Operat de două ori de cancer cerebral, Alin are nevoie de 8.000 de euro pentru a merge la medic, în Turcia. Cele două etape anuale de investigații sunt vitale pentru băiat.

Viața lui Alin-Gabriel Amariei (14 ani), din comuna constănțeană Castelu, s-a derulat până acum precum un maraton epuizant în care băiatul nu a avut voie să facă nici o oprire. Diagnosticat cu cancer cerebral încă de când avea cinci ani, operat de două ori pe creier, copilul a fost prins într-o teribilă cursă pentru supraviețuire în care singura miză este chiar viața lui! Acum, Alin este mai aproape ca oricând de linia de sosire, de o victorie uriașă în fața cancerului care și-a întins tentaculele ucigașe în creierul său. Însă, pentru a putea doborâ „monstrul”, băiatul are nevoie de 8.000 de euro că să meargă la medic, în Turcia, de două ori pe an, pentru investigații și evaluări post-operatorii.

Alin și-a trăit copilăria în spitale

Alin și-a trăit copilăria în cabinetele oncologilor care au gândit pentru el diverse scheme de tratament salvator. În săli de operații unde neurochirurgii i-au umblat în creier pentru a-i extirpa tumora mare cât o portocală și, mai apoi, pentru a distruge, una câte una, metastazele răsărite în capul său, când nimeni nu se mai aștepta. Zece ani apăsați de apropierea rece a morții, lungi cât o viață de om, în care chinurile, durerea și lacrimile s-au împletit cu speranța uriașă că băiatul lovit crunt de soartă va ieși învingător din încleștarea cu maladia care i-a „mușcat din trup.

Un decenu de suferință și speranțe

La capătul unui deceniu, Alin – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România-, este mai aprope ca oricând, după o cursă epuizantă contracronometru, să ridice deasupra capului trofeul suprem: victoria în fața cancerului! Până la urmă, cele două operații pe creier făcute la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arsenie” (una prin metoda clasică, bisturiul, și alta prin procedura gamma knife, un ”bisturiu” cu raze gamma, cu ardere fixă folisit pentru zone greu accesibile), zecile de ore de chimio și radioterapie și tratamentele orale cu citostacie s-au dovedit a fi ”arme” puternice în fața cancerului cerebral căruia, iată, i-au domolit atacurile.

„Dumnezeu i-a dat putere micului meu erou căruia boala i-a afectat cumplit organismul!”

„Bunul Dumnezeu nu mi-a lăsat copilul! L-a ajutat să treacă peste toate: operații pe creier, tratamente dure cu citostatice, tot felul de proceduri riscante și complicate. Ba chiar a suferit și trei stopuri cardice în timpul unei operații. I-a dat putere micului meu erou căruia boala i-a afectat cumplit organismul! Acum are tot felul de alte probleme la ochi (n.r. vederea ochiului drept a scăzut la 40 la sută), la tiroidă, la gât (n.r. unde are ganglioni).

Resturile tumorei inițiale, care a fost mare cât o portocală, sunt inactive, iar metastazele produse după patru ani, în plin tratament, nu mai sunt în capul lui Alin. Copilașul nostru e „curat”, a scăpat de acele stări de rău care l-au chinuit ani de-a rândul. E bine, dar războiul nu e câștigat. Evoluția stării lui de sănătate trebuie atent urmărită pe termen lung”, ne-a spus Mihaela Amariei, mama lui Alin.

Pentru a supraviețui, Alin trebuie să meargă de două ori pe an la medicii turci

Medicii de la „Amerikan Hastenesi”, din Istanbul, spital unde Alin este tratat din 2017, când i-a fost înlocuit șuntul vechi de la cap, pus în România, cu unul nou, performant care îi reglează presiunea intracraniană și nivelul de lichid cranian, au gândit un plan de monitorizare pentru Alin. Pentru a supraviețui, băiatul trebuie să meargă de două ori pe an în Turcia pentru investigații complexe: RMN-uri, analize sânge, investigații pentru tiroidă, pentru ochiul drept cu care Alin mai vede doar 40 la sută din cauza cataractei (n.r. poartă ochelari a căror dioptrie crește alarmant), ecografii abdominale și pentru gât (n.r. unde are niște ganglioni).

Două etape de investigații și evaluări, 8.000 de euro pe an

Fiecare etapă de investigații și evaluări îi costă pe părinții băiatului peste 4.000 de euro, în total o sumă care depășește 8.000 de euro pe an. Pentru a nu întrerupe șirul investigațiilor și al evaluărilor, vitale pentru copil, Alin are nevoie cât mai repede de ajutorul semenilor. Orice sincopă în monitorizarea stării sale de sănătate îl poate costa viața deoarece specialiștii oncologi nu exclud posibilitatea unei recidive în fața căreia o reacție rapidă este obligatorie.

„Vă rog, fiți aproape de fiul meu și ajutați-l să trăiască!

„De doi ani, Alin nu mai face citostatice, nici măcar de întreținere. Chiar și așa, medicii turci de la „Amerikan Hastanesi” se feresc să declare remisia bolii. Spun că o vor face după trecerea a cinci ani de la distrugerea metastazelor, adică peste încă trei ani în care Alin trebuie să meargă de două ori pe an la ei. Vă rog, fiți aproape de fiul meu și ajutați-l să trăiască! Ajutați-ne să strângem cei 8.000 de euro pe an care însemnnă prețul vieții copilașului nostru!”, este apelul pe care mama lui Alin îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Cei care doresc să îl ajute pe Alin o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!