Exodul ucrainenilor, prigoniți din propria țară de invazia declanșată de armata rusă, continuă. Zeci de mii de femei, copii și bărbați în vârstă, ajung zilnic în România. Oameni sleiți de puteri care încearcă cu disperare să fugă din calea războiului, refugiați cărora Fundația Ringier România le-a întins o mână de ajutor. La vama Isaccea, Tulcea, important punct de intrare în România al ucrainenilor, câteva sute de persoane au primit mănuși, fulare și căciuli într-o acțiune umanitară finanțată de fundație. Acesta este doar unul dintre episoadele amplei campanii ”Alături de copiii din Ucraina” care se va derula în perioada următoare.

La fiecare două ore, bacuri cu refugiați ajung la Isaccea

La fiecare două, poate trei ore, un bac înțesat cu refugiați ucraineni ajunge în vama Isaccea. Oamenii – cei mai mulți femei și copii -, s-au îmbarcat în țara vecină din punctul de frontieră Orlivka după o așteptare lungă cât o eternitate cauzată de controalele severe la care sunt supuși la ieșirea din Ucraina.

Unii dintre au așteptat chiar și 17, 18 ore, ba chiar o zi întreagă pentru a putea prinde un loc pe bacul care să-i aducă în România”, ne-a dezvăluit reprezentantul Asociației „Voluntari pentru tine”, organizație umanitară care a identificat pentru Fundația Ringier România nevoile refugiaților care ajung la noi și, mai apoi, care a dat o mână de ajutor la oferirea donațiilor.

Mănuși, fulare și căciuli pentru sute de refugiați

Într-o etapă de debut a campaniei „Alături de copiii din Ucraina”, sute de refugiați au primit, imediat ce au pășit pe pământ românesc, mănuși, fulare și căciuli. Un ajutor extrem de binevenit atâta vreme cât vremea la Isaccea a fost, mai ales pe timpul nopții, una de iarnă autentică: lapoviță, ninsoare și un vânt rece, tăios, care a făcut ca temperaturile și așa scăzute să fie resimțite din plin de refugiații care au fugit din calea războiului doar cu hainele de pe ei. Lunga așteptare pe malul Dunării, în vama ucraineană, și mai apoi transportul cu bacul au făcut ca bieții oameni să ajungă în România înghețați, la limita hipotermiei.

„Alături de copiii din Ucraina”, campanie finanțată de Fundație Ringier România

De marți, 8 martie, Fundația Ringier România a lansat campania „Alături de copiii din Ucraina”. Cei care doresc să le fie aproape acestor oameni năpăstuiți de soartă – printre care sunt și peste 18.000 de copii -, pot dona la sms 8826 – număr unic obținut în regim de urgență de Fundația Ringier România -, sau folosind conturile fundației.

Sumele obținute de la donatori în cadrul acestei campanii umanitare, la care se va adăuga și o contribuție a fundației, vor fi folosite pentru achiziționarea de medicamente de primă necesitate, dezinfectanți, alimente, apă, produse de igienă, pături și lenjerii. Produsele, bunurile vor fi redirecționate prin voluntari ai fundației sau prin intermediul unor ONG-uri partenere.

Povesțile celor care fug din calea gloanțelor și a tancurilor, dramele acestor oameni, vor ajunge la dumneavoastră prin intermediul publicației Libertatea – parte a trustului-mamă Ringier -, unde vor apărea atât pe print, cât și pe site.

Suma alocată cauzei este de 2 Euro

Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania


Se pot face donații și în conturile Fundației Ringier România

Cei care doresc să fie parte a acestei campanii umanitare lansată de Fundația Ringier România pot dona și în următoarele conturi ce aparțin fundației:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON

R002 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 8 ani la rubrica AJUTA COPIII

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!