Mihăiță are 5 ani și nu rostește nici măcar un cuvânt. Boala de care suferă ar putea fi vindecată cu un transplant de celule stem care costă 10.000 de euro.

Alexandru Mihail Dicu, din comuna buzoiană Merei, a trecut de pragul a cinci ani, dar încă nu poate rosti nici măcar un cuvânt. Medicii l-au diagnosticat cu tulburare de spectru autist și întârziere de dezvoltare psihică și limbaj, afecțiune care ar putea fi tratată în Austria, dar pentru asta băiețelul are nevoie de 10.000 de euro.

”Copilașul meu nu are autism propriu-zis. Boala de care suferă are elemente de autism și l-a oprit din dezvoltare psihică și de limbaj. Are cinci ani și încă nu vorbește, nu poate să spună nici un cuvânt, mititelul. Scoate doar niște sunete evazive, doar silabe nefuncționale…”, începe Luminița Dicu, mama lui Alexandru-Mihail, trista poveste a fiului ei.

Mama copilului crede că viața lui Alexandru s-a schimbat complet după ce, la vârsta de un an, a fost vaccinat, dar specialiștii nu au stabilit o legătură între vaccin și declanșarea bolii.

Sute de ore de terapie

”La nouă luni, Alex începuse să silabisească, să răspundă în felul lui, ca orice bebeluș. Apoi totul s-a schimbat. Nu a mai vorbit deloc, au apărut stereotipii în comportament care s-au înlocuit unele pe altele de-a lungul celor patru ani care s-au scurs de atunci: învârtitul obsesiv al roților mașinuțelor, închisul și deschisului ușilor, mersul pe vârfuri, frecatul mânuțelor, acoperitul urechilor cu mânuțele, însoțit de anumite sunete, atunci când aude zgomote ceva mai puternice, chiar casnice, precum un mixer, o bormașină…”, continuă Luminița, mama lui Alexandru-Mihail.

Specialiștii în psihiatrie de la Buzău și București care l-au consultat și tratat pe băiețel de-a lungul celor patru ani au reușit să totuși să învingă o parte a cumplitei maladii. Sutele de ore de terapie comportamentală au făcut ca Alexandru-Mihail să fie, aparent, un copilaș normal care merge la grădiniță, care nu e violent nici cu el, nu cu cei din jurul său și care poate să anunțe, în felul său, când e presat de nevoi fiziologice.

Însă, medicii români nu au reușit să-l facă să vorbească.. Șansa ca Alexandru-Mihai Dicu să poată vorbi pare să fie un autotransplant de celule stem efectuat la Viena, la ”Stammzellen Wien”, însă pentru ajunge acolo, copilul are nevoie de cel puțin 10.000 de euro!

Singura șansă, transplantul de celule stem la Viena ”Ni s-a spus că Alex poate să facă progrese mari la limbaj cu ajutorul unui autotransplant de celule stem care îi vor fi recoltate, tratate și apoi reintroduse în organism. Așa, îi vor stimula creierul și copilul va putea vorbi. Dar, pentru a ajunge acolo, la Viena, avem nevoie de 10.000 de euro, din care 3.000 de euro trebuie plătiți în avans pentru programare. O sumă uriașă pentru noi, pe care fără ajutorul oamenilor și al fundațiilor nu o putem strânge!”, este apelul mamei lui Alexandru-Mihail Dicu.

Cei care doresc să îl ajute pe Dicu, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DICU ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!