Copiii internați pe Secția de Onco-pediatrie a Spitalului Marie Curie au avut parte, zilele trecute, de o mică bucurie. Fundația Ringier le-a dăruit cadouri atât lor, cât și mămicilor sau bunicilor care îi veghează zilnic pe patul de spital.

Vor petrece Crăciunul în spital. Departe de familie și de prieteni. Și-ar fi dorit să fie acasă, să se joace, să se bucure, să-și trăiască copilăria. Dar, în primul rând ar fi vrut să fie sănătoase. Rebeca (7 ani) și Loredana (12 ani) sunt două colege de salon în secția de Oncopediatrie de la Spitalul Marie Curie. Sunt doar două dintre fetițele care vor petrece Crăcinul și Anul Nou în spital, alături de medici și asistente. Sunt internate alături de bunicile lor.

Rebeca a fost diagnosticată cu cancer când la 3 ani și 10 luni.

A stat și atunci internată, iar acum, boala a recividat și a ajuns din nou la secția de Oncologie Pediatrică de la Marie Curie. În timp ce bunica ei plânge pe ascuns și se roagă zilnic pentru sănătatea nepoțelei sale, frățiorul ei geamăn, rămas singur acasă se duce des la biserică și se roagă pentru surioara lui.

Loredana are leucemie limfoblastică acută și tumoră mediastinală.

Ea trebuie să urmeze tratamentul până în februarie. Bunica stă în permanență cu ea la spital. “Noi știm că cineva acolo sus se uita la noi și ne asculta rugaciunile. Toți copii care suferă de așa ceva merită să poată să trăiască o viață fericită”, spune Luciana Gheorghiu, bunica Loredanei.

Darius Cristian Godeanu a fost operat de osteosarcom la piciorul stâng

A făcut 18 cure de citostatice și de Crăciun va merge acasă. Cristian Darius Godeanu a fost diagnosticat cu osteosarcom osteogenic convențional cu invazie în părțile moi. A fost operat la piciorul stâng și i s-a pus o proteză foarte scumpă, din banii primiți din donații. A facut 18 cure de citostatice și e fericit că pleacă acasă. Din februarie a ajuns la Spitalul Marie Curie și ne-a spus că îi e tare dor de cățelul lui, Dodo. Darius va trebui să vină la recuperare.

Secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Marie Curie are 31 de paturi

Gabriela Mavrodin, asistent-șef la Oncopediatrie la Spitalul Marie Curie ne-a declarat că sunt cazuri ( cei care sunt în aplazie, cei care mai au de făcut cure de citostatice) care trebuie să rămână de Sărbători în Spital, fiindcă așa este cel mai bine pentru sănătatea lor. Ea și colegele ei fac tot ce pot ca să le fie suferința mai ușoară micuților pacienți. Cel mai mic pacient de pe secție a venit cu leucemie pe când avea doar 3 luni.

Fundația Ringier ajută copiii grav bolnavi

Întreaga muncă depusă de Fundația Ringier de-a lungul anului este îndreptată către copiii care suferă de boli grave. Fie că au nevoie de transport până la diferitele unități medicale unde li se asigură intervențiile necesare, fie au nevoie de cazare sau de tratament, Fundația Ringier este mereu acolo, gata să-i ajute.

Vizita de zilele trecute de la Spitalul Marie Curie vine ca o încununare a unui efort susținut pe care Fundația îl face încă de la începutul existenței sale. Fundația Ringier nu se va opri însă aici – în 2018 ne dorim să facem mai mult și, cu ajutorul cititorilor ziarului Libertatea, al oamenilor care aleg să direcționeze cei 2% din venitul anual către Fundație, al partenerilor și al inimilor generoase. Mai exact, Fundația Ringier vrea să mobileze Secția de Oncopediatrie cu piese de mobilier noi.

De asemenea, prin intermediul proiectul I wonder , parte a Fundației Ringier, magazinul de surprize cu vedete și obiecte unicat, au fost dăruite copiilor și două cărți, prin bunăvoința a doi artiști extrem de generoși – Nicu Alifantis și Tily Niculae. Mămicile au primit cadouri din partea Douglas România. Mulțumim pentru sprijin și Cartoon Network/ Boomerang. Și, cum în viața acestor copii medicii și asistentele sunt ca a doua familie, I wonder și-a dorit să le facă o surpriză dulce și le-a oferit prăjituri artizanale.

Foto: Delia Chilianu

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!