A trecut încă un an în care pandemia de COVID-19 a îngreunat cum nu se poate mai mult viețile oamenilor. Un 2021 în care Fundația Ringier România a continuat să pășească, așa cum a făcut-o în aproape ultimul deceniu, alături de zeci de micuți aflați pe drumul suferinței, copilași pentru care viitorul putea însemna doar ziua de mâine. Și astfel a fost și este parte a cumplitelor drame pe care acești copii loviți de soarta crudă le trăiesc. Un drum infernal, chinuitor, dar luminat de speranța și de dorința de a le oferi cel mai de preț dar: viața! În această luptă acerbă ne-au fost aproape sute, poate mii de oameni cu suflet uriaș, cu inimă de aur, cu ajutorul cărora am reuși să strângem, din donații, peste un milion de euro necesari tratamentelor și terapiilor salvatoare!

Valuri uriașe de emoție și solidaritate în campanii umanitare

Împreună, Fundația Ringier România și prietenii ei, oameni din toate colțurile țării și chiar ale lumii, au reușit! Tristele povești de viață publicate în anul ce a trecut, drame care și-au făcut loc în Libertatea, dar și în alte publicații ale trustului Ringier – Viva, Unica, Elle, Avantaje -, au produs uriașe valuri de emoție. Urmarea acestor campanii umanitare derulate săptămâni de-a rândul a fost una extrem de spectaculoasă care a demonstrat că solidaritatea încă există! Că nu a fost strivită de cortina grea pe care virusul SARS-CoV-2 a lăsat-o peste viața în pandemie. Oameni cu inimă de aur s-au alăturat durerii micuților aflați în suferință, i-au ajutat cu cât au putut și au făcut, astfel, tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva.

Fundația Ringier România și donatorii, o inimă uriașă care bate în ritmul vieții

Au făcut, de la distanță, un zid al sufletelor care să-i apere în fața atacului bolilor fatale. Pentru a le oferi copilașilor o șansă în plus la supraviețuire în lupta cu maladiile crunte care le-au prins trupul în capcana morții, inimile acestor donatori au bătut, în fiecare secundă, în ritmul vieții. Boli ce îmbracă haina sumbră a cancerului – întins în trupurile plăpânde ale copiilor precum tentaculele unei caracatie flămânde -, sau a amiotrifiei spinale care le-a topit” mușchii și le-a furat bucuria de a merge au fost tratate la timp și micii eroi au fost salvați sau se află acum în terapii și proceduri care le dau mari speranțe că viitorul există.

1..000.000 de euro pentru viețile copilașilor suferinzi

O luptă acerbă, dură, întinsă chiar și pe durata mai multor ani. Un război parcă interminabil cu mize uriașe – viețile copilașilor suferinzi aflați în programul de susținere al Fundației Ringier România -, care se duce atât pe ”fronturi” din România, cât și pe cele din afara granțelor țării, unde micuții sunt tratați cu eforturi financiare uriașe. În anul 2021, oamenii cu suflet mare sau firme au donat în conturile fundației peste 1.000.000 de euro, sumă care care s-a strâns în proporție de 80 la sută de la persoane fizice, prin donații făcute la sms 8828, număr oferit fiecărei campanii umaniare deschise pentru fiecare copilaș bolnav.

Eroii cu chip de copil

Miruna-Andreea Bejan, o fetiță de numai cinci ani din Galați, este unul dintre acesti mici eroi care încearcă să se scuture, cu ajutorul vostru, al donatorilor, de necazurile pe care soarta i le-a așezat pe umeri. Copila – a cărei campanie este în derulare, este țintuită într-un scaunul cu rotile din cauza amiotrofiei spinale de tip 1 care i-a cuprins trupul încă de când era bebeluș. Mihai-Andrei Reaboi, din Republica Moldova, este, la rându-i, chinut de aceeași boală care i-a topit” mușchii picioarelor. Băiețelul ce are patru ani este obligat să privească anii copilăriei prin ochii unui micuț dependent de echipamente medicale cu ajutorul cărora reînvață să meargă, dar și de căruțul cu rotile fără de care nu se poate deplasa.

Campanii umanitare și pentru cazuri sociale

Strigătele lor de ajutor ale acestor micuți greu încercați nu au rămas fără ecou, cum nici cele ale unor copilaș pe care soarta i-a ferit de boli cumplite, dar pe care i-a afundat, cu tot cu părinții lor, într-o sărăcie lucie. Și aceștia au intrat în programele umanitare ale Fundația Ringier România care, tot cu ajutorul dumneavoastră, al prietenilor fundație, au trecut mai ușor peste o perioadă mai grea din viața lor.

Zâmbetele, parte a unei vieți câștigată în lupte dramatice pentru supraviețuire, sunt mulțumirile pe care acești copilași, mici eroi învingători în fața bolilor crunte sau în fața destiului care le-a răpit un trai decent, vi le aduc vouă, donatorilor cu suflet uriaș, cei care le-ați oferit cel mai frumos și mai de preț dar: viața!

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!