Viața lui Liviu, elev olimpic la engleză, depinde de cei 70.000 de euro de care are nevoie. Copilul de 11 ani bolnav de cancer, maladia morbus osler și hidronefroză poate fi tratat în Austria.

De mai bine de 11 ani, adică exact de când a venit pe lume, Alexandru Liviu Stoian (11 ani), din Alexandria, Teleorman, duce o cumplită luptă pentru supraviețuire. Trupul băiatului – acum olimpic la limba engleză -, este măcinat de boli grave pentru care medicii români nu au găsit leacul. Salvarea lui Liviu poate veni de la specialiștii din Austria care au descoperit un tratament care poate să-i aline suferințele groaznice. Însă, pentru a putea spera la o salvare miraculoasă, copilul are nevoie de 70.000 de euro.

Trista poveste a lui Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, s-a scris încă de la naștere, atunci când medicii au observat că piciorul drept al bebelușului este extrem afectat din cauza unei malformații genetice. Avea doar patru zile când copilașul a intrat pentru prima oară în sala de operații pentru a-i fi îndreptată laba piciorului încovoiată înspre călcâi. A fost, din nefericire, doar începutul unui calvar presărat cu dramatism și multă suferință. Cu vești din ce în ce mai greu de suportat legate de boli crunte care aveau să-i afecteze sănătatea și viața. În anii care au urmat, Liviu a fost diagnosticat cu cancer la vezica urinară, dar și cu hidronefroză. Mai întâi dreaptă și apoi stângă.

Vasele de sânge îi ”explodează” și îi provoacă hemoragii puternice, atât ziua, cât și noaptea

Picătura care a paharul unei copilării amare, trăite doar prin spitale, este descoperirea în trupul lui Liviu a încă unei maladii extrem de agresive: morbus osler (o afecțiune vasculară extrem de rară care produce ”explozia” vaselor de sânge și hemoragii puternice). Până ca boala să se agraveze și până ca pandemia de coronavirus să închidă școlile, Liviu se ducea la ore cu trusa de prim ajutor în ghiozdan. Să intervină la timp în cazul producerii unor sângerări masive.

Băiețelul bolnav de cancer are dureri îngrozitoare

Starea copilașului meu s-a agravat în ultima perioadă din cauza lipsei tratamentului. Nu există zi de la Dumnezeu în care să nu facă crize din cauza maladiei morbus osler. Chiar și noaptea îi țâșnește singele pe nas și gură…Vomită cu sânge, are scaune cu sânge…E cumplit. Nu mai vorbesc de durerile îngrozitoare pe care le îndură bitul copil. Trebuie neapărat să ajungem la Viena, la Clinica ”Wiener Privatklinik-WPK”, unde are deja fișa medială și unde este sub observația specialiștilor”, ne-a spus Georgiana Stoian (34 de ani), mama lui Liviu-Alexandru.

Liviu trebuie să facă și un implant de uretră

La Viena, Liviu este tratat nu numai de morbus osler, o boală nevindecabilă, dar care poate fi ținută sub control, ci și de hidronefroza care i-a afectat și uretra stângă. Băiatul este pe lista de intervenții chirurgicale a clinicii vieneze însă lipsa banilor o împiedică pe mama elevului atras de limba engleză și de IT să-l ducă în Austria. Pentru a-i fi oferită o șansă la viață (riscul producerii unui atac vascular cerebral este uriaș), Liviu are nevoie de 70.000 de euro. Bani pentru tratamente, pentru operația de implant de ureter, dar și pentru spitalizare.

Mama copilașului trebuie să strângă 70.000 de euri pentru a-l salva

Numai tratamentul  pentru morbus osler ne costă 1.000 de euro lunar. Boala asta e cel mai mare blestem…Nu se vindecă, doar poate fi ținută sub control. Medicamentele îl ajută pe copilașul meu să scape de durerile groaznice și îi oprește hemoragiile puternice ce-i pot fi fatale.  Zilnic are hemoragii. Ziua, noaptea…În plus, Liviu va trebui operat în Austria, pentru implant de ureter…Nici cancerul de vezică nu trebuie neglijat, nu a scăpat de el…E un coșmar din care nu mai știm cum să ieșim. De aceea cer sprijinul oamenilor, să fie alături de copilașul meu, să ne ajute să strângem cei 70.000 de euro care pot schimba în bine viața”, este apelul disperat  al mamei lui Liviu.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu a o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LIVIU».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!