Alex, bolnav de cancer osos, a primit prin Fundația Ringier 24.000 de lei pentru a ajunge la tratament în Turcia. Banii au fost strânși în urma unui concert caritabil susținut la Ateneul Român

Solidaritatea, dragostea față de aproapele aflat în suferință – mai ales când acesta este un copil care luptă cu disperare pentru a rămâne în viață -, și-a arătat din nou chipul. Bani strânși în urma unui concert caritabil susținut la Ateneul Român au ajuns, prin intermediul Fundației Ringier România, la Alexandru-Constantin Ene, un tânăr care, de când se știe, luptă cu cancerul osos. Cu cei 24.000 de lei, băiatul care în curând va împlini 19 ani, s-a putut duce în Turcia unde a primit tratamentul de care are nevoie pentru a supraviețui.

De 11 ani, Fundația Ringier e alături de copiii suferinzi

În ultimii 11 ani, Fundația Ringier România, a pășit, pe drumul suferinței, alături de sute de copilași loviți de soartă, măcinați de boli cumplite, unii încă de la naștere. Cu ajutorul prietenilor, al oamenilor cu suflet care, într-un val de emoție colectivă, s-au alăturat campaniilor umanitare ale fundației am reușit, de-a lungul timpului, să strângem importante sume de bani care au salvat viețile copiilor suferinzi.

Alex a primit 24.000 de lei în urma unui concert caritabil

Un astfel de eveniment caritabil a avut loc la sfârșitul anului trecut, înainte de Crăciun. Concertul organizat de Asociația Culturală „Mall4Art” i-a adus pe scena Ateneului Român din Capitală pe Gheorghe Zamfir, Alina Sorescu, Vlad Miriță, Rodica Gabriela Anghelescu, Silvia Micu, artiști acompaniați de Orchestra Valahia condusă de maestrul Florin Totan.

Un spectacol care s-a bucurat de o asistență generoasă în urma căruia Alex a primit 24.000 de lei, sumă care i-a fost donată după ce reprezentanții asociației orgnizatoare și-au achitat cheltuielile făcute cu pregătirea concertului.

Cu banii din donații, Alex a ajuns în Turcia, la tratament

Cadoul pe care Alex – diagnosticat cu cancer osos (n.r. neuroblastom) încă de când avea doi ani -, l-a primit prin intermediul Fundației Ringier România, a acoperit cheltuielile uneia dintre etapele obligatorii de tratament, proceduri și investigații pe care tânărul le parcurge conform unui plan medical riguros stabilit de medicii de la Amerikan Hastanesi (n.r. Spitalul American) din Istanbul.

 „A fost un dar dumnezeiesc. Cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a ne arăta recunoștința”

„Pentru noi, banii au fost un dar dumnezeiesc. Nu aveam toată suma pentru acea etapă de tratament, dar plecam așa. Urma să ne împrumutăm iar, să îi rugăm pe medicii turci să ne lase cu plata în rate, așa cum au mai făcut-o. Dar nu a mai fost nevoie pentru că oameni cu inimă mare s-au gândit la băiatul nostru care se luptă cu cancerul osos de când avea doi ani.

Tuturor le mulțumesc! Cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a ne arăta recunoștința celor care ne-au ajutat copilul! Cu ajutorul lor, Alex a primit tratamentul care îl ține în viață!”, este mesajul Elenei Ene, mama lui Alex, către toți cei care au putut face posibilă deplasarea la spitalul din Turcia.

La rându-i, Fundația Ringier România mulțumește tuturor spectatorilor care s-au aflat în sală la acest concert caritabil pentru că parte din valoarea biletelor pe care ei le-au cumpărat a ajuns la Alex, bani fără de care băiatul nu ar fi putut primi tratamentul salvator administrat în Turcia!

Bolnav de cancer încă de când avea doi ani

Alex e ceva mai bine, dar este prins într-o continuă luptă pentru supraviețuire. Oncologii turci au declarat remisia bolii care i se întinsese în trup, pe oase, de la sinusuri și până la tibii, dar pericolul nu a trecut. Din acest motiv băiatul, care în curând va împlini 19 ani, trebuie să meargă la control, în Turcia, o dată la trei luni. Între aceste etape extrem de importante de evaluare, Alex – care este recunoscător tuturor celor care i-au fost aproape -, petrece sute de ore în bazinul de înot și în sala de gimnastică unde face exerciții de recuperare până la epuizare.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!