UPDATE: Daria a plecat în Turcia pentru investigații. Bebelușul de numai opt luni are nevoie de peste 4.000 de euro doar pentru această etapă a tratamentului.

Micuța Daria-Maria s-a născut fără ochi și cu retard psihomotor. Bebelușul de numai opt luni are nevoie de 3.000 de lei lunar pentru un tratament de lungă durată care să-i aline suferințele cumplite. Când copila merge în Turcia pentru investigații, cheltuielile ajung la peste 5.000 de euro pe lună.

Un bebeluș de numai opt luni duce pe umerii săi firavi, chiar din prima zi de viață, povara unor boli cumplite. Fișa ei medicală este precum un tratat de specialitate, înțesat cu diagnostice care înfioară. Născută fără ochi, fără globii oculari, Daria-Maria Mihăiescu, din București, este condamnată să trăiască în întuneric, fără să vadă vreodată chipul mamei sale.

Auzul îi este grav afectat, iar specialiștii care au evaluat-o spun că dezvoltarea mintală a copilașului este cu mult în urmă, la nivelul unui bebeluș de numai două luni. Pentru ca suferințele să-i fie cât de cât alinate, Daria-Maria are nevoie de 3.000 de lei lunar, bani pentru tratamente și terapii zilnice.

Venirea pe lume a Dariei-Maria ar fi trebuit să fie, firesc, o sărbătoare uriașă, de nimic umbrită cu atât mai mult cu cât Florentina și Cătălin Mihăiescu, părinții micuței, au făcut mari eforturi medicale și financiare pentru a putea avea copii.

La capătul unei sarcini dusă normal, pe toată durata celor nouă luni – în timpul căreia mama a făcut tot felul de tratamente și controale periodice la clinici private pentru a ține totul sub control -, biata mamă avea să primească o veste cutremurătoare. Și asta chiar pe masa de nașteri, la câteva zeci de secunde după venirea pe lume a fetiței pentru care făcuse atâtea eforturi ca să o aibă.

Nici acum nu înțeleg cum s-a abătut această nenorocire asupra copilașului nostru”

Copilașul pe care și l-au dorit atât de mult s-a născut cu o  gravă malformație genetică extrem de rară în lume: orbitele îi sunt goale! Fetița nu are ochi! Numele unei asemenea nenorociri este sindromul anofftalmiei, ale cărui cauze nu se cunosc cu exactitate, boală care se dezvoltă pe perioada sarcinii.

La scurt timp de la naștere, când încă eram pe masă, doctorii mi-au spus că e vorba de ceva grav. A fost un șoc pentru mine, pentru noi, să aflăm că fetița noastră este oarbă. Că nu are ochi. Orbitele ei sunt goale. A fost ceva îngrozitor, de nesuportat. Două zile mai târziu, specialiștii ne-au spus că micuța noastră, comoara noastră, nici nu aude! Nu trecuse testele de auz pe care i le făcuseră medicii de la maternitate.

Nici acum nu înțeleg cum s-a abătut această nenorocire asupra copilașului nostru. Pe perioada sarcinii am dus o viață extrem de echilibrată. Am făcut controale periodice, morfologii, nici măcar nu m-am vopsit la păr. Cu toate astea ceva s- întâmplat, dar nimeni nu a văzut ce i se întâmplă fețiței mele…”, ne-a povestit Cătălina-Florentina Mihăiescu (27 de ani), care a născut-o pe Daria-Maria în urma fertilizării in vitro.

Nici un medic nu a observat malformația pe timpul sarcinii

Daria-Maria a venit extrem de bolnavă pe lumea asta. Și, o dată cu trecerea lunilor, necazurile au devenit din ce în ce mai mari, mai copleșitoare pentru bieții părinți care acum încearcă din răsputeri să aline cum pot groaznicele suferințe ale fetiței lor.

Acea cumplită malformație genetică ce nu a fost observată de nici un medic pe perioada sarcinii, a adus după ea întârzierea mintală a bebelușului, grave deficiențe motorii, tot felul de infecții urinare care se tot repetă, episoade din ce în ce mai dese și mai agresive care slăbesc organismul fetiței și care pot provoca oricând o septimcemie, tulburări de mișcare care fac ca mânuțele și piciorușele bebelușului să se strâmbe ca din senin.

Pentru ca structura osoasă a feței să nu i se deformeze din cauza lipsei globilor oculari, Dariei-Maria – aflată în programul de susținere al Fundației Ringier România -, i-au fost implantate conformatoare în orbitele goale. Echipamente medicale care vor fi înlocuite, o dată cu creșterea fetiței, cu proteze oculare extrem de scumpe.

Când însă este necesar ca micuța – să meargă pentru investigații și tratamente suplimebtare în Turcia, la Liv Hastanesi (n.r. Spitalul Liv), din Istanbul, cheltuielile devin și mai înrobitoare. Iar drumurile în Turcia sunt obligatorii atâta vreme cât în România specialiștii nu au descoperit încă cauza stărilor de rău ale copilei (n.r. vomă, dureri stomacale, infecții urinare frecvente, intoleranță la orice aliment în afară de lapte)

Un drum la Istanbul, 5.000 de dolari

”Doar pentru terapii în țară avem nevoie de 3.000 de lei lunar. Pentru noi este o sumă uriașă în condițiile în care este nevoie de tratamente de lungă durată. Când însă trebuie să ajungem în Turcia pentru investigații suplimentare, cum s-a întâmplat acum, chletuielile sunt și mai mari. Pentru o singură etapă de tratament la Spitaul Liv, din Istanbul, unde fetița noastră trebuie să stea cel puțin o săptămă, dacă nu două, avem nevoie de aproximativ 5.000 de dolari.

Doar investigațiile planificate – neurologice, urologice, gastroenterologice -, costă 3.550 de dolari. Orice apare în plus, se taxează. Plus transportul, cazarea noastră acolo…Suntem într-o situație grea, dar nu ne putem abandona fetița în ghearele bolii.

De aceea îi rugăm pe toți aceia care pot să o facă să ne sprijine să strângem acești bani cu ajutorul cărora să-i facem viața puțin mai ușoară micuței noatre Daria-Maria”, este apelul disperat al mamei bebeluțului care s-a născut fără ochi.

Pe facebook, ”Împreună pentru Daria-Maria”

Tot acest uriaș efort nu numai că le-a produs suferințe ce nu pot fi măsurate în nici un fel, dar i-a și secătuit financiar pe părinții Dariei-Maria – doi oameni cu venituri modeste și datorii la bănci făcute încă de pe vremea când se luptau să poată avea copii.

Părinți loviți crunt de soartă care au primit o mână de ajutor de la prieteni virtuali care licitează, vând și cumpără bunuri și servicii pe facebook, pe pagina de susținere ”Împreună pentru Daria-Maria”.

Pentru a putea duce o viață cât de cât normală, bebelușul lor are nevoie de terapii senzoriale, congnitiv temperamentale, de ședințe kineto, dar și de multe ore de terapie acvatică. Toate acestea costă cam 3.000 de lei, bani de care Daria-Maria are nevoie lunar.

Îi implor pe oamenii cu suflet să îi fie aproape fetiței noastre Daria-Maria”

De luni până sâmbătă, micuța noastră face terapii pentru a putea ține boala pe loc. Mă doare sufletul când văd că nu-și poate ține capul, că nu știe să mestece, că nu poate ține în mânuțe nici măcar un biberon sau că stările de vomă nu o lasă în nici un moment al zilei sau al nopții.

Ne putem aștepta și la crize epileptice, așa ne-au spus medicii. Singura ei legătură nu cu lumea asta este aparatul auditiv. Așa ne mai aude vocile mititica, că de văzut nu o  să ne vadă niciodată…

Toate acestea ne costă lunar cam 3.000 de lei, bani care pentru noi sunt acum extrem de mulți. Daria-Maria are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet pe care îi implor să-i fie alături! Să ne ajute să-i alinăm suferințele prin care trece de când s-a născut”, este apelul disperat al mamei Dariei-Maria.

Cei care doresc să o ajute pe Daria-Maria o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DARIA-MARIA».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!