Nicolass are nevoie de ajutorul nostru pentru un transplant de celule stem. Băiețelul de șapte ani suferă de leucemie și are sistemul nervos central afectat.

Un copil perfect sănătos care până la vârsta de șase ani nu a știut ce înseamnă să fie bolnav sau să ia măcar vreo pastilă este acum înr-o situație dramatică. Nicolass Andrei Ștefea, din Lipova, județul Arad, luptă pentru viața lui după ce medicii l-au diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu afectarea sistemului nervos central de formă T.

Băiețelul care, de curând, a împlinit șapte anișori are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet pentru a putea continua tratamentul care-l ține în viață, dar și pentru a putea spera într-un viitor apropiat la un transplant de celule stem.

Lupt pentru copilașul meu, lupt pentru viața lui…Mă sacrific…Dar financiar nu mai fac față. Medicamentele, hainele, hrana ceva mai specială și transportul între Lipova și Timișoara, la spital, sau între casă și școala specială din Șiștarovăț, unde Nicolass învață când se simte mai bine, împrumuturile bancare, terapiile cu psihologii și psihiatrii…Toate ne-au copleșit”, spune cu amărăciune Sorina, mama lui Nicolass, care speră ca de sărbători să primească o mână de ajutor în lupta cruntă pe care o duce cu boala care s-a abătut asupra fiului ei.

De la dureri de burtă, la leucemie acută

Totul a început acum un an cu câteva dureri de burtă care îl cam chinuiau pe Nicolass. Ecografiile care au urmat au arătat un ficat și o splină mărite, precum cele ale unui adult. După două săptămâni de tratament cu antibiotic care nu a dat nici un rezultat, băiețelul care pe atunci avea doar șase ani a fost transportat în regim de urgență la spitalul din Lipova. Avea dureri abdominale groaznice pe care doar calmantele puternice le-au mai domolit. După câteva ore de investigații, Nicolass era din nou în ambulanță, de astă dată pe drumul spre Spitalul Județean ‘Luis Țurcan’, din Timișoara.

„Cei de la Lipova ne-au trimis la Timișoara unde după ce i-au făcut un set de analize ne-au internat la secția hemato-oncologie. Ne-au spus că este extrem de grav. Am stat trei luni internată cu el, zi și noapte”, își continuă biată mamă trista poveste.

Frățiorul mai mic al lui Nicolass nu e compatibil cu el pentru un transplant de celule stem

Ședințe de radioterapie, zeci de tratamente chimio făcute după un program bine stabilit, calculat în funcție de evoluția bolii. Tratamente de întreținere făcute acasă, la recomandarea specialiștilor. Toate par să-și fi făcut efectul scontat de medicii timișoreni. Leucemia – care a lovit necruțător în mai multe organe, dar și în o parte a măduvei spinării și în sistemul nervos central al copilului -, e ținută, cât de cât, sub control. Un stadiu al bolii în care oncologii au luat în calcul și un posibil transplant de celule stem motiv pentru care au făcut toate testele necesare de compatibilitate cu fratele mai mic al lui Nicolass.

Din păcate, băiețelul de cinci anișori nu este compatibil cu frățiorul lui, situație în care specialiștii vor căuta o altă persoană care trebuie să întrunească toate condițiile impuse de această procedură extrem de delicată.

‘Regele’ Nicolass e un luptător, dar are nevoie și de ajutorul nostru

 „A stat 26 de ore în comă. Am crezut că moare, dar Dumnezeu l-a vrut aici, pe Pământ”. Sorina știe că nici o zi nu seamănă cu alta. Știe că starea băiețelului ei se poate schimba de la o zi la alta, de la o oră la alta. Se pregătește sufletește chiar și pentru o investigație ceva mai complexă ce ar putea fi efectuată la o clinică din străinătate. De aceea, în ajunul sărbătorilor, speră în ajutorul oamenilor cu suflet mare. Nu cere o anume sumă, pentru că nu știe cât o va costa o intervenție chirurgicală peste hotare. Vrea doar, ca din punct de vedere financiar să fie pusă la adăpost în cazul în care, peste noapte, i se va spune că în România nu se mai poate face nimic.

„Rog oamenii să mă ajute cu ce pot, cu cât de puțin”

„Mă aștept la orice, atâta vreme cât Nicolass al meu a fost bine într-o zi și peste noapte a intrat în comă. A stat 26 de ore în comă. Am crezut că moare, dar Dumnezeu l-a vrut aici, pe Pământ. Am nevoie de bani pentru tratamente, deplasări între spitale, haine și hrană pentru Nicolass. Dar și pentru fiul meu cel mic, de cinci ani, pentru care nu mai am nici un ban. Sunt sigură, despărțită de soț, stau în chirie, am datorii la bănci…Trăim trei persoane cu 1.600 de lei care abia dacă ajung pentru Nicolass…Rog oamenii să mă ajute cu ce pot, cu cât de puțin. Să am bani și pentru transplantul de celule stem dacă va fi nevoie”, este strigătul disperat al unei mame care luptă pentru viața fiului ei bolnav de leucemie.

Cei care doresc să-l ajute pe Nicolass, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «NICOLASS». Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON

RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!