David, bolnav de amiotrofie spinală, are nevoie de 10.000 de euro. Cu acești bani, băiețelul de cinci ani va merge timp de un an la tratament în Italia și va avea un cărucior special

Abia trecuse de pragul primului an de viață când medicii au descoperit că în lanțul său genetic există o anomalie care stă la originea unei crunte boli. Diagnosticat cu amiotrofie spinală de tip 1, David Sticlaru, din Drăgășani, Vâlcea, s-a încăpățânat să se agațe de o viață extrem de chinuită în care nu a cunoscut bucuria de a păși vreodată, chiar dacă doctorii români nu i-au dat nici cea mai mică șansă de supraviețuire. Acum, băiețelul de cinci ani are nevoie de 10.000 de euro, pentru a nu întrerupe tratamentul început în Italia.

Semnele îngrozitoarei maladii care i se cuibărise în trup și care avea să-l țintuiască până în ziua de azi într-un scaun cu rotile s-au făcut simțite pe când David era doar un pui de om, un bebeluș care nu împlinise cinci luni. Primii specialiști la care părinții – Alexandra și Marius -, l-au dus pentru investigații au interpretat simptomele ca fiind ale rahitismului și, firește, l-au tratat ca atare. Însă, analizele genetice făcute câteva luni mai târziu au dat cruntul verdict: amiotrofie spinală!

”Un medic de la București ne-a zis că moare, să mergem acasă să facem altul, că suntem tineri,

”Inițial ne-au spus că David are rahitism. E adevărat, avea sternul înfundat, era slăbuț…Am făcut kineto, am fost cu el mare…Dar când am văzut că terapiile pe care le-am făcut timp de trei luni nu dau nici un rezultat, că băiețelul nostru nu putea să facă nimic din ceea ce face un copilaș de vârsta lui, am făcut niște teste genetice. Atunci am aflat adevărul…Avea un an și două luni când a fost diagnosticat. Un medic  de la București ne-a zis atunci că nu are nici o șansă, că moare…Să mergem acasă să facem altul, că suntem tineri, așa ne-a spus acel medic…”, povestește Alexandra Sticlaru, mama lui David, cum a început calvarul.

De atunci, au trecut patru ani, iar David nu a abandonat lupta nici o clipă.  S-a agățat cu încrâncenare de fiecare clipă de viață. Fie ea una chinuită, trăită în cărucior, lipsită de bucuria de merge pe propriile piciorușe. Băiețelul a fost consultat și tratat de specialiști din mai multe orașe din țară. Disperați, dar încrezători că speranța încă există, părinții au încercat să-l ducă în Thailanda, dar nu au reușit să adune cei 33.000 de dolari necesari unui transplant de celule stem. Au ajuns însă în Germania unde, însă, spun bieții oameni, au fost înșelați de cel care le-a intermediat întâlnirea cu specialiștii germani.

David are nevoie și de un cărucior special pentru merge în continuare la grădiniță

Acum, băiețelul este tratat în Italia, la Policlinico ”Gaetono Martino”, din orașul sicilian Messina. Aici a fost adus în stare extrem de gravă, într-un moment în care șansele sale de supraviețuire scăzuseră dramatic după o puternică pneumonie. De doi ani, David face, o dată la patru luni, tratament injectabil cu spinraza. Totul este gratis, inclusiv ortezele și verticalizatoarele medicale pentru că părinții săi au reușit să îndelinească condițiile de asigurare impuse de statul italian. Însă, familia copilașului are nevoie de bani pentru deplasarea și cazarea în Italia, pentru un cărucior special și pentru terapiile și recuperările de după tratament.

”Noi am socotit că ne-ar ajunge 10.000 de euro. În  banii aceștia intră deplasările cu mașina în Italia și șederile noastre acolo pentru un an, pentru că mergem acolo la fiecare patru luni și stăm chiar și două luni o dată. Dar și costurile tratamentelor de recuperare și cele al unui cărucior special indispensabil pentru ca David să poată ieși din casă. Așa bolnăvior cum este, copilașul nostru merge la grădiniță. E un copil deștept, cu IQ 120, doar că nu poate să meargă și nici măcar să stea în funduleț… Vă rog să mă ajutați să strâng acești bani, să îi pot oferi o viață normală”, este strigătul de ajutor al Alexandei, mama lui David.

Cei care doresc să îl ajute pe David o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DAVID».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!