Prin Fundația Ringier, zeci de copii suferinzi au ajuns la tratamentele care le-au salvat viața. Prietenii fundației ne-au fost și anul acesta aproape și au făcut donații de peste 400.000 de euro pentru micuții suferinzi.

Sunt copii măcinați de boli îngrozitoare cărora soarta le-a desenat viitorul în tușe sumbre, uneori măsurat chiar și în zile. Micuți care nu au cunoscut bucuria jocurilor copilăriei, ale căror vieți de coșmar s-au mutat în cabinetele medicilor. Ani lungi cât o viață de om care s-au scurs dramatic, chiar agonizant, răstimp în care copilașii nu au încetat nici o clipă să lupte pentru supraviețuire. Dar nu singuri, ci alături de voi, oameni cu suflet care le-ați ținut speranța aprinsă. Răsplata a fost una uriașă. Zeci de copii suferinzi au ajuns la tratamentele salvatoare cu ajutorul prietenilor fundației care s-au alăturat campaniilor umanitare inițiate de Fundația Ringier România și au strâns peste 400.000 de euro.

Visul a devenit realitate

Atunci când diagnostice îngrozitoare au căzut peste copiii suferinzi dar și peste bieții lor părinți precum ghilotina peste gâtul unui condamnat, viețile micuților au fost puse, brutal și nedrept în talarele balanțelor strâmbe cu sumele exorbitante necesare tratamentelor. Proceduri, medicații sau chiar operații complicațe ce puteau fi efectuate atât în România, dar mai ales în străinătate, de care micii eroi aveau neapărat nevoie pentru a supraviețui.

Ceea ce părea doar un vis îndepărtat – acela de a strânge contracronometru sume uriașe , a devenit realitate după ce dramele copilașilor au ajuns, o dată cu stigătele disperate de ajutor ale părinților, în paginile ziarului Libertatea sau în publicațiile trustului-mamă (Elle, Unica, Tv Mania, Libertatea pentru femei, Avantaje)

Peste 400.000 de euro, strânși din donațiile făcute de prietenii Fundației Ringier

Într-un val de emoție care s-a revărsat peste acești copilași suferinzi, oameni cu suflet din toate colțurile lumii au făcut și anul acesta zid în jurul lor și i-au ajutat așa cum au putut, în ciuda greutăților de zi cu zi. Nu i-au lăsat singuri în lupta pentru supraviețuire, în fața cumplitelor maladii care le-au mușcat din trup. Le-au înțeles chinul și durerea și le-au fost alături pe drumul speranței precum niște prieteni devotați.

În urma campaniilor umanitare inițiate de Fundația Ringier România s-au strâns din donații peste 400.000 de euro (peste două milioane de lei), bani necesari tratamentelor care au salvat zeci de copii din ghearele îngrozitoarelor boli care, precum un animal de pradă, au mușcat din trupurile copiilor.

Boala i-a furat lui Liviu 14 ani din viață

Alexandru-Liviu Stoian are 14 ani, tot atâția cât bolile de care suferă i-au furat încă de la naștere. În a patra zi de viață, băiatul, acum olimpic la engleză, era operat la unul dintre picioare a cărui labă fusese grav afectată din cauza unei malformații genetice. Au urmat multe alte boli care l-au aruncat în iadul care și-a deschis larg porțile pentru el (maladia morbul osler – o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii foarte puternice, cancer la vezică, hidronefroză). Cu ajutorul vostru, al prietenilor Fundației Ringier România, Liviu a putut primi tratamentele salvatoare în Austria care costă zeci de mii de euro.

Dan nu ar fi ajuns până aici fără ajutor. Familia noastră vă mulțumeșt tuturor!”

Viața lui Dan Țucă s-a schimbat dramatic acum 16 luni când a fost victima unui accident rutier. Pasager în mașina lovită de cea a unui alt șofer, Dan, care nu împlinise 19 ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral extrem de grav în urma căruia a intrat în comă. Drama tânăruui a impresionat și, prin intermediul campaniei umanitare inițiată de Fundația Ringier România, s-au strîns 350.000 de lei pe care Dan i-a folosit pentru a se întoarce printre cei vii.

”E ceva mai bine, e atent, privește, ne recunoaște. A făcut progrese uriașe de la starea vegetativă…A fost în comă, se chinuie de 16 luni. Suntem în Germania, dar din cazua unor complicații la trahee nu ne putem întoarce acasă. Dan nu ar fi ajuns până aici fără ajutorul oamenilor și al Fundația Ringier România. Familia noastră vă mulțumește tuturor!”, este mesajul lui AdrianȚucă, fratele lui Dan.

Alin, un deceniu de luptă cu cancerul

Pe când avea cinci ani, Alin Amariei (14 ani) a fost diagnosticat cu cancer cerebral. O tumoră mare cât o portocală i se cuibărise în creier! Operat pe creier de două ori, cu șunt la cap care să îi regleze presiunea intracraniană și să-i dreneze surplusul de lichid, zeci de ședințe de chimio și radioterapie…Trei stopuri cardiace în timpul operației de extirpare a tumorii…Sunt doar câteva dintre reperele dramatice ale unui deceniu în care băiatul a luptat eroic cu boala. Banii pe care donatori cu suflet mare i-au trimis după ce i-au aflat povestea l-au ajutat să ajungă de câteva ori în Turcia, la tratament. L-au ajutat să trăiască!

Alex și Artiom și Miruna primesc tratamentul salvator

Alexandru Ene (14 ani), diagnosticat cu neuroblastom primește tratamentul salvator datorită banilor donați de oameni cu suflet. Mihăiță Reaboi (trei ani) ce suferă de amiotrofie spinală musculară, a ajuns în Germania și face progrese uriașe cu ajutorul medicației pe care o urmează.

Cei aproape 280.000 de lei pe care Artiom Filipciuc (trei ani), i-a primit de la oamenii cu inimă mare ce au răspuns campaniei inițiate de Fundația Ringier România îl ajută să lupte în continuare cu amiotrofia spinală musculară de tip 3. O formă a bolii care ar fi trebuit să fie mai ușoară dar care, din cauza lipsei banilor și a tratamentului pentru a bună bucată de timp, a devenit agresivă.

Acum, cu ajutorul vostru, al prietenilor fundației, copilul are tratamentul asigurat, starea de sănătate i s-a imbunătățit, reuseste sa meargă din ce în ce mai repede, este mai puternic si, cel mai important, boala a fost oprită din evoluție.

 Miruna a primit în dar banii necesari tratamentelor și procedurilor salvatoare

Miruna-Andreea Bejan (șase ani) – al cărei viitor abia dacă se măsura în ziua de mâine, pentru că medicii români ridicau neputincioși din umeri în fața atacului bolii (n.r. amiotrofie spinală musculară), a pornit-o pe drumul speranței pentru a îmbrăca haina vindecării. Banii care au ajuns în conturile ei din 2021 și până azi (1.168.850 lei) i-au oferit darul cel mai de preț: viața.

Zâmbetele copilașilor, mulțumiri pentru donatori

Toți acești copilași vă mulțumesc în felul lor, oferindu-vă zâmbetele cândva pierdute, șterse de pe chipuri de chinurile îndurate. La rându-i, echipa Fundația Ringier România vă mulțumește pentru implicarea în fiecare dintre aceste cazuri dramatice, dar și în multe altele pentru care au fost inițiate campanii umanitare.

Fundația Ringier a inițiat campania ”Grijă pentru nou-născuți”

Pentru ca medicii neonatologi să poată salva cât mai mulți bebeluși, Fundația Ringier România a inițiat campania umanitară ”Grijă pentru nou-născuți” pentru achiziționarea unui sistem performant de administrare a oxidului nitric ce costă 35.000 de euro. Cu ajutorul vostru, al oamenilor cu suflet, al prietenilor noștri care mereu ați întins o mână de ajutor copilașilor chinuiți de boli cumplite, intenționăm să achiziționăm acest aparat. Orice contribuție poate salva viața unui nou-născ ut aflat în suferință!

Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!