UPDATE 1 IULIE: Din păcate, Georgiana a pierdut lupta cu boala. Banii strânși din donațiile SMS vor fi direcționați către alt caz din programul nostru.

Georgiana luptă pentru viața ei într-un spital din Turcia. Fetița de șapte ani, bolnavă de cancer, are nevoie de 100.000 de euro pentru a putea fi salvată

Acum câteva zile, Elena Andreea Georgiana Prundu a împlinit șapte ani. Trista aniversare a găsit-o într-un spital din Turcia unde fetița, originară din Borlești, Neamț, este tratată de cancerul care i s-a răspândit în corp. Darul cel mai de preț pentru copila grav bolnavă este acum chiar viața ei pentru care luptă din răsputeri înfruntând dureri atroce. Pentru a supraviețui, Georgiana are nevoie de 100.000 de euro, bani necesari transplantului de celule stem, dar și tratamentelor și procedurilor.    

„Copilașul meu a îndurat dureri și chinuri inimaginabile în toți anii aceștia, dar nu a abandonat. Nici nu știu cum a rezistat. Mititica a continuat, cu curaj, să lupte cu boala pentru a rămâne în viață. Și Dumnezeu mi-a ținut-o aici, lângă mine. Eu cred în miracole, cred în Dumnezeu, cred că o pot salva! De doi ani ne luptăm cu boala și de fiecare dată am reușit”, ne-a spus, cu speranță în suflet, Alina Moisă, mama Georgianei. 

Fetița luptă de doi ani cu cancerul

Diagnosticul „neuroblastom gradul IV la glanda suprarenală cu metastaze la plămâni, picioare și măduvă” i-a fost pus Georgianei pe când fetița avea doar cinci anișori. Transpirații abundente, vărsături și dureri osoase au fost simptomele care au dat alarma și au schimbat complet cursul vieții fetiței. Ședințele de chimioterapie pe care le-a făcut la Spitalul Sf. Maria” din Iași au distrus celulele canceroase care se răspândiseră în trupul copilei, dar nu au reușit să curețe” de cancer și glanda suprarenală. Cum medicii români au considerat că o intervenție chirurgicală este foarte riscantă, Alina și-a dus fetița în Turcia, la ”Memorial Hastanesi”, din Istanbul.

În România, unu la sută șanse de supraviețuire pentru Georgiana

„Medicii la care am fost inițial au crezut că are pneumonie și au tratat-o ca atare. Abia după un timp au realizat ce are și fetița mea a făcut chimioterapie. Opt luni am stat cu ea internată la ”Sf. Maria” din Iași. După curele de chimio, metastazele intraseră în remisie. Doar tumora de la suprarenală nu putea fi învinsă. În România, nu au vrut să o opereze pentru că, mi-au spus, nu ar fi avut decât un la sută șanse de supraviețuire. M-au trimis la un centru paleativ să o îngrijesc câte zile o mai duce. Am crezut că înnebunesc. Atunci am plecat cu ea în Turcia cu o ambulanță privată. Era într-o stare extrem de gravă”, povestește mama fetiței chinurile prin care a trecut Georgiana.

Specialiștii de la Memorial Hastanesi”, din Istanbul au gândit un plan de tratament prin care au reușit să o stabilizeze pe fetiță. Au urmat ședințe de chimio, de radioterapie, extirparea tumorii de la suprarenală și de pe vena cavă, un transplant de celule stem și o operație pe creier. Lucrurile păreau să meargă spre bine, dar cancerul a recidivat la scurt timp. Cu imunitatea scăzută și organismul slăbit, Georgiana a făcut varicelă, boală care a reactivat celulele canceroase și care a aruncat-o din nou în crunta luptă pentru supraviețuire.

Încă o șansă de supraviețuire: transplantul alogenic cu celule stem de la frații ei

„Boala a recidivat, dar doctorii de aici, din Turcia, ne-au spus că nu e totul pierdut. Georgiana mai poate face un transplant alogenic cu celule stem prelevate de a frații ei și o altă operație craniană prin care să-i fie extirpată tumora care apasă pe trunchiul cerebral. Totul depinde de cum va rezista organismul ei la această nouă cură de chimio formată din șase ședințe. Avem de făcut câte una la trei săptămâni și am ajuns la a treia”, a mai spus mama Georgianei.

Numai cu ajutorul oamenilor ne putem salva fetița din ghearele bolii!”

Însă, dorința de a trăi, curajul și puterea Georgianei – aflată în programul Fundației Ringier România -, nu sunt suficiente dacă fetița nu este susținută și financiar. În cei doi ani de tratamente, părinții ei au cheltuit în jur de 500.000 de euro, bani primiți din sponsorizări, donații, dar și obținuți, cu greu, din vânzări de proprietăți și din împrumuturi bancare.

„Am vândut tot, ne-am împrumutat la bănci ca să ne salvăm fetița. Nu mai avem cum să continuăm tratamentele care o pot salva pe micuța noastră…De aceea, avem nevoie de 100.000 de euro pentru transplantul de celule stem, pentru tratamente și zile de spitalizare. Fac un apel disperat la toți oamenii cu suflet și la fundațiile care ne-ar putea fi aproape în aceste momente extrem de grele pentru noi. Numai așa ne putem salva fetița”, este apelul lansat de mama Georgianei, copila care de doi ani se luptă cu cancerul.

Cei care doresc să o ajute pe Georgiana o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «GEORGIANA».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!