Gemenele Maya și Ingrid, bolnave de tetrapareză spastică, au nevoie de 100.000 de dolari pentru a spera la o viață normală. Fetițele au opt ani și sunt programate pentru operație în SUA

Au venit pe lume grăbite, într-o zi de martie, înainte de împlinirea celor nouă luni. De atunci, s-au scurs opt ani și gemenele Maya și Ingrid Costache, din Slobozia, Teleorman, continuă să-și trăiască copilăria prin cabinetele specialiștilor din țară și de peste hotare care încearcă să le ofere bucuria de a păși normal. Șansa fetițelor, diagnosticate cu tetrapareză spastică, este o operație care se poate face doar în SUA, intervenție pentru care micuțele au nevoie de 100.000 de dolari.

La doar câteva zile de la nașterea prematură, Maya și Ingrid – gemene care nu cântăreau mai mult de un kilogram fiecare -, au fost supuse unor investigații ale căror rezultate aveau să le schimbe total viețile. Creierele celor două bebelușe abia venite pe lume erau afectate de hemoragii ale căror ramificații apăsau pe centri motori. ”Paralizie cerebrală cu tetrapareză spastică” a fost verdictul năucitor al specialiștilor care i-au avertizat pe bieții părinți că fiicele lor sunt în pericol să nu poată cunoaște bucuria de a păși sau de a-și  folosi mânuțele. A fost momentul în care micuțele surori Maya și Ingrid au intrat, împinse de mâna destinului potrivnic, într-o luptă cruntă pe care o duc și astăzi, după mai bine de opt ani.

Hemoragiile cerebrale, depistate când fetițele aveau doar patru zile

”Aveau doar patru cinci zile când am aflat de ce boală suferă. La radiografiile transfontanelare au fost descoperite ramificații ale unor hemoragii cerebrale care afectau centri motori. De atunci am umblat cu ele pe la clinici din România și din străinătate…Problema este la creier de unde pleacă semnalele către mușchi, dar pentru că nu există încă un remediu pentru ce e acolo, lucrăm cu mușchii și tendoanele…Să nu se încordeze, să nu înțepenească…”, povestește Mirela Costache (34 de ani), mama fetițelor.

Pe cât de firave sunt, Maya și Ingrid sunt două luptătoare care nu renunță nici o clipă la luptă, la gîndul că într-o zi vor putea să meargă fără ajutor. Fără să se țină de brațul mamei sau de cel al tatălui. Fără să se sprijine de cadru sau de bastonul de care nu se despart niciodată. Amândouă visează la ziua în care vor merge pe holurile Școlii Generale nr. 3 din Slobozia fără să se ajute de barele metalice prinse în pereți special pentru ele. ”Acum, Ingrid nu stă în picioare mai mult de zece secunde, iar Maya abia dacă ajunge la un minut…După operație, ni s-a spus, vor putea merge singure. Maya ceva mai bine decât surioara ei, Ingrid”, spune mama gemenelor.

Operațiile pe măduvă, 100.000 de dolari

Pentru asta, însă, gemenele Maya și Ingrid – care în cei opt ani au făcut peste 5.500 de ore de kinetoterapie în care specialiști români și de prin Europa au încercat peste 30 de terapii -, trebuie să ajungă în SUA, la Children Hospital, din Saint Louis, Missouri. Medicul T.S. Park l-ea studiat dosarul și l-ea pus pe lista de urgențe. ”În martie vom fi sunați din America pentru a fi stabilită data operației. E vorba de o rizotomie dorsală selectivă, o intervenție unică, foarte riscantă pe măduvă. E o șansă uriașă pentru fetițele noastre care ar putea merge fără ajutorul cuiva. Pentru operația avem nevoie de 100.000 de dolari, bani pe care îi putem strânge doar cu ajutorul oamenilor, prin donații și sponsorizări”, a mai spus mama copilelor.

 

Cei care doresc să le ajute pe gemenele Maya și Ingrid, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul « MAYA ȘI INGRID ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro 

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

 

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!