Pe 1 iunie se împlinesc șapte ani de când Fundația Ringier România a ales să ajute copiii bolnavi să trăiască. În acest timp, donatorii au ajutat peste 250 de micuți atinși de maladii îngrozitoare, cu mai mult de 7.500.000 de lei.  Generozitatea a făcut  minuni, iar viața micuților și-a reluat cursul normal.  Aceștia sunt copiii pentru care fiecare răsărit de soare este acum un pariu câștigat cu viața: lupta lor s-a încheiat și ei pot acum să zâmbească din nou. 

 

Dragoș Constantin. Dragoș are acum zece ani și poate să meargă. Boala s-a oprit, iar băiețelul se poate ajuta de cârje ca să meargă la școală, ca să se joace, ca să se bucure de viață, ca toți copiii. După ani de luptă crâncenă și sacrificii uriașe, copilașul a învins, însă nimic nu ar fi fost posibil fără sumele donate. Soarta l-a încercat încă de la naștere atunci când medicii l-au diagnosticat cu tetrapareză spastică. Verdictul specialiștilor nu le-a îngropat însă speranța părinților că Dragoș al lor va putea putea merge vreodată pe piciorușele lui. Ei nu au abandonat lupta și au făcut apel la oamenii cu suflet.

 

 

 

 

Mădălin Andrei Popa. Mădălin s-a dovedit a fi un luptător neînfricat în fața bolii. Tratamentele posibile datorită sumelor donate l-au ajutat, mai întâi, să scape de crizele epileptice – survenite ca o complicație a leucemiei, și apoi i-au stabilizat analizele. Răsplata? Băiețelul, în vârstă de 12 ani acum, merge la școală, a lăsat în urmă amintirea bolii (leucemie mileloidă cronică) și se bucură de fiecare zi a copilăriei.

 

 

 

 

 

 

Florentina și Remus Ilie. De la cel mult 30 % capacitate de a vedea, Florentina și Remus și-au recăpătat acum vederea aproape în totalitate. Ea este studentă la Facultatea de Drept, iar el e elev în clasa a XI-a la Colegiul ”Ștefan Odobleja”, din Craiova. Florentina are 20 de ani și vrea să ajungă avocat sau procuror. Fratele ei, Remus (18 ani), excelează la fizică și la chimie. Fiecare dintre ei visează acum la o carieră, lucru aproape imposibil până acum doi ani când drumul lor prin viață era învăluit într-o ceață groasă. Ochii lor bolnavi, atacați de o cataractă rebelă, îi puteau ajuta doar la mers, și acela nesigur. Cititul și scrisul păreau să rămână doar niște amintiri frumoase din copilărie, pe când când boala li s-a instalat la ochi. O operație făcută cu ajutorul donațiilor strânse de la oameni cu suflet, prin intermediul Fundației Ringier, a făcut ca viața fraților Ilie să se schimbe complet. Minune!, și-au spus ei.

 

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!