„Grijă pentru nou-născuți”, campanie umanitară a Fundației Ringier pentru achiziționarea unui sistem de livrare a oxidului nitric. Naiul lui Gheorghe Zamfir și racheta lui Ilie Năstase, licitate duminică într-un eveniment caritabil.

Duminică, 2 aprilie, la Casa de licitații „Alis”, din Capitală, se va derula una dintre etapele campaniei umanitare „Grijă pentru nou-născuți”, acțiune inițiată de Fundația Ringier România din dorința de a dota și a moderniza secțiile de neonatologie ale spitalelor din România. Obiecte ce au aparținut unor mari artișți și foști sportivi ai României, cunoscuți pe întreg mapamondul, vor fi licitate în cadrul unui eveniment caritabil, iar banii strânși vor fi donați Secției de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, care are nevoie de un modern sistem de livrare a oxidului nitric, vital pentru nou-născuții internați acolo, echipament costă 35.000 de euro.

Licitația caritabilă va avea loc duminică, 2 aprilie, ora 11.00

Obiecte personale, cu mare valoare sentimentală donate Fundației Ringier România – ce au aparținut unor personalități al căror nume este cunoscut dincolo de granițele țării –, vor fi scoase la licitația caritabilă care va avea loc duminică de la ora 11.00, la Casa de licitații „Alis”.

O rachetă de tenis a fostului mare tenisman Ilie Năstase, un drapel al României oferit cu autograful său de fosta canotoare Elisabeta Lipă, un nai al maestrului Gheorghe Zamfir, instrument muzical pe care este gravat numele virtuozului, o canoe în miniatură și două cărți biografice ale regretatului canotor Ivan Patzaichin ce poartă semnătura acestuia, un pliant semnat de Gheorghe Hagi sunt obiectele care sperăm că vor fi achiziționate de oameni cu suflet mare.

Alături de acestea, va fi licitat și afișul concertului de Crăciun pe care și-au pus semnătura toți artiștii care au urcat la sfârșitul anului trecut pe scena Ateneului Român într-un eveniment caritabil din ale cărui încasări Alex – bolnav de cancer -, a fost ajutat să ajungă în Turcia, la tratament.

Cum poți participa la licitația caritabilă

Licitația caritabilă organizată la Casa de licitații „Alis” va avea loc la data de 2 aprilie 2023, ora 11.00, și se va derula online, telefonic și prin prezență fizică în sală. Cei care participă pentru prima oară la un astfel de eveniment organizat de această casă de licitații trebuie să-și creeze un cont și, astfel, să se înregistreze online în baza unei parole. Mai multe detalii pot fi obținute accesând site-ul https://alis.ro/regulament.html. Banii obținuți din vânzarea la licitație a obiectelor donate de nume mari ale muzicii și sportului românesc vor fi folosiți în campania umanitară „Grijă pentru nou-născuți” inițiată de Fundația Ringier România.

Concert umanitar la Sala Palatului

Lansarea acestei licitații caritabile a avut loc la jumătatea lunii martie într-un eveniment prezentat de cântăreața Alina Sorescu. Artista face, ca și atunci, un apel de suflet la toți aceia care pot susține cauza copilașilor bolanvi de la „Reanimarea” Spitalului „Marie Curie” pentru ca nou-născuții să primească acel sistem modern de livrare a oxidului nitric, echipament ce costă 35.000 de euro.

Sensibilizată de dramele copiilor suferinzi, artista s-a implicat și în organizarea unui alt eveniment: un concert umanitar care se va desfășura la Ateneul Român, la data de 11 aprilie 2023. Pe scenă vor urca Marcel Pavel, soprana Silvia Micu, tenorul Vlad Miriță, membrii corului bisericesc Armonia și orchestra Valahia ce va interpreta sub bagheta dirijorului Matthew Freeman.

Obiectele licitate vor putea fi plătite și ridicate de la sediul Fundației Ringier

Având în vedere că este vorba de o acțiune umanitară, Casa de licitații „Alis” nu va percepe nici o taxă sau comision. Cei care își vor adjudeca obiectele licitate le vor putea plăti la sediul Fundației Ringier (str. Dimitrie Pompeiu nr. 9A, Complex Iride Business Park, corp B2B, sector 2, București) loc de unde le vor putea și lua.

Fundația Ringier a inițiat campania „Grijă pentru nou-născuți”. Trimite un SMS cu textul „GRIJĂ” la numărul 8845

Pentru ca viețile bebelușilor suferinzi să poată fi salvate, Fundația Ringier România a inițiat campania umanitară „Grijă pentru nou-născuți” pentru achziționarea unui sistem performant de administrare a oxidului nitric, echipament ce costă 35.000 de euro. Cu doar un SMS în valoare de doi euro, trimis la 8845 cu textul „GRIJĂ”, puteți salva o viața unui nou-născut!

Cu ajutorul vostru, al oamenilor cu suflet, al prietenilor noștri care mereu ați întins o mână de ajutor copilașilor chinuiți de boli cumplite, intenționăm să achiziționăm acest aparat vital pentru nou-născuții suferinzi. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un SMS la 8845 cu textul „GRIJĂ” prin care 2 euro vor ajunge la acești copilași sau să virați suma dorită în conturile fundației.

În fiecare an, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, ajung aproximativ 40-50 de micuți pacienți, nou-născuți care suferă de hipertensiune pulmonară.

Fundația Ringier România a inițiat campania umanitară „Grijă pentru nou-născuți” pentru a moderniza secțiile de neonatologie ale spitalelor din România

Împreună putem să le oferim o șanșă bebelușilor suferinzi!

Valoarea donației este de 2 euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange România și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Donația recurentă poate fi oprită prin trimiterea mesajului ”GRIJĂ STOP” la numărul 8845. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone.

Cei care doresc să se alăture campaniei umanitare o pot face și donând în următoarele conturi ale Fundației Ringier România:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!