Părintele sau asiguratul care are legal în îngrijire un copil grav bolnav va putea beneficia de concediu medical și de indemnizație pentru îngrijirea lui până la vârsta de 16 ani, în condițiile în care, la acest moment, limita de vârstă a copilului este de șapte ani.

Concediu de ingrijire copil bolnav prelungit a fost prelungit printr-o ordonanta de urgenta publicata in Monitorul Oficial. Aceasta are menirea de a venit in spirjinul parintilor ai caror copii sunt grav bolnavi si va crea premisele ingrijirii acestor copii pe periaoda tratamentului, in mod echitabil si nediscriminatoriu.

In Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2017 pentru modificarea si completarea OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, se reglemeneaza in cadru legal majorarea limitei de varsta pentru concediu de ingrijire copil bonav de la 7 la 16 ani.

Reprezentatii Executivului au declarat ca doresc crearea premiselor pentru a continua ingrijirea corespunzatoare, echitabila si nedisctriminatorie a copiilor care sufera de afectiuni grave.

Sursa: avocat.net

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!