Un băiețel de 10 ani, olimpic la engleză, are nevoie de 50.000 de euro pentru a fi operat de cancer. Liviu are, de mai bine de un an, o tumoră pe vezica urinară.

22 februarie 20019

Destinul nemilos a făcut ca Liviu, acum elev în clasa a patra la o școală din Alexandria, Teleorman, să se nască  pacient și să crească prin spitale. Malformațiile genetice suferite la unul dintre picioare l-au băgat în sala de operațiii în chiar a patra zi de la venirea sa pe lume. A fost, din nefericire, doar începutul unui coșmar parcă fără de sfârșit în care băiețelul s-a afundat și mai mult după ce medicii au depistat că are cancer la vezica urinară. O operație ar putea da alt curs vieții sale, dar intervenția chirurgicală ce poate fi făcută doar în străinătate, costă ceva mai mult de 50.000 de euro, bani pe care părinții săi nu îi au.

Ca și cum supliciul prin care a trecut din momentul în care doctorii au demarat procedurile chinuitoare de  recuperare a piciorușului afectat de anomalia genetică nu a fost de ajuns, Liviu a fost diagnosticat și cu cancer! Un verdict crunt care a căzut peste părinții oricum copleșiți de problemele medicale ale micuțului lor precum o secure pe gâtul unui condamnat la moarte. ”Copilașul meu suferă de când s-a născut. El nu știe decât spitalele în care a crescut…Operații peste operații, proceduri de lungire a tendoanelor, RMN-uri, la piciorul ce trebuia îndreptat. Acum ceva mai bine de un an, i-a fost făcut un transplant de ureter și apoi specialiștii l-au diagnosticat cu cancer la vezica urinară. E prea mult pentru noi și pentru bietul de el”, își începe Georgiana Stoian (33 de ani), trista poveste a fiului său.

În România, medicii au spus că Liviu are șense ”zero”

Un diagnostic crunt la care însă medicii români au ajuns greu, abia după ce au presupus că Liviu are ba apendicită, ba enterocolită, ba cine-știe-ce afecțiune digestivă. L-au suspectat de cancer la cap, de cancer esofagian sau de leucemie din cauza simptomelor agesive. Existența tumorii pe vezica urinară a fost confirmată și în Austria, la un spital din Viena, unde Liviu a ajuns în stare gravă după ce în România, specialiștii s-au declarat neputincioși în fața bolii care, de mai bine de un an, macină trupul băețelului.

”Am vândut tot. Pământ, aur…Am făcut împrumuturi ca să ne salvăm băiatul…”

O intervenție chirurgicală de extirpare a tumorii care s-a instalat pe vezica urinară a băiețelului – care este olimpic la limba engeză -, este o etapă a tratamentului pe care medicii austrieci au prevăzut-o pentru a-l salva pe Liviu. Problema este însă costul uriaș la care se ridică operația și tratamentele aferente. ”Din ce ni s-a spus, fără să ni se facă o socoteală clară pe hârtie, operația ar costa cel puțin 50.000 de euro, la care se adaugă tratamentele și investigațiile. Bani pe care nu îi avem. Am vândut tot. Pământ, aur…Am făcut împrumuturi ca să ne salvăm băiatul…Acum singura noastră speranță vine doar de la semenii noștri, de la oameni cu suflet care ne pot ajuta cu cât de puțin să strângem acești bani. Noi pentru doar două zile de spitalizare și tratament în Austria am plătit aproape 7.000 de euro”, spune Georgiana care are grijă de băiat și de surioara lui mai mică în timp ce soțul ei, Marius (37 de ani) muncește în Anglia pentru a mai face rost de bani pentru tratamentele costisitoare ale lui Liviu.

Liviu pierde mult sânge din cauza hemoragiilor

Anumite complicații legate de vasele de sânge ale băiețelului, care se sparg continuu și declanșează hemoragii puternice, sunt acum sub lupa oncologilor din Viena. La intervale de timp, puștiul intră în proceduri de cauterizare a acestora pentru a nu pierde foarte mult sânge. ”Când vor stabiliza situația ne vor programa. Din cauza hemoragiilor puternice, băiețelul meu nu poate intra încă în operație. Suntem încrezători că Dumnezeu ne va ajuta și Liviu va scăpa de hemoragie și va putea fi operat cu ajutorul oamenilor pe care îi implor să ne sară în ajutor”, ne-a mai spus Georgiana.

Articol preluat din ziarul LIBERTATEA

Cei care doresc să-l ajute pe Liviu, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LIVIU».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!