Despre noi

10 ani, peste 300 de copii grav bolnavi aduşi pe calea vindecării

Programul Ajută Copiii! a fost lansat de Fundaţia Ringier în 2012 și de atunci  susţine și promovează poveştile unor copii luptători, în scopul de a le salva viața.

Pentru aceia care duc bătălia cu boli teribile,  singurul sprijin sunt părinţii, care au, adesea, posibilități materiale limitate. Rolul nostru, al Fundaţiei Ringier,  este tocmai de a le oferi  armele potrivite luptei pentru supravieţuire.

Am încercat să ajutăm în diferite moduri: am rezolvat probleme birocratice când a fost necesar, am dat soluţii atunci când păreau să nu mai existe sau i-am pus în contact cu cei mai potriviţi medici. Totuşi, salvarea acestor copii se reduce, de cele mai multe ori, la bani, iar copiii din programul nostru au nevoie de sume imense.

De exemplu, doar trei din beneficiarii noştri din 2015 au avut nevoie de 250.000 de euro. Cu aceşti bani, unele ONG-uri reuşesc să sprijine mii de copii, achiziţionându-le hrana zilnică, haine sau rechizite. Misiunea noastră principală este însă alta: nu îmbunătăţirea vieţii micuţilor, ci garantarea dreptului la însăşi această viaţă.

Datorită donatorilor generoși am reușit de-a lungul anilor să direcționăm aproximativ 15.000.000 de lei. Prin donații prin sms la 8828, transfer bancar, redirecționarea a 2% sau 20%, oameni cu suflet mare au reușit să salveze astfel peste 300 de copii. Mai multe despre cum puteți ajuta cu bani găsiți aici. Ne puteți ajuta însă și în  organizarea unor evenimente caritabile, cu spații, idei sau participarea dvs. Scrieți-ne la [email protected]

Ajută copiii! este principalul proiect umanitar al Fundației Ringier. Înfiinţată în România în 2008, Fundaţia Ringier face parte din Grupul Ringier, cea mai mare companie media elveţiană şi cel mai mare grup de presă scrisă din România.

 

Poza-colaj

1 din 330 de copii este diagnosticat cu cancer.

20% dintre ei pierd lupta cu această boală.

află cum poți ajuta

1 din 1000 de copii este diagnosticat cu leucemie.

Pentru 33% dintre ei, viața se oprește aici.

află cum poți ajuta

1 din 3.000 de copii este diagnosticat cu atrezie de esofag.

15% din ei sunt înfrânți de această boală.

află cum poți ajuta

1 din 10.000 de copii este diagnosticat cu malformații cardiace.

60% nu reușesc să meargă mai departe.

află cum poți ajuta

Boli cumplite. Cifre. Excepții.

Pentru noi, cei de la Fundația Ringier, acestea construiesc realitatea de zi cu zi.

află cum poți ajuta