UPDATE: Cu ajutorul prietenilor Fundației Ringier România, Alexia va fi operată. Fata de 17 ani are acum nevoie de 5.000 de lei lunar pentru proceduri de recupare a mâinii drepte

Acum, Alexia-Elena se pregătește pentru o a doua operație. Cea salvatoare. Pentru intervenția chirurgicală în urma căreia speră ca visul de a-și folosi din nou mâna să devină aievea. Medicii de la Spitalul Monza din Capitală au evaluat situația și au programat intervenția pentru începutul lunii iulie. Acest lucru a fost posibil pentru că oameni cu suflet au fost impesionați de campania umanitară a Fundației Ringier România și au sărit în ajutorul fetei care avea nevoie de câteva mii de euro.

Abia dacă poate ridica mâna până la piept

”Operația este programată pentru începutul lunii iulie. Cu ajutorul Fundației Ringier România și a oamenilor cu suflet am reușit să strângem banii necesari. Este vorba de 8.000 de lei. Ar fi fost mai scump, dar nu mai este nevoie să-i i se facă adaos osos. Altfel, fetița mea nu ar fi ajuns niciodată la operație și ar fi putut rămâne infirmă.

Acum, toate speranțele noastre sunt în acea intervenție chirurgicală. Medicii ne-au spus că sunt șanse extrem de mari de recuperare. Mă rog zi de zi la bunul Dumezeu să trecem și peste asta și să-mi văd din nou fetița folosind mâna dreaptă care acum este înțepenită. O poate ridica doar până la nivelul pieptului”, ne-a mai spus tatăl Alexiei-Elena.

Prețul vindecării, 5.000 de lei lunar, pe termen lung

Însă, pentru eleva de liceu, chinurile nu se vor opri aici. Fata trebuie să facă luni de-a rândul recuperare medicală post-operatorie, proceduri extrem de importante, dar și foarte costisitoare pentru tatăl ei, complet depășit din punct de vedere financiar.

”Am făcut eforturi financiare uriașe. Am cheltuit tot ce am avut, m-am împrumutat. M-au ajutat și colegii de serviciu, atât cât au putut. Nu mi-am putut lăsa fetița în suferință. Dar am cam ajuns într-un moment în care sunt total depășit din punct de vedere financiar.

Pentru ca fetița mea să-și poată folosi iar mâna, trebuie să facă recuperare pe termen lung. Este vorba de luni, dacă nu chiar de un an. Acum, nu știm… Pentru aceste proceduri avem nevoie de 5.000 de lei lunar. O sumă uriașă pentru noi pe care nu ne-o permitem… Numai pentru un drum la București cheltuim 1.500 de lei. Fac un apel disperat la toți oamenii cu suflet, cărora le mulțumesc, să ne susțină în continuare, așa cum au făcut-o și până acum”, este apelul disperat al tatălui Alexia-Elena.

Cei care doresc să o ajute pe Alexia-Elena o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALEXIA-ELENA».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro.

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Lovită pe trecerea de pietoni

Un tânăr șofer care a sfidat cele mai elementare reguli de circulație rutieră a fost la un pas să o ucidă într-un cumplit accident. Alexia-Elena Cojocariu, vârstă de 17 ani, din Tulcea, a scăpat ca prin minune după ce, în urma impactului violent a fost aruncată cât colo, iar trupul i s-a zdrobit de caldarâm. Adolescenta mulțumește Divinității că trăiește, dar viața i s-a schimbat complet după acel episod dramatic.

Nimic nu  mai este ca înainte pentru eleva care, acum, trăiește cu teama în suflet că ar putea rămâne infirmă. Mâna dreaptă, pe care nu o mai poate folosi, poate fi salvată doar cu o operație și foarte multe ore de recuperare medicală. Dar pentru asta Alexia-Elena are nevoie de 3.000 de euro.

Doar câteva zile mai erau până la sărbătoarea Crăciunului pe care Alexia-Elena avea să-l petreacă în localitatea tulceană Mihail Kogălniceanu, la bunica ei. Femeia care a făcut toate sacrificiile posibile ca nepoata ei să nu simtă lipsa mamei sale care s-a prăpădit imediat după ce i-a dat viață.

Urma să fie un Crăciun special, ca de altfel toate cele de până atunci, de care se bucuraseră împreună, așa cum le era obiceiul. Numai că, de astă dată, Crăciunul atât de așteptat a fost altfel. Liniștea sărbătorilor le-a fost tulburată de cumplitul accident căruia adolescenta i-a căzut victimă.

Alexia-Elena ar putea rămâne infirmă, la doar 17 ani, dacă nu strânge cei 3.000 de euro pentru operația la mână

Sute de ore de recuperare medicală, operații, tratamente, dureri cumplite…

Un tânăr șofer cu doar câțiva ani mai mare decât Alexia, victima lui, a rămas cu piciorul pe pedala de accelerație chiar și atunci când fata traversa, credea ea în siguranță, pe trecerea de pietoni. A urmat impactul și un zbor ce putea fi către moarte.

Adolescenta a scăpat miraculos, dar s-a trezit aruncată într-o altă viață. Avea să fie începutul unui coșmar din care, nici azi, după mai bine de trei luni, nu a mai reușit să se elibereze. Drumuri la spitale din București și Constanța, zeci, poate sute de ore de recuperare medicală, operații, tratamente, dureri cumplite…

Accidentul a lăsat urme cumplite în viața adolescentei

”Fetița mea era la bunica ei, la mama mea, să petreacă Crăciunul, așa cum le era obiceiul în fiecare an. Un băiat tânăr de prin Agigea, un șofer pe care nu l-au interesat regulile elementare de circulație, a lovit-o pe trecerea de pietoni. A nenorocit-o. Și apoi a uitat complet de ea. Nu l-a mai interesat ce i-a făcut…Pentru că acel accident a lăsat urme cumplite în viața ei. În viața noastră…A semănat multă suferință și durere și ne-a mutat viețile în spital din cauza fracturilor grave suferite.

Mulțumesc lui Dumnezeu că e în viață, dar lupta pentru a-și reveni este departe de a fi încheiată. Copilul meu ar putea să rămână infirm din cauza complicațiilor suferite la mâna dreaptă care a fost ruptă, făcută praf în acel accident…A fost operată la Tulcea, dar intervenția a fost un eșec al medicilor…”, ne-a povestit Mihai Cojocariu (53 de ani), tatăl Alexiei.

Mâna dreaptă este înțepenită de la cot

Cele trei luni scurse de la accident au însemnat pentru Alexia-Elena – elevă în clasa a X-a la Liceul Agricol din Tulcea -, o luptă dură pentru a încerca să se adapteze la noua ei viață. Aceea a unei tinere care nu-și poate folosi o mână, a unei fete chinuite de dureri groaznice, domolite doar cu calmante. A unei eleve care reușește, cu o ambiție și o forță ieșite din comun, să-și facă temele, să așeze pe hârtie câteva rânduri pentru școală, scrise cu mâna stângă. Pentru că pe cea dreaptă, înțepenită de la cot, îi este imposibil să o folosească.

Operația costă 3.000 de euro și este extrem de importantă pentru adolescentă

Supliciul prin care trece acum Alexia – aflată în programul de susținere al Fundației Ringier România -, ar putea lua sfârșit. Dar pentru ca acest coșmar să rămână amanet trecutului, pentru ca adolescenta să spere că va putea da vreodată examen de admitere la un liceu militar, așa cum visează, ar trebui să fie operată iar. Cel puțin acesta este prognosticul specialiștilor de la Spitalul ”Monza” din Capitală, care au evaluat-o din punct de vedere medical.

O intervenție chirurgicală extrem de complexă, ale cărei costuri se ridică la aproximativ 3.000 de euro, prin care oasele cotului adolescentei să fie refăcute și susținute cu echipament medical care îi va fi implantat în articulația distrusă complet. Altfel, fără acea operație, fata ar putea rămâne infirmă sau cu deficiențe motorii grave.

”Îi implor pe oamenii cu suflet să îi fie alături fetiței mele, Alexia!”

”În aceste trei luni, am făcut eforturi financiare uriașe. Am cheltuit tot ce am avut, m-am împrumutat…M-au ajutat și colegii de serviciu, atât cât au putut. Nu mi-am putut lăsa fetița în suferință. Dar am cam ajuns într-un moment în care sunt total depășit din punct de vedere financiar. Un singur drum la București, la spital, mă costă peste 1.500 de lei – consultație, tratament, radiografii -, iar salariul meu de șofer este unul modest…

Medicii de la Monza ne așteaptă să stabilim detaliile operației, dar pentru asta fetița mea are nevoie de 3.000 de euro ca de aer. Sper din toată inima ca oameni cu suflet, pe care îi implor să ne fie alături, să înțeleagă drama prin care trece copilașul meu și să ne ajute să strângem această sumă, una uriașă pentru noi. Fără acele trei mii de euro, Alexia poate rămâne infirmă…S-ar putea ca niciodată să nu-și mai poată folosi mâna dreaptă…Iar viața acestui copil care suferă enorm din cauza unui șofer iresponsabil ar fi distrusă complet…”, este apelul tatălui Alexiei-Elena, adolescenta care visează să îmbrace haina de ofițer al Armatei Române.

Cei care doresc să o ajute pe Alexia-Elena o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALEXIA-ELENA».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!