„Grijă pentru nou-născuți”, campanie umanitară a Fundației Ringier pentru achiziționarea unui sistem de livrare a oxidului nitric. Locul unde medicii salvează viețile bebelușilor și pregătesc specialiști care luptă alături de micuți.

Secția de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, este locul unde lupta dusă pentru salvarea bebelușilor suferinzi nu cunoaște nici măcar o clipă de răgaz. Specialiștii neonatologi în Terapie Intensivă fac minuni chiar și atunci când la ei ajung copilași al căror viitor este privit în ore. Însă, priceperea și dăruirea totală au totuși nevoie de un ajutor uriaș: aparatură modernă! De aceea, Fundația Ringier România a inițiat campania umanitară „Grijă pentru nou-născuți” pentru achiziționarea unui sistem performant de administrare a oxidului nitric ce costă 35.000 de euro. Specialiștii de aici nu sunt doar „îngeri păzitori” pentru nou-născuții bolnavi, ci și „profesori” pentru alți medici din străinătate care vin pentru specializare.

„Reanimarea” bebelușilor, mereu plină

„Reanimarea” bebelușilor de la „Marie Curie” este, din nefericire, mereu plină. Fiecare dintre cele 27 de pătuțuri din acest loc al speranței este ocupat de un micuț pacient abia venit pe lume, care acum se agață cu disperare de fiecare clipă de viață. Părinții le sunt aproape în rezervele cu pereți din sticlă transparentă. Le vorbesc copilașilor lor, se roagă neîncetat pentru ei în așteparea unei minuni.

27 de paturi, 27 de povești dramatice de viață

Când micuțul este deconectat de la aparate – ceea ce înseamnă o victorie uriașă în fața bolilor -, mama sau tatăl își poate ține copilașul la piept. „Așa ne simte aproape, știe că nu e singurel. Ne rugăm zi și noapte pentru viața lui”, ne spune Alexandru care, în timp ce își ține băiețelul de mână, citește rugi dintr-o carte bisericească.

Cele 27 de saloane înseamnă tot atâtea povești dramatice care acum se consumă în micile rezerve. Saloane care le sunt „casă” de luni bune unde nou-născuții sunt supravegheați zi și noapte și cu ajutorul aparaturii care trimite parametrii medicali, dar și imaginile captate în cabinetul șefului clincii, dr. Cătălin Cîrstoveanu.

„Ne place ce facem, iar răsplata e una uriașă: bebeluși salvați”

„În fiecare secundă știm totul despre fiecare copil. Fiecare parametru vital al nou-născutului este monitorizat, avem imagini din fiecare salon și, în caz de urgență semnalată cu ajutorul unor alarme performante, timpul de reacție este extrem de mic. Aici e foc continuu, dar nu ne plângem. Ne place ce facem, iar răsplata e una uriașă: bebeluși salvați”, ne explică dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii ”Marie Sklodowska Curie”, din Capitală.

Urgența, un sistem de oxid nitric ce costă 35.000 de euro

Însă, în lupta pe care o duc fără nici o clipă de răgaz pentru salvarea bebelușilor, medicii neonatologi au nevoie de ajutor. Acum, urgența este achiziționarea unui sistem de livare a oxidului nitric, vital nou-născuților suferinzi, care costă 35.000 de euro. Micuți abia veniți pe lume care au hipertensiune pulmonară (prematuri sau pre-vârsta de 38 de săptămâni, nou-născuți la termen, pacienți operați după chirurgie cardiovasculară). „Lipsa administrării oxidului nitric agravează starea acestor copii și poate să ducă la deces”, este de părere medicul Cîrstoveanu.

„Reanimarea” este și centru european de pregătire a altor medici

Nevoia de aparatură modernă, cu ajutorul cărora se pot salva și mai multe vieți de nou-născuți suferinzi, este cu atât mai mare cu cât „Reanimarea” de la „Marie Curie” este nu numai un loc al speranței, al luptei dintre viață și moarte, ci și un centru european de specializare, de perfecționare pentru medicii din străinătate. Specialiști care se „școlesc” la noi folosindu-se, deopotrivă, de pregătirea medicilor neonatologi, dar și de aparatura care trebuie să fie modernă.

Recent, medici și asistenți din Republica Moldova au fost „elevi” într-un stagiu de pregătire efectuat la „Reanimarea” bebelușilor de la „Marie Curie”. A fost, de fapt, un curs teoretic și practic în care specialiștii de peste Prut au putut vedea care sunt metodele de lucru ale colegilor lor din România.

Fundația Ringier a inițiat campania „Grijă pentru nou-născuți”. Trimite un SMS cu textul ”GRIJĂ” la numărul 8845

Pentru ca medicii neonatologi să poată salva cât mai mulți bebeluși, Fundația Ringier România a inițiat campania umanitară ”Grijă pentru nou-născuți” pentru achiziționarea unui sistem performant de administrare a oxidului nitric ce costă 35.000 de euro. Cu doar un SMS în valoare de doi euro, trimis la 8845 cu textul „GRIJĂ”, puteți salva o viața unui nou-născut!

Cu ajutorul vostru, al oamenilor cu suflet, al prietenilor noștri care mereu ați întins o mână de ajutor copilașilor chinuiți de boli cumplite, intenționăm să achiziționăm acest aparat. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un SMS la 8845 cu textul „GRIJĂ” prin care 2 euro vor ajunge la acești copilași sau să virați suma dorită în conturile fundației.

Împreună putem să le oferim o șansă bebelușilor suferinzi!

Valoarea donației este de 2 euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange România și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Donația recurentă poate fi oprită prin trimiterea mesajului ”GRIJĂ STOP” la numărul 8845. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone.

Cei care doresc să se alăture campaniei umanitare o pot face și donând în următoarele conturi ale Fundației Ringier România:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!