Bolnav de cancer cerebral și cu vederea grav afectată, Alin trebuie să ajungă de două ori pe an în Turcia. O singură etapă de proceduri și tratamente costă 4.500 de euro.

S-a scurs mai bine de un deceniu pe care cancerul care îl chinuie i l-a furat din viață. Zece ani de chin și durere, dar și de speranțe uriașe în care Alin-Gabriel Amariei (15 ani), din comuna Castelu, județul Constanța, a trecut prin două operații pe creier și prin zeci de ședințe de tratamente cu citostatice. Acum, tumora din creierul băiatului „doarme”, dar medicii turci de la „Amerikan Hastanesi”, din Istanbul se feresc să declare victoria. Vor să mai aștepte. De aceea, Alin trebuie să meargă de două ori pe an la ei, pentru investigații și tratamente, însă, o singură etapă costă 4.500 de euro.

Zeci ani de chin și speranță pentru Alin

„Au trecut mai mult de zece ani de când copilașul nostru s-a îmbolnăvit, dar când privesc în urmă parcă totul s-a întâmplat ieri. Parcă ieri avea patru ani când medicii ciprioți (n.r. părinții lui Alin munceau în Cipru) i-au descoperit tumora din creierul mic. Parcă ieri a răbufnit boala a doua oară și a fost operat pe creier. Parcă ieri i-au pus șuntul la cap o dată la „Bagdasar” (n.r. Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, din București) și apoi i l-au schimbat în Turcia (n.r. la ”Amerikan Hastanesi”), cu unul mai performant.

Vă rog din tot sufletul să ne ajutați cu cât de puțin, acele tratamente îmi țin băiatul în viață!”

Cu ajutorul lui Dumnezeu, Alin a reușit să treacă peste toate și acum tumora este inactivă. Dar, pentru a evita o nouă răbufnire a bolii, trebuie să mergem la medicii turci de două ori pe an, o dată la șase luni. Acum, în aprilie, trebuie să fim acolo pentru investigații (RMN, CT, analize de sânge, ecografii la tiroidă, radiografii abdominale, controale endocrinologice, examinări ale ochilor care sunt grav afectați de cataractă din cauza citostaticelor), dar și pentru tratamente. Avem nevoie ca de aer de 4.500 de euro pentru a ajunge acolo. Pentru noi este o sumă fabuloasă pe care nu o putem strânge fără ajutorul oamenilor cu inimă mare și al fundațiilor. De aceea, vă rog din tot sufletul să ne ajutați cu cât de puțin pentru că fiecare bănuț ne va apropia de acele tratamente care îmi țin băiatul în viață!”, este apelul disperat pe care Mihalela Amariei, mama băiatului suferind îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Cancerul care l-a lovit de două ori i-a furat copilăria

Alin – acum aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România, a rezistat la două atacuri furibunde ale cancerului care i s-a cuibărit în creierul mic. Priceperea oncologilor români și a celor turci, dar, spune mama sa, și rugile adresate Divinității, au făcut ca Alin să treacă peste cumplitele momente. Cu sacrificii uriașe, fără să se bucure de copilăria petrecută prin spitale, Alin este foarte aproape de capătul unui drum în care specialiști turci vor da verdictul la care el și părinții lui visează de mai bine de un deceniu: remisia bolii! Adică victoria în fața cancerului!

Însă, până atunci, el va trebui să ajungă la clinica de pe malurile Bosforului de două ori pe an, o dată la fiecare șase luni, pentru a nu da răgaz bolii să îi dea o a treia, lovitură. De aceea, copilul are nevoie de ajutorul semenilor pentru a strânge cei 4.500 de euro necesari fiecărei etape de investigații și tratament.

Alin trebuie operat de cataracta care i-a afectat ambii ochi. Intervenția costă 1.000 de euro

Ca și cum teama de a privi spre viitor nu ar fi de ajuns, Alin are mari probleme cu vederea distrusă de tratamentele dure cu citostatice. Cataracta i s-a întins la ambii ochi, motiv pentru care vederea îi este grav afectată. Cu ochiul drept mai vede doar la 40 la sută din capacitatea normală, iar cu cel stâng la 60 la sută. Operația care îi poate reda vederea costă, în țară (pentru că de prețurie din Turcia nu se poate apropia), aproximativ 1.000 de euro. Bani pe care Alin trebuie să-i strângă cât mai repede, înainte să-și piardă complet vederea.

Cei care doresc să îl ajute pe Alin o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Viața lui Alin depinde de investigații și tratamente medicale ce pot fi făcute în Turcia. Bolnav de cancer cerebral, băiatul are nevoie de 4.500 de euro pentru a ajunge la medicii din Istanbul.

Pentru Alin-Gabriel Amariei, din comuna Castelu, județul Constanța, timpul are altă dimensiune. El se măsoară, de mai bine de un deceniu, în controale, proceduri și investigații medicale. Borne ale supraviețuirii. Luna aceasta, băiatul în vârstă de 15 ani care suferă de cancer cerebral – maladie care a revărsat asupra sa două atacuri furibunde în fața cărora, cu ajutorul specialiștilor în oncologie, a rezistat -, trebuie să ajungă la „Amerikan Hastanesi”, din Istanbul. Însă, pentru a nu rata unul dintre cele două controale anuale gândite de medicii de acolo, Alin are nevoie de 4.500 de euro.

Tumora din creierul mic

Dramatica poveste de viață a lui Alin și-a scis primele file pe când acesta era un prichindel care abia trecuse de pragul vârstei de patru ani. Nimic nu avea să prevestească coșmarul care avea să-l înghită pe copilaș. Peste noapte însă, ca la un semn, lucrurile s-au schimbat brutal și Alin – până atunci un băiețel sănătos -, a ajuns la doctor. Investigațiile făcute în Cipru – acolo unde părinții lui lucrau -, au scos la iveală un lucru cutremurător: pentru durerile de cap, vărsăturile și oboseala, altfel nejustificate, a fost găsită o explicație medicală: în creierul mic lui Alin crescuse o tumoră!

Au urmat drumul către casă și operația pe ceier făcută în regim de urgență la București, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”. Cu tumora extirpată și un șunt montat la cap (n.r. un dispozitiv medical care drenează surplusul de lichid (hidrocefalie) din creierul afectat de tumoră și stabilizează astfel presiunea intracraniană), copilașul părea să fi scăpat din ghearele cumplitei boli.

Două operații pe creier și zeci de ședințe chimio și radio

Anii au tecut și, când lucrurile păreau să fi intrat pe făgașul normal, cancerul a avut o nouă zvârcolire. O altă tumoră s-a înfipt, de astă dată mai adânc, în capul bietului copil care avea opt ani. Cum bisturiul nu putea ajunge la tumora din creierul lui Alin, aceiași chirurgi de la „Bagdasar” au apelat la procedura gamma knife. Un „bisturiu” cu raze gamma, cu ardere fixă cu ajutorul căruia au tăiat cât au putut din tumoră, restul lăsând în seama ședințelor chimio și radio al căror număr avea să ajungă, în timp, la câteva zeci…

Investigațiile și tratamentele, vitale pentru Alin

Acum, restul tumoral este unul milimetric și, foarte important, inactiv motiv pentru care medicii turci care îl au în grijă pe băiat au decis să oprească orice tratament cu citostatice. Însă, pentru că, teoretic, încă există riscul unei recidive, nu au declarat remisia bolii. Pentru a ține cât mai bine sub control maladia, oncologii au gândit pentru Alin un plan personalizat care include și două vizite pe an la „Amerikan Hastanesi”, din Istanbul. Câte una la fiecare șase luni.

Problema este că fiecare etapă de investigații complexe și tratament, vitale pentru Alin – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, costă 4.500 de euro. Peste 4.100 de euro reprezintă partea medicală (RMN, CT, analize de sânge, ecografii la tiroidă, radiografii abdominale, controale endocrinologice, examinări ale ochilor care sunt grav afectați de cataractă din cauza citostaticelor), iar câteva sute de euro, aproximativ 400, șederea în Turcia.

„Alin e obosit și chinuit de boală, dar iubește viața, vrea să trăiască!”

„Nu ne putem opri acum. Suntem foarte aproape de capătul unui drum lung, chinuitor în care băiețulul nostru a suferit enorm. Tumora este în acest moment inactivă, dar lucrurile se pot schimba. Trebuie să mai treacă vreo trei ani pentru a fi declarată remisia bolii. De aceea, trebuie să mergem acolo (n.r. la Amerikan Hastanesi, din Istanbul) pentru a fi siguri că totul e bine. Dacă, Doamne ferește!, e ceva medicii vor putea interveni rapid.

De aceea, vă implor să ne ajutați să strângem acei 4.500 de euro, bani de care depinde viața copilașului nostru. Alin este un luptător care de mai bine de zece ani înfruntă cancerul care l-a lovit de două ori. E obosit și chinuit de boală, dar iubește viața, vrea să trăiască!. Fără ajutorul oamenilor cu suflet și al fundațiilor nu vom putea strânge acei bani, iar viața lui Alin ar fi în mare pericol”, este apelul disperat pe care Mihalela Amariei, mama băiatului suferind îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Alin trebuie operat de cataracta care i-a afectat ambii ochi

Citostaticele care au „înghețat” tumora cerebrală au făcut însă ravagii în corpul lui Alin. Ambii ochi i-au fost grav afectați, spun specialiștii care văd ca singură soluție o intervenție chirurgicală de îndepărtare a cataractei care îi acoperă ambii ochi. Pe cel drept în proporție de 60 la sută și pe cel stâng de 40 la sută. Operația făcută în România costă 1.000 de euro, o sumă uriașă în condițiile în care aceasta se suprapune cu cheltuielile necesare deplasărilor în Turcia, de două ori pe an, pentru care părinții lui Alin au nevoie de 9.000 de euro.

Cei care doresc să îl ajute pe Alin o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!