Legende ale fotbalului și influenceri vor încinge” pe stadionul Arcul de Triumf” un meci caritabil pentru Mario și Medeea. Frații, bolnavi de paraplegie spastică, sunt în programul de susținere al Fundației Ringier. 

A rămas puțin timp până când stadionul Arcul de Triumf”, din Capitală, va fi gazda unui eveniment emoționant. Este vorba de un meci caritabil de fotbal ale cărui încasări vor ajunge la Mario (2,9 ani) și la Medeea (1,6 ani) Voinea. Doi frați care suferă de aceeași cumplită boală: paraplegie spastică ereditară, maladie care ar putea fi învinsă, spun specialiștii, cu ajutorul unor tratamente genetice care însă costă 1.200.000 de euro. Adversari pe teren, dar de fapt în aceeași mare echipă a oamenilor cu inimă mare care au sărit în ajutorul celor doi micuți suferinzi, vor fi foști, actuali fotbaliști și influenceri.

Povestea dramatică a fraților Mario și Medeea a impresionat

Povestea impresionantă a fraților Mario și Medea, amândoi atinși de o boală îngrozitoare – paraplegie spastică ereditară de tip 56 -, a impresionat. Apariția în Libertatea a dramaticei lor povești de viață – texte publicate în cadrul unei ample campanii umanitare inițiate de Fundația Ringier România -, a dat naștere unui val uriaș de emoție colectivă. Rezultatul?

Meci caritabil de fotbal pe Arcul de Triumf”. Miza, 1.200.000 de euro pentru tratamentul genetic

Ideea orgnizării unui meci umanitar de fotbal în sprijinul celor doi copilași – pornită de la Iulian Mihăilă, președintele Asociației Liga Legendelor” -, a prins contur și, la data de 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, foste glorii ale sportului rege, actuali fotbaliști și influenceri vor ”încinge” o partidă a cărei miză este una uriașă: strângerea de cât mai mulți bani care să-i apropie pe Mario și pe surioara lui Medeea de suma de 1.200.000 de euro necesară tratamentului genetic salvator. Un soi de vaccin cu unică administrare ce poate fi făcut în acest moment, spun specialiștii în domeniu, doar în Australia.

Biletele-donație costă 10 lei în online și 20 de lei la stadion

Meciul se va disputa cu începere de la ora 19.00, pe stadionul Arcul de Triumf”, din Capitală, iar organizatorii speră ca toate cele 8.000 de locuri ale arenei să fie ocupate. Biletele-donație în valoare de 20 de lei pot fi cumpărate de la casele de bilete, iar tichetele virtuale ce costă 10 lei pot fi achiziționate online accesând adresa iabilet.ro (https://m.iabilet.ro/bilete-impreuna-pentru-mario-si-medeea-fotbalisti-vs-influenceri-98410/).

Se poate achziționa un număr nelimitat de bilete, firește în limita locurilor disponibile.

Firește, spectatorii prezenți la stadion, îi vor putea ajuta pe cei doi frați suferinzi trimițând SMS la numărul 8828 pus la dispoziție de Fundația Ringier România și/sau prin donații făcute la urnele mobile ce vor ajunge la ei cu ajutorul vountarilor. Partida va fi transmisă în direct pe canalul Youtube GSP.ro.

Lotul legendelor:

Miodrag Belodedici (cpt.), Florin Gardoș, Marian Savu, Claudiu Keșeru, Sorin Frunză, Alin Ratiu, Emilian Hulubei, Bogdan Vintilă, Cătălin Munteanu, Valentin Bădoi, Ionuț Voicu, Viorel Ferfelea,Gigel Bucur.

Lotul Influencerilor:

Șerban Trîmbițașu, Radu Țibulcă, Andrei Ciobanu, Marian Godină, Lorin, andrei_mariusss, Claudiu Medeș, Xbraker, Ivan Anișoreac, Ciprian Improved Football, George Tănase, Emi(Noaptea Târziu), Cuza ( Noaptea Târziu),Gusturoi, Myddas, Alexandru Rădulescu, Costin Vrînceanu, Răzvan Popescu (Radio ZU), Robert Crăciun.

SMS-ul 8828, activ până la sfârșitul lunii iunie

Canalele prin care se pot face donații sunt sms-ul 8828 care va rămâne activ în perioada mai – iunie, conturile fundației, butoanele de donații care se regăsesc la finele fiecărui material al acestei campanii umanitare publicat în Libertatea. Fac apel la donatori ca și de această dată să ne fie alături așa cum ne sunt de 12 ani, răstimp în care ne-am implicat în salvarea vieților a sute de copii suferinzi”, a spus Oana Dumitriu, director al Fundației Ringier, la conferința de presă care a precedat evenimentul caritabil și unde s-au făcut

Cei care doresc să îi ajute pe frații Mario și Medeea o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «MARIO și MEDEEA» sau folosind următoarele conturi ale Fundației Ringier:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON

RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!