Grădinițele Butterfly, CAVA Bistronomie şi Asociaţia KinetoBebe, alături de Itsy Bitsy FM, au lansat anul trecut o campanie care îndeamnă oamenii să doneze cărți pentru copiii care nu au acces la biblioteci sau librării.

Campania Dăruieşte o lume de basm a adunat deja cărţi pentru prima bibliotecă din proiect, în comuna Ştefaneştii de Jos. Proiectul urmează să ajungă la spitalul din Curtea de Argeş, la secţia de pediatrie, și vor urma alte şcoli, grădiniţe şi spitale defavorizate cu biblioteci pentru copii.

Organizatorii vă așteaptă cu drag să donați cărți până pe 10 martie, la unul dintre cele 7 puncte de colectare a donațiilor (vezi mai jos). Pot fi donate și jocuri sau jucării în stare bună.

Cu ajutorul donaţiilor venite atât de la publicul larg, cât şi de la edituri sau companii care susţin educaţia, organizatorii îşi propun să ajungă în cât mai multe locuri din ţară.

Cărţile sunt cel mai sănătos mod de a te dezvolta şi de a face din lumea ta un tărâm de basm, iar specialiştii vorbesc despre nevoia de evadarea în imaginaţie a copiilor care au o viaţă mai grea.

Pentru copiii din spital cărţile sunt ceva mai mult. Sunt o pauză de la tristeţe şi durere. De aceea vă rugăm să alegeţi dintre cărţile voastre, acele cărţi pe care le puteţi da mai departe şi să ne ajutaţi ca până în luna martie să facem o noua bibliotecă Dăruieşte o lume de basm“, spune Monica Popescu, coordonatoarea campaniei.

După amenajarea bibliotecii din spitalul de la Curtea de Argeș, se vor aduna cărți pentru o noua bibliotecă la Constanța.

Fiecare bibliotecă va fi aranjată de o parte dintre copiii care au donat, și gândurile bune de la cei care primesc aceste daruri vor fi comunicate pe canalele online ale organizatorilor, pentru a motiva şi alţi oameni să sprijine acest demers, pe cât de simplu pe atât de benefic pentru cei mici.

Adresele din București, unde pot fi aduse sau trimise donațiile sunt:

  1. Grădinița Butterfly Aviației

Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

  1. Gradinița Butterfly Băneasa

Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari
Ilfov (Gradina Zoologică)

  1. Gradinița Butterfly Cosmopolis

Str. Lacului, vila 8F,
Ștefăneștii de Jos, Ilfov

  1. CAVA Bistronomie

Calea Floreasca 91-111, Sector 2

  1. Centrul KinetoBebe Moșilor

Calea Moșilor nr. 158, Sector 2

  1. Centrul KinetoBebe Nord

Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

  1. Centrul KinetoBebe Sud

Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

 

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!