Vedetele fotbalului românesc vor juca un meci caritabil pentru Maya și Ingrid. Gemenele au nevoie de 100.000 de euro pentru o operație în SUA.

Boala cu care s-au născut – ”paralizie cerebrală cu tetrapareză spastică”-, le-a aruncat pe Maya și Ingrid Costache, din Slobozia, Ialomița, în vâltoarea unei lupte dramatice pentru fiecare zi din viață. Cum prețul unei copilării cât de cât normale este unul uriaș – peste 100.000 de euro pentru o operație în SUA -, cauzei fetițelor li s-au alăturat și vedetele fotbalului românesc care vor disputa un meci caritabil.

Trista poveste a gemenelor se scrie de mai bine de opt ani, adică exact de când fetițele au venit, prematur, pe lume. De atunci, Maya și Ingrid – două copile extrem de curajoase nu au renunțat nici o clipă – , au făcut, atât în țară cât și în străinătate, mii de ore de masaje și terapii de recuperare, dar și tratamente care să țină boala pe loc.

Medicii români le-au spus părinților că singura șansă a gemenelor ar fi o operație ce poate fi făcută doar în SUA, ale cărei costuri se ridică însă la peste 100.000 de euro.

Fetițele, aflate în programul Fundației Ringier

De curând, cauzei surorilor Maya și Ingrid – incluse de Fundația Ringier România într-o campanie de strângere de fonduri -, li s-au alăturat, la inițiativa Ligii Legendelor, și vedetele fotbalului românesc. Fostele glorii vor disputa un meci caritabil în care îi vor avea ca adversari pe foștii fotbaliști de Unirea Urziceni, echipă care în anul 2009 a câștigat campionatul și a ajuns în grupele Champions League.

Partida caritabilă, care va avea loc vineri, 6 septembrie, pe Stadionul 1 Mai, din Slobozia, de la ora 18.00, va avea o singură miză: strângerea de fonduri pentru Maya și Ingrid!

Donații prin sms, depuneri în urne mobile și licitație de tricouri

”Am aflat de caz din ziarul Libertatea și atunci mi-am zis că fotbalul și fostele glorii le pot fi alături celor două fetițe. Impresionați, foștii fotbaliști contactați de noi au acceptat imediat invitația de a juca pentru o cauză umanitară. Donațiile pentru cele două gemene se vor putea face prin sms-ul afișat pe tabelă, prin depuneri în urnele mobile, dar și în urma licitației de tricouri ale fotbaliștilor care au jucat, eveniment care va avea loc la dineul caritabil de după meci. Sperăm într-o prezență cât mai numeroasă la stadion pentru a putea strânge cât mai mulți bani pentru salvarea celor două fetițe”, ne-a declarat Iulian Mihăilă, președintele Ligii Legendelor, la conferința de presă susținută la Slobozia cu ocazia acestui eveniment caritabil.

Unirea Urziceni 2009 versus legendele fotbalului

Pe gazon se vor afla, printre alții, Belodedici, Aliuță, Andone, Marica, Raț, Iftodi și Matei – care vor îmbrăca tricoul legendelor -, și Dan Petrescu, Frunză, Todoran, Galamaz, Onofraș, Apostol, Dănălache, Bordeianu, Mara și Bilașko – foști fotbaliști din echipa de aur a Unirii Urziceni, desființată între timp.

Alte foste glorii precum Mircea Lucescu, Lupu sau Tudorel Stioca sunt așteptate să confirme participarea la evenimentul caritabil ce se va desfășura vineri 6 septembrie, de la ora 18.00, pe Stadionul 1 Mai din Slobozia, unde intrarea va fi liberă.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!