Micuțul, dar cochetul stadion 1 Mai din Slobozia fost locul în care și-au dat întâlnire câteva mii de spectatori și foști fotbaliști ai unor generații care au făcut istorie în ”sportul rege”. Un meci caritabil a cărui singură miză a fost strângerea de fonduri pentru gemenele Maya și Ingrid Costache. La finalul evenimentului părinții copilelor au numărat 60.000 de lei, bani strânși din donații.

A fost sărbătoare la Slobozia. La sfârșitul săptămânii trecute, foste glorii ale fotbalului românesc au încins un meci de fotbal cu cei care au făcut parte din echipa de aur Unirea Urziceni care în 2009 a câștigat campionatul și a ajuns în grupele Champions League.

Un meci cu o încărcătură deosebită care s-a jucat pentru gemenele Maya și Ingrid, în vârstă de opt ani, diagnosticate de la naștere cu paralizie cerebrală cu tetrapareză spastică.

Fetițele, care sunt în programul Fundației Ringier, au privit de pe marginea terenului, alături de părinții lor, mișcările de încălzire ale fotbaliștilor celor două echipe – Liga Legendelor și Unirea Urziceni.

De la marginea gazonului, Maya a tras câteva cadre cu telefonul. A vrut să păstreze vie amintirea acestui meci caritabil jucat pentru ea și pentru surioara ei, ambele grav bolnave.

În tribune au fost câteva mii de spectatori, printre care și reprezentanți ai autorităților din Slobozia care s-au implicat, alături de Liga Legendelor – al cărui președinte este Iulian Mihăilă -, în organizarea meciului caritabil.

Gemenele Maya și Ingrid au nevoie de 100.000 de euro pentru operație

Fluierul de final a găsit pe toată lumea mulțumită. A fost spectacol, s-au marcat opt goluri, câte patru de fiecare echipă. Un egal cât o victorie uriașă. S-au făcut fotografii de grup, s-au dat autografe.

Câștigătoare au fost Maya și Ingrid care sunt mai aproape cu 60.000 de lei (bani donați la urnele mobile și la licitația de tricouri de la dineul caritabil) de cei 100.000 de euro de care au nevoie pentru a fi operate în SUA. Dar și publicul care a dovedit că se poate. Că fetițele nu sunt singure în lupta pentru un loc într-o copilărie normală la care speră cu ajutorul semenilor.

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!