Trei paturi electrice au fost aduse de Fundaţia Ringier în salonul de Oncopediatrie de la Spitalul Marie Curie. Aceasta este o altă etapă a proiectului “Noptiere vesele pentru copii luptători”, proiect înscris pe platforma Bursa Binelui de la BCR.

Ideea de a schimba faţa saloanelor Secţiei de Oncopediatrie, în care mamele şi copiii lor aflaţi la tratament ajung să stea chiar şi câteva luni, a fost primită foarte bine de oamenii cu suflete mari.

Paturile noi și moderne le-au înlocuit pe cele vechi și ruginite

Atmosfera într-un astfel de salon trebuie să fie luminoasă şi plină de speranţă, pentru că spitalul devine o a doua casă pentru micii pacienţi. Mamele lor, care sunt înspăimântate şi triste, nu trebuie să stea într-un loc cu mobilier vechi, cu paturi care nu au mai fost schimbate de ani şi ani.

Dulapurile au fost schimbate în martie

Prima etapă a proiectului Fundaţiei Ringier s-a concretizat, în martie, prin dotarea cu 31 de dulăpioare vesele, în care mamele să îşi păstreze lucrurile şi să nu le mai depoziteze în sacoşe, pe sub paturi. Valoarea proiectului a fost 14.500 de lei, iar Fundaţia Ringier a primit finanţare prin câştigarea premiului I la concursul intern BCR, de proiecte CSR, “Brutăria de fapte bune”.

Acelaşi proiect a fost listat şi pe platforma “Bursa Binelui” (BCR) şi a reuşit, graţie donatorilor, să strângă 16.379 de lei, bani cu care s-au cumpărat: stativ de perfuzii şi scaun de nevoi fiziologice, două paturi electrice cu patru motoare, care au ajustări pentru picioare, spate, înălţime, poziţia Trendelenburg şi revers Trendelenburg, dotate cu stative de perfuzii, saltea şi telecomandă. Impresionaţi de proiect, reprezentanţii firmei Neomed Oradea au hotărât să doneze un pat electric spitalului, astfel încât, în acest moment, sunt trei paturi.

“Saloanele şi-au schimbat înfăţişarea, sunt mai aerisite, iar paturile electrice sunt extraordinare. Ne ajută foarte mult să aşezăm copiii în diverse poziţii, sunt noi şi moderne. Fiecare copil ar trebui să stea într-un astfel de pat”, ne-a declarat Gabriela Mavrodin, asistenta-şefă a Secţie de Oncopediatrie.

Fundaţia Ringier nu se va opri aici. Există oameni cu inimi mari care vor sprijini în continuare acest demers, de aceea ne propunem să dotăm fiecare salon cu paturi electrice.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!