Pentru a fi salvată, Ana-Maria trebuie operată urgent în Austria. Mamă a trei copii mici, femeia bolnavă de cancer are nevoie de 40.000 de euro.

Viața Anei-Maria Mocofanu, din Roata de Jos, Giurgiu, este acum la o uriașă răscruce. Femeia în vârstă de 30 de ani se luptă cu cancerul care a recidivat și i-a mușcat” din trup chiar și după o intervenție chirurgicală de extirpare a tumorii care îi crescuse la piciorul stâng.

Specialiștii austrieci care o așteaptă pentru o a doua intervenție chirugicală vorbesc de astă dată despre un sarcom care dacă nu este scos în cel mult două săptămâni, Ana-Maria poate rămâne infirmă sau chiar poate pierde lupta cu bola. Pentru a ajunge în Austria, femeia – mamă a trei copii -, are nevoie de 40.000 de euro.

Tumoara care a recidivat este de trei ori mai agresivă decât prima”

În luna martie, la controlul pe care l-a făcut în țară, la Institutul Clinic Fundeni, dar conform indicațiilor medicilor austrieci de la Wiener Privat Klinik, soția mea nu avea nimic. La investigațiile computerizate nu a ieșit nimic. Însă, la începutul lunii iunie, analizele au arătat că ceva nu este în regulă. A fost o suspiciune că și piciorul drept a fost atins de boală, dar ulterior specialiștii au realizat că tot la piciorul stâng, unde a și fost operată, boala a recidivat. Acum lucrurile sunt și mai grave pentru că tumoara care a recidivat este de trei ori mai agresivă decât prima”, ne-a povestit Adrian Mocofanu, soțul Anei-Maria.

Cancerul a recidivat cu o și mai mare putere

Drama soților Mocofanu – care au trei copii mici, două fete și un băiat cu vârste curinse între cinci și 11 ani -, este cu atât mai mare cu cât timpul nu este aliatul tinerei mame suferinde în vârstă de 30 de ani. După ce au studiat cele mai recente rezultate ale investigațiilor computerizate făcute în România și le-au comparat cu cele din trecut, specialiștii austrieci au realizat că, de astă dată, cacerul care a recidivat a lovit cu și mai multă putere. Sarcomul – un tip rar de celulă canceroasă care se dezvoltă atât pe țesuturi și vene, cât și pe os -, trebuie imediat operat, a fost verdictul oncologilor de la Wiener Privat Klinik.

Ana-Maria trebuie operată în maximum două săptămâni

Oncologii au avansat chiar și un termen până la care Ana-Maria să ajungă, obligatoriu, pe masa de operația pentru a-i fi extirpată tumora localizată undeva în zona genunchiului stâng: cel mult două săptămâni. Altfel, există riscul uriaș ca femeii să i se taie acel picior. Iar cu cât perioada estimată de medici ca fiind optimă pentru efectuarea intervenției chirurgicale va fi depășită și mai mult, adică cu cât se trece peste acele două săptămâni fără ca Ana-Maria – aflată acum în programul de susținere al Fundației Ringier România -, să fie operată, se poate ajunge în situația ca viața femeii să nu mai poată fi salvată!

Singura șanșă a soției mele este operația care costă 40.000 de euro”

Suntem îngroziți de noul diagnostic. Totul părea că merge bine după acea operație pe care a făcut-o acum doi ani în Austria, când soția mea s-a îmbolnăvit de cancer pentru prima oară. Acum, singura șansă a soției mele este să fie operată iar, iar costurile se ridică la aproape 40.000 de euro. Noi nu avem posibilități financiare să ne susținem singuri și de aceea facem un apel disperat la toți aceia care ne pot fi alături cu cât de puțin să ne ajute. Nu mă pot uita în ochii celor trei copilași ai noștri și să le spun că mama lor nu va mai fi… Trebuie să fac ceva să o salvez!

Vă implor să ne ajutați să strângem cât mai repede cei aproape 40.000 de euro (n.r. 39.828,52 de euro) pentru această operație de care depinde viața soției mele, Ana-Maria, care acum este extrem de speriată și plânge continuu!”, este apelul disperat pe care Adrian Mocofanu, soțul Anei-Maria, îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Operată de cancer și acum doi ani

Primele semne ale bolii au apărut în urmă cu doi ani când Ana-Maria a observat că pe piciorul drept i-a apărut ceva ce ea a asociat la acea vreme cu o bubă produsă de o înțepătură. Cum acea bubă s-a întărit și a crescut rapid, femeia s-a dus la medic unde a primit verdictul năucitor: cancer! O tumoră de amenințarea căreia părea să fi scăpat după ce a fost operată în Austria, tot la Wiener Privat Klinik, dar nu înainte de a trece, fără vreun efect medical pozitiv, prin mai multe cure de chimo la Fundeni.

Și pentru acea operație care acum doi ani a costat 49.000 de euro, Ana-Maria a strâns banii necesari tot cu ajutorul oamenilor cu suflet care i-au înțeles suferința și care, într-un timp record, au pus mână de la mână pentru a o salva. Acum, Ana-Maria, mamă a trei copilași, are din nou nevoie de sprijinul oamenilor cu inimă mare pentru a supraviețui!

Cei care doresc să o ajute pe Ana-Maria o pot face donând în următoarele conturi ale Fundației Ringier România:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!