Partida se va disputa la București, pe Stadionul Coresi.

Povestea micilor fotbaliști de la Asociația Club Sportiv Pescărușul Sarichioi – ai căror conducători și antrenori caută fonduri pentru a se putea prezenta la meciuri și chiar pentru a se putea antrena pe trenurile din așezarea tulceană, de fapt pentru a supraviețui în sport -, i-a impresionat pe sportivii de la Benfica de România care au promis că îi vor sprijini financiar cum vor putea. Lusitanii care joacă în Liga a V-a vor disputa meciul de deschidere al noului sezon fotbalistic doar pentru micuții fotbaliști tulceni cărora le vor dona încasările obținute la acel joc.

 

Până la meciul care va marca deschiderea noului an competițional de liga a V-a mai sunt ceva mai mult de două săptămâni, răstimp în care jucătorii lusitani de la Benfica de România ‘trag’ tare pentru a atinge vârful de formă care, speră ei, i-ar putea propulsa către eșaloanele sportive superioare. Mai mult, fotbaliștii clubului înființat la București la începutul acestui an au îmbrăcat și un echipament nou, pe care l-au prezentat zilele trecute în cadrul unui eveniment, semn că lusitanii sunt puși pe fapte mari.

Părinții micuților  de la Sarichioi  fac eforturi pentru a-și trimite zi de zi copiii la scoală

În planurile de viitor ale celor de la Benfica de România și-au găsit loc și micuții fotbaliști tulceni de la Sarichioi – unii dintre atât de săraci încât părinții abia au posibilități  să-i trimită la școală -, pe care colegii lor mai mari de la București nu i-au uitat. Așa se face că reprezentanții clubului format în majoritate din portughezi au decis ca primul lor meci, cel care va deschide noul sezon de liga a V-a, să fie jucat pentru jucătorii de la Sarichioi, copii defavorizați dar îndrăgostiți de fotbal la care vor ajunge toate încasările obținute în urma partidei.

 

Intrarea la meci este gratuită, dar spectatorii sunt rugați să doneze orice sumă doresc pentru micuții fotbaliști tulceni

De fapt, intrarea la meciul caritabil care se va disputa la data de 26 august pe Stadionul Coresi din București este gratuită, dar organizatorii îi roagă pe cei care vor veni să asiste la partidă să facă donații, bani care vor ajunge la micuții fotbaliști de la Sarichioi prin intermediul Fundației Ringier România. Prin sprijinul financiar pe care îl vor oferi copiilor din Tulcea, cu ajutorul dumneavoastră și al Fundației Ringier România, portughezii speră să fie astfel un exemplu și pentru alți jucători care, la rându-le, să-i ajute pe puștii care vizează să ajungă mari fotbaliști.

Benfica de București se antrenează, după orele de lucru de la birou, folosind metodele lui Mourinho

Jucătorii de la echipa Benfica de România sunt inspirați de marea Benfica, din Lisabona. Celebrul club lusitan, care are ca simbol un vultur, s-a format în urma fuziunii în 1908 între Sport Lisboa, înființată în 1904, și Grupo Sport Benfica. Alături de Sporting și FC Porto, Benfica este cea mai de succes echipă de fotbal din Portugalia: 36 de titluri (ultimul în 2017), 28 de Cupe (ultima în 2014), 4 Supercupe (ultima în 2006), toate în Portugalia, și Cupa Campionilor Europeni (1961, 1962). Ideea de a forma echipa Benfica de România a pornit de la un campionat de fotbal desfășurat în cadrul companiei unde antrenorul Benficăi lucra. Doi spanioli, un grec, un brazilian, un polonez și un olandez s-au alăturat proiectului fotbaliștilor portughezi care spun că, după orele de lucru se duc la teren și se antrenează după metodele lui Mourinho.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!