David continuă să lupte cu boala care, de când e bebeluș, îl ține prizonier în scaunul cu rotile. Băiețelul de șase ani suferă de amiotrofie spinală și are nevoie de 10.000 de euro pentru a fi tratat în Italia.

De curând, David Sticlaru, din Drăgășani, Vâlcea, și-a aniversat al șaselea an de viață. O existență încărcată de chinuri și dureri cauzate de crunta maladie care, încă de pe vremea în care era doar un bebeluș, i-a prins trupul în ghearele ei. Ani de-a rândul, micul erou a făcut eforturi supraomenești cu gândul la ziua în care soarta îl va răsplăti și îi va oferi în dar bucuria de a păși pe propriile-i piciorușe. Dar, lupta cu boala este însă nu numai dură, ci și foarte costisitoare, motiv pentru care copilașul  – care a făcut tot ce a depins de el – are nevoie de 10.000 de euro pentru a ajunge în Italia la tratament și operație.  

Părinții lui David visează cu ochii deschiși la ziua în care fiul lor se ridică din scaunul cu rotile și merge singur, fără ajutorul nimănui, pe propriile piciorușe. Măcar câțiva pași. Un vis care se repetă obsesiv, hrănit de uriașa dorință a copilașului de a învinge crunta maladie care i-a furat bucuria de a merge. Dar și de lupta crâncenă pe care tatăl și mama băiețelului – Marius și Alexandra – o duc alături de fiul lor diagnosticat cu amiotrofie spinală de tip 1 pe când era doar un bebeluș.

David nu a mers niciodată. De cinci ani, e imobilizat într-un cărucior cu rotile

Sunt cinci ani de când boala a strâns în ghearele ei trupul firav al lui David. Cinci ani în care băiețelul devenit prizonierul unei vieți chinuite, poate doar să privească din scaunul cu rotile către jocurile copilăriei de care nu s-a bucurat nicicând.

David – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România – a trecut prin momente de cumpănă când firul vieții – unul mult subțiat de suferințele îndurate – părea că va ceda. Micuțul a arătat atunci cât de mut iubește viața, cât de mult vrea să trăiască și, cu încăpățânare, a fentat  moartea care-i dădea târcoale.

La cinci luni, au apărut primele semne ale bolii

Primele semne ale bolii au început să apară pe la cinci luni, dar diagnosticul clar a fost pus când David al nostru avea un an și două luni. Am depistat nenorocirea cu ajutorul testelor genetice pe care le-am făcut pentru că bebelușul nostru nu putea să facă nimic din ce face un copilaș de vârsta lui. Până atunci l-au suspectat de rahitism și ne-au trimis la mare, la soare. Când a văzut diagnosticul (n.r. amiotrofie spinală de tip 1), un medic de la București ne-a trimis acasă să ne pregătim de ce e mai rău. Ne-a zis că nu are nici o șansă, să ne obișnuim cu ideea asta și să mai facem un copil. Că suntem tineri…”, povestește Alexandra Sticlaru, mama lui David.

Scolioza severă poate fi operată în Italia

Micuțul a luptat din răsputeri și a reușit să treacă peste acel moment cumplit, dar nu a reușit, nici până astăzi, după cinci ani, să iasă din acest coșmar. David a ajuns pacientul medicilor italieni de la Policlinico Gaetono Martino”, din orașul sicilian Messina, care l-au preluat când șansele sale de supraviețuire erau considerabil reduse. Terapiile kineto, masajele, tratamentele cu spinraza și cele cu oxigen par să fi dat rezultate. Dar, pentru ca David să poată să meargă este nevoie de o operație pe coloana vertebrală, de o intervenție de îndreptare a scoliozei severe în timpul căreia i se montează niște plăcuțe metalice între vertebre.

Însă, pentru ca visul de a merge să poată să devină realitate, David are nevoie de 10.000 de euro pentru a ajunge în Italia, la tratament și operație. Bani foarte mulți pentru părinții băiețelului, ce nu pot fi strânși decât într-un efort comun al oamenilor cu suflet.

Visul lui David de a merge, 10.000 de euro

Medicii italieni care îl tratează pe copilașul nostru ne sună mereu să ne întrebe când venimAm depășit cu mult data la care trebuia să fim acolo. Dar cu ce bani să mă duc când în țară cheltuim sume uriașe pentru aparatura medicală și pentru consumabilele acesteia (n.r. măști pentru oxigen, filtre, furtunuri)!?!  Pentru a ajunge în Italia, avem nevoie de 10.000 de euro pentru tratament și alte investigații asociate bolii. Dar și pentru transport și cazare pentru un an. Pentru că trebuie să mergem acolo o dată la patru luni.

Mă rog la Dumnezeu ca oamenii să-mi audă strigătul de disperare și să ne fie alături”

Operația pe coloană e suportată de statul italian pentru că am reușit să obținem actele necesare. Dacă am reuși să strângem cei 10.000 de euro ar fi cel mai frumos dar pe care David l-ar putea primi de ziua lui. Mă rog la Dumnezeu ca oamenii să-mi audă strigătul de disperare și să ne fie alături. Numai cu ajutorul lor, David ar putea să meargă și să se bucure de viață ca orice copilaș!”, este apelul disperat al mamei lui David.

Acum, băiețelul este ceva mai bine. Doctorii sunt mulțumiți de progresele făcute. Copilul își poate folosi mânuțele pentru a ține mașinuțe ceva mai grele și poate împinge cu piciorușele. A început să-și țină capul și chiar să-l rotească atunci când stă pe burtă. Semne că boala poate fi învinsă!

Cei care doresc să îl ajute pe David o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DAVID».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!