Foste glorii ale fotbalului românesc din echipele Dinamo si Rapid și-au dat întâlnire pe 7 iunie pe stadionul Dinamo. Ei au jucat un meci caritabil, după ce aflaseră din ziarul Libertatea că Gabriel – susținut de Fundația Ringier România -, are mare nevoie de ajutor. Și au răspuns prezent la inițiativa Ligii Legendelor al cărui președinte este Iulian Mihăilă.

Două generații de fotbaliști au sărit în ajutorul lui Gabriel

Andone, Lupescu, Marica, Fl.Petre, Kiriță, Dănciulescu, Zicu, Stelea, Câmpeanu, C.Munteanu, Lupu, Iftodi, Sabău, la Dinamo, și Dulca, O.Maier, Măldărășanu, Nanu, Stanciu, Raț și Daniel Niculae pentru Rapid s-au aflat printre titulari și rezerve. Două garnituri cu jucători trecuți de prima tinerețe sau retrași din activitate în urmă cu câțiva ani s-au strâns în jurul băiatului de 15 ani care are mare nevoie de 200.000 de euro pentru a se trata în Franța și au reeditat un derby de tradiție al fotbalului românesc: Dinamo Rapid. Două generații despărțite de un deceniu (’88-’90 și ’98-’99) care au trecut prin mâna antrenorului Mircea Lucescu.

Gabriel a dat lovitura de începere

Cele două formații și brigada de arbitri se aliniază la mijlocul terenului. Se intonează imnul după care, în aplauzele spectatorilor, intră pe gazon Gabriel. E echipat precum dinamoviștii. În roșu. Organizatorii îi pregătiseră o surpiză uriașă care i-a fost dezvăluită cu doar câteva zeci de secunde înainte de fluierul de debut al meciului caritabil. Băiatul a dat lovitura de începere, a marcat printr-o pasă scurtă, începutul derby-ului legendelor dinamoviste și rapidiste. O mică galerie, condusă chiar de mama lui, Oana Bălăcean, îi scandează numele. Apoi, a ocupat un loc la doi pași de băncile de rezervă de unde cei doi antrenori – Mircea Lucescu (la Dinamo) și fiul său, Răzvan (Rapid) -, și-au dirijat echipele în teren.

Vom reveni când avem vești despre sumele strânse.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!