Liviu are nevoie de 3.500 de euro pentru investigații în Austria. Băiatul bolnav de cancer, morbus osler, hidronefroză și o maladie care îi deformează oasele toracelui a fost operat acum șapte luni, dar fără bani nu a ajuns la control.

Timpul este, în acest moment, inamicul numărul 1 al lui Liviu-Alexandru Stoian, din Alexandria, un adolescent chinuit de-o viață de boli îngrozitoare. De-a lungul anilor, cancerul, maladia morbus osler, hidronefroza și o afecțiune genetică ce duce la deformarea oaselor toracelui au „mușcat” din trupul adolescentului care peste mai puțin de o lună va împlini 16 ani. Operat acum mai bine de șapte luni în Austria, Liviu ar fi trebuit să ajungă la chirurgi pentru investigații postoperatorii, însă lipsa banilor l-a ținut deprte de aceste controale vitale. Băiatul are nevoie urgent de 3.500 de euro pentru a completa suma necesară ajungerii sale în Austria.

„De acum șapte luni ar fi trebuit să ajungem la control, dar nu am avut bani. Nu mi-am permis. E crunt

„Suntem într-o situație foarte dificilă din care nu putem să ieșim fără ajutor. Avem nevoie ca de aer de 3.500 de euro, bani necesari transportului cu avionul la Viena (n.r. la Spitalul Wiener Privatklinik-WPK), transpotului local (mașini închiriate pentru drumul dintre hotel și spital), pentru cazare și pentru masă. Pentru că, pentru investigații și tratamente postoperatorii o fundație a plătit spitalului suma necesară care se ridică la căteva zeci de mii de euro. Vă rugăm să ne fiți alături să stârngem acei 3.500 de euro!

Timpul, inamicul lui Liviu

„Marea problemă este timpul, care nu îi este aliat copilașului meu. De acum șapte luni ar fi trebuit să ajungem la control în Austria, dar nu am avut bani. Nu mi-am permis. Liviu are și acum în corp firele cu care a fost cusut în acea intervenție chirurgicală în care care i-au fost blindate oasele toracice. În plus, trebuie analizate și evoluțiile celorlalte maladii care îl chinuie. Starea lui, de sănătate s-a depreciat în tot acest timp și noi nu știm ce să facem fără o părere avizată a specialiștilor austrieci. Acele investigații postoperatorii sunt vitale pentru el. Mă uit la el și nu știu ce să fac. E crunt. Și mâine aș pleca la Viena dacă aș avea acei 3.500 de euro!”, este apelul pe care Georgiana Stoian, mama lui Liviu, îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Operat acum șapte luni cu ajutorul Fundației Ringier și al prietenilor acesteia

Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România – , a fost operat la sfârșitul anului trecut, în preajma Crăciunului. Atunci, ca singură soluție de moment, specialiștii austrieci care îl tratează de mulți ani, au decis să-i blindeze cu tije metalice toate oasele toracice care se deformau și comprimau organele vitale ale lui Liviu (inima, plămânii). Proces alarmant care ar fi dus, au spus-o chirurgii vienezi, la sufocarea băiatului.

O operație care a fost posibilă după ce Fundația Ringier România a plătit, cu ajutorul donatorilor, 41.000 de euro din cei 150.000 de euro la cât se ridică costurile totale ale intervenției despre care chirurgii austrieci au spus că a fost singura soluție pentru a-l salva pe Liviu.

Riscul producerii unor infecții e ridicat

Faptul că nu a ajuns în Austria, la controalele postoperatorii, în prima lună de la intervenția chirurgicală, așa cum prevedea calendarul medical gândit de specialiștii de la Wiener Privatklinik-WPK”, din Viena, crește riscul producerii unor infecții generalizate. O complicație care i-ar putea pune viața în pericol în contextul în care băiatul – olimpc la engleză și un împătimit al învățatului -, este sub observație și pentru cancer, hidronefroză și maladia morbus osler (n.r. o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii dese și foarte puternice).

Liviu are cinci, șase crize hemoragice pe zi în care sângele îi țâșnește pe gură și pe nas”

Băiatul meu a slăbit, îl doare tot corpul, fiecare os. Este dependent de mine, nu se poate deplasa nicăieri fără ajutor. Acum, când e foarte cald, din cauza maladiei morbus osler are cinci, șase crize hemoragice pe zi în care sângele îi țâșnește pe gură și pe nas. Este îngrozitor!”, ne-a mai spus mama lui Liviu, și ea afectată de grave probleme de sănătate. Femeia, care își crește singură cei doi copii – pe Liviu și pe sora lui mai mică -, este programat-o pentru o intervenție chirugicală complicată, legată de prevenirea unui cancer ovarian care îi poate amenința viața.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LIVIU» sau folosind următoarele conturi ale Fundației Ringier:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON

RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!