UPDATE: Chiar în ziua în care a împlinit 3 ani, 12 decembrie 2020, la ora la care se născuse, George a plecat printre îngeri. Băiețelul a îndurat mai bine de un an tratamente dureroase la o clinică din Turcia și după o luptă aprigă pentru supraviețuitoare, trupul lui a cedat. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de el și au donat pentru micuțul erou. 

Transplantul cu celule stem este singura șansă la viață pentru George. Copilașul de nici trei ani care suferă cancer are nevoie de 100.000 de euro pentru intervenția salvatoare.

David George Caragea, un băiețel de nici trei anișori din București, a trecut prin două complicate intervenții chirurgicale și prin chinuitoare ședințe de chimioterapie. Părea să fi învins în lupta cu cancerul, dar boala s-a întors cu o agresivitate care, acum, face ca viața copilașului – internat de un an în Turcia -, să depindă de un transplant cu celule stem. Costurile sunt însă uriașe pentru părinții lui care, pentru a-și salva fiul au nevoie, urgent, de 100.000 de euro.

O umflătură ivită ca din senin la tâmpla stângă și învinețirea ambilor ochi au fost semnele care au dat alarma și i-au făcut pe părinții lui George să îl ducă pe micuț la medic. Specialiștii care l-au consulat au crezut, inițial, că au de-a face cu o lovitură suferită accidental de băiețelul care pe atunci avea ceva mai mult de un an și jumătate.

Cancerul depistat abia la investigațiile computerizate

Medicii au presupus că e vorba de un hematom, de un cheag ce poate fi scos printr-o incizie. Din nefericire, lucrurile aveau să fie mult mai grave. Investigațiile suplimentare, examenele computerizate la care George a fost supus în mai multe spitale de stat și particulare din București au scos la iveală un fapt cutremurător. Copilașul avea cancer. ”Neuroblastom de gradul IV cu metastaze la cap și la măduva osoasă”, diagnostic confirmat în două unități medicale.

A fost o veste cumplită pentru noi. Medicii au crezut inițial că umflătura de la tâmplă și vânătăile de la ochi sunt de la o lovitură. Vorbeau de cheaguri, de hematoame. Dar starea micuțului nostru se agrava de la o zi la alta…Umflătura creștea…De aceea am făcut investigații suplimentare. În urma CT-urilor și a RMN-urilor am aflat că băiețelul nostru are tumoră la glanda suprarenală și meteastaze la cap și la măduvă”, ne-a spus Nicolae Viorel Caragea (33 de ani), tatăl lui George.

După patru luni de tratament, copilașul a fost declarat învingător în fața cancerului

Din acel moment, a fost declanșată o luptă contracronometru pentru salvarea copilașului care avea doar un an și jumătate. Cum starea sănătății băiețelului se deprecia văzând cu ochii, iar în România oncologii nu găseau leacul salvator, părinții lui au luat decizia să-l ducă în regim de urgență în Turcia, la ”Acibadem Altunizade Hastanesi” din Istanbul. La începutul acestui an, după patru luni în care a fost supus mai multor ședințe de chimioterapie, George era declarat învingător în fața cumplitei boli.  Reușise să învingă cancerul!

Boala a recidivat cu mare agresivitate

Eram în al nouălea cer. Copilașul nostru reușise să învingă boala după patru luni de tratament chimio. În ianuarie anul acesta, medicii ne-au spus că e vindecat! Îi fuseseră administrate doze ușoare care păreau să-l fi scos din ghearele maladiei. Câteva luni mai târziu, în mai, cancerul a revenit. De data asta cu și mai mare agresivitate și lucrurile s-au complicat extrem de rău. Acum, după recidivă, viața micuțului nostru copilaș este din nou în mare pericol”, povestește tatăl micuțului George.

Micuțul George este de un an internat în Turcia, într-un spital din Istanbul

George este de un an la clinica din Istanbul unde a trecut prin două intervenții chirurgicale. Una pentru extirparea tumorii care îi înfășurase glanda suprarenală stângă, care până la urmă a fost, la rându-i, scoasă și alta la coloana vertebrală în încercarea de a-i reda mersul ce i-a fost complet afectat de boală. Operații vitale pentru băiețelul care luptă din răsputeri să supraviețuiască la care s-au adăugat și 13 serii de chimioterapie, de astă dată personalizate în funcție de agresivitatea bolii care a recidivat.

Îi rugăm pe oamenii cu suflet să ne fie alături. Să nu îl pierdem pe fiul nostru!”

Starea copilașului nostru este gravă…Nu mai avem timp…Nu mai poate să meargă, este slăbit, vlăguit de puteri. Medicii turci de aici care-l tratează de un an au găsit ca ultimă soluție, echivalentă cu salvarea lui, transplantul cu celule stem recoltate de la noi, de la părinți. Au și demarat procedurile de recoltare. Ar trebui, în trei-patru săptămâni, să intre în transplant.

Dar, pentru a putea spera la salvarea băiețelului nostru avem nevoie de 100.000 de euro, bani pentru transplant, dar și pentru alte investigații absolut obligatorii. E o sumă uriașă pentru noi…Am cheltuit deja peste 200.000 de euro, iar resursele noastre financiare provenite din  împrumuturi, de la familie și din campanii umanitare -, s-au epuizat. Timpul trece prea repede pentru George și a de aceea îi rugăm pe oamenii cu suflet să ne fie alături. Să nu îl pierdem pe fiul nostru!”, este apelul disăerat al tatălui lui George.

Cei care doresc să îl ajute pe George o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «GEORGE».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!