La 11 de kilometri de vama Isaccea, distanță ce poate fi parcursă cu mașina în aproxcimativ zece minute, un locaș bisericesc și-a deschis larg porțile pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului care le macină țara și le ucide semenii. Protoieria Niculițel este acum gazdă temporară pentru 49 de refugiați printre care sunt și cinci copii.

Fundația Ringier România, cea care a lansat campania umanitară „Alături de copiii din Ucraina”, a donat pentru încălzirea clădiri în care sunt adăpostiți bieții oameni nu mai puțin de două tone de combustibil solid (brichete pentru foc).

Zeci de ucraineni din Harkov, Odesa și Ismail, găzduiți la Protoieria Niculițel

Viața câtorva zeci de ucraineni este acum ceva mai liniștită după ce, scăpați din iadul pe care armata rusă l-a declanșat în țara lor, au ajuns în România unde au primit o masă caldă și un acoperiș deasura capului la Protoieria Niculițel. Vremurile de război le-au făcut pe fețele bisericești care slujesc aici – protopop Gabriel Onea și fratele său preot Ionuț -, să se pună și în slujba refugiaților ucraineni care au lăsat amanet trecutului viețile trăite în Harkov, în Odesa sau în Ismail. Așa, 49 de persoane, printre care sunt și cinci copii, dar și zece vietnamezi (studenți și proaspăt absolvenți care lucrau în țara vecină) au devenit locatari vremelnici la protoierie.

Tone de combustibil pentru încălzirea centrului de refugiați, donate de Fundația Ringier România

Fundația Ringier România a aflat, cu ajutorul voluntarilor de la Asociația „Voluntari pentru tine” – prieteni care au și ajutat la oferirea donațiilor -, de gestul preoților de la Niculițel care i-au găzduit pe refugiați și s-a alăturat cauzei ucrainenilor. În cadrul campaniei umanitare „Alături de copiii din Ucraina” lansată la data de 8 martie, fundația a trimis Protoieriei Niculițel două tone de carburant solid (brichete din lemn pentru foc), pentru încălzirea spațiilor în care au fost cazați ucrainenii și copiii lor.

Nevoia de rezerve pentru asigurarea încălzirii este cu atât mai mare cu cât temperaturile sunt în scădere, iar informațiile venite dinspre vama Isaccea arata că și alți ucraineni care vor scăpa de sub tirul gloanțelor vor ajunge tot aici, la Protoieria Niculițel. Fundația Ringier România a mai donat pături, perne, lenjerii, huse pentru pat, produse de igienă și pentru curățat, dezinfectanți și chiar uscătoare pentru păr.

Evoluția fluxului de refugiați ucraineni este permanent în atenția Fundației Ringier România care va continua campania umanitară „Alături de copiii din Ucraina” prin acte de donații. În cadrul acestui program umanitar se pot face donații la sms 8826 – număr unic obținut în regim de urgență de Fundația Ringier România -, sau folosind conturile fundației.

Poveștile refugiaților, în Libertatea

Sumele obținute de la donatori în cadrul acestei campanii umanitare, la care se va adăuga și o contribuție a fundației, vor fi folosite pentru achiziționarea de medicamente de primă necesitate, dezinfectanți, alimente, apă, produse de igienă, pături și lenjerii. Produsele, bunurile vor fi redirecționate prin voluntari ai fundației sau prin intermediul unor ONG-uri partenere.

Povesțile celor care fug din calea gloanțelor și a tancurilor, dramele acestor oameni, vor ajunge la dumneavoastră prin intermediul publicației Libertatea – parte a trustului-mamă Ringier -, unde vor apărea atât pe print, cât și pe site.

Suma alocată cauzei este de 2 Euro

Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania

Se pot face donații și în conturile Fundației Ringier România

Cei care doresc să fie parte a acestei campanii umanitare lansată de Fundația Ringier România pot dona și în următoarele conturi ce aparțin fundației:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON

R002 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 8 ani la rubrica AJUTA COPIII

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!