Alexandru-Cristian Vasilache, din Tulcea, e la vârsta la care ar fi trebuit să zburde la joacă alături de alți prichindei. Mai multe afecțiuni cumplite ale creierului au făcut ca micuțul, ce are patru ani și jumătate, să nu poată să meargă și nici să vorbească. Pentru a putea evada din acest coșmar în care e captiv chiar de la naștere, pentru a putea face singur măcar câțiva pași și pentru a putea rosti câteva cuvinte, Cristian trebuie să ajungă în Thailanda, la tratament, dar pentru asta are nevoie urgent de 40.000 de euro.

Soarta bietului băiețel a fost scrisă pe când mama lui – Manuela Vasilache (49 de ani) -, îl purta în pântec. Era gravidă în cinci luni. Un stop cardiac suferit din senin, acasă, fără vreo manifestare anterioară a vreunei boli, a aruncat-o pe femeie într-o comă în care a zăcut mai bine de două luni, cu fătul în burtă!

Medicii de la ambulanță care au resuscitat-o 45 de minute au fost la un pas să o piardă, dar bătăile inimioarei copilașului încă nenăscut, care se agăța cu disperare de viață în timp ce mama lui agoniza, au salvat-o. Așa i-au spus medicii când Manuela s-a trezit din comă. Că micuțul a readus-o la viață!

Mama lui Cristian a stat două luni în comă, cu băiețelul în pântec

”Am stat două luni în comă, la Spitalul Universitar din București, din cauza acelui stop cardiac. În tot acest timp, medicii ne-au îngrijit cum au știut mai bine, dar creierul copilașului meu nu s-a mai dezvoltat normal. În a șaptea lună de sarcină mi-au făcut cezariană. Așa a venit pe  lume Cristian, cel de-al șaselea copil al nostru. Avea doar 800 de grame”, povestește Manuela Vasilache, mama lui Cristian.

Nașterea băiețelului a însemnat începutul unui calvar din care nu au mai reușit să iasă nici până azi. O hemoragie cerebrală, mai multe crize epileptice suferite în primele luni de viață au fost simptomele de debut ale unui diagnostic îngrozitor pus de specialiști în urma unor minuțioase investigații: paralizie cerebrală, sindromul West și tetrapareză spastică.

Bebelușul a devenit, pe rând, pacientul spitalelor de specialitate din Tulcea, Constanța, Sibiu și București. Anii au trecut și Cristian nu a reușit să evadeze din universul în care cuvintele nu există, iar mersul pe propriile piciorușe este doar un vis.

”Mititelul mi-a dat viață cu inimioara lui, acum eu trebuie să-l salvez”

”Aici, în România, am făcut tot ce se putea face. Tot felul de investigații, tratamente, masaje și ședințe de kinetoterapie. Facem și acasă, și la clinici private. Totul ca să nu se deformeze coloana, mânuțele și piciorușele. Am reușit să mai îmbunătățim situația, dar Cristian nu vorbește, scoate doar sunete, niște silabe, nu poate să mănânce singur, nu poate să meargă și nici măcar să stea în funduleț mai mult de un minut, două, nu poate. E cumplit pentru o mamă să-și vadă copilul așa. Mititelul m-a salvat pe  mine, mi-a dat viață cu inimioara lui. Acum și eu trebuie să-l salvez pe el!”, ne-a spus plângând mama băiețelului.

Thailanda, țara din care vine speranța lui Cristian

Salvarea lui Alexandru-Cristian ar putea veni tocmai din Thailanda unde medicii unei clinici de specialitate au studiat dosarul medical al copilașului și au decis că este necesar un transplant de celule stem.

Însă, pentru ca băiețelul de patru anișori să poată să înceapă terapiile salvatoare – cele care îl pot ajuta să meargă și să vorbească -, are nevoie de 40.000 de euro, sumă care include, în afara procedurilor și tratamentelor medicale, și transportul, și cazarea.

”Dacă ne-au chemat acolo, înseamnă că e o speranță de vindecare. Dar noi nu avem cum să strângem atâția bani. Sunt o avere pentru noi, de aceea sperăm din tot sufletul ca lumea să ne înțeleagă drama, să fie alături de noi și să ne ajute să strângem cei 40.000 de euro care îi pot schimba viața lui Cristian. Măcar să-mi aud copilașul vorbind, cerându-mi ceva, pentru că niciodată nu mi-a cerut nimic în cuvinte, și să-l văd că poate să meargă singur până la baie”, este apelul disperat al Manuelei Vasilache, mama lui Cristian.

Cei care doresc să îl ajute pe Cristi o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «CRISTI».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro.

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII.

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!