“Alex a fost la un pas de a rămâne paralizat!” Au trecut 11 ani de când a învins cancerul, iar acum face toate eforturile pentru a reuşi să meargă din nou.

UPDATE: 27 noiembrie 2018

Are doar 14 ani, dar a îndurat chinuri groaznice cât pentru o viață. O viață pentru care Constantin Alexandru Ene, din Capitală, luptă acum din răsputeri, departe de casă, într-un spital din Istanbul. Oncologii turci l-au smuls din ghearele unei morți care aproape că-i cuprinsese trupul paralizat, dar pentru a putea primi în continuare tratamentul salvator împotriva celulelor canceroase care i-au “mușcat” din oase, Alex mai are nevoie de 100.000 de euro.

Ultimele 14 luni au însemnat pentru Alex un lung șir de tratamente și investigații minuțioase care să-l ajute să lupte împotriva tumorii ce-i fusese depistată pe coloana vertebrală. Ședințe de chimioterapie, de imunoterapie, RMN-uri, CT-uri, tot felul de analize. Totul sub stricta observație a medicilor turci de la „Amerikan Hastenesi”, unde în septembrie anul trecut Alex a fost internat în stare extrem de gravă, paralizat de la brâu în jos.

Citeste mai mult despre starea lui Alex aici: Alex are nevoie de 100.000 de euro ca să poată primi tratamentul salvator


 

UPDATE: 29 mai 2018

Alex luptă din răsputeri să se întoarcă acasă! După mai bine de 12 ani de suferință, băiatul are toate șansele să se vindece.

Au trecut mai bine de 12 de când Alex Ene luptă pentru viaţa sa. O luptă pe care ar fi putut să o câştige cu mulţi ani în urmă, dacă medicii l-ar fi diagnosticat la timp. O luptă la care băiatul de 14 ani nu vrea să renunţe nici în ruptul capului. O luptă care, până în prezent, a costat nu mai puţin de 235.000 de euro. Pentru a-şi vedea visul împlinit, acela de a se întoarce acasă pe picioarele lui, Alex mai are nevoie de cel puţin 50.000 de euro.


Alex, un băiat din Bucureşti, trece pentru a doua oară prin chinurile unei boli cumplite. După ce în 2006 a învins cancerul, băiatul a fost la un pas de a rămâne paralizat. Însă îndemânarea şi priceperea medicilor de la Istanbul l-au scăpat de condamnarea la o viaţă trăită într-un scaun cu rotile. Pericolul nu a fost însă eliminat definitiv, iar pentru ca şansele lui să se apropie de o reuşită clară, băiatul are nevoie de ajutorul nostru.

Are 13 ani!… O vârstă la care orice adolescent îşi doreşte să trăiască din plin, să aibă parte de experienţe noi şi frumoase, să exploateze lumea la maximum. Din păcate, pentru Ene Alexandru, toate aceste lucruri sunt imposibil de realizat în momentul de faţă. În urmă cu aproximativ o săptămână, băiatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale complicate fără de care, în cel mai scurt timp, ar fi ajuns în scaunul cu rotile. Dar să începem cu începutul… Pe când avea doar doi ani, Alex a fost operat şi tratat de neuroblastom în stadiul IV cu metastaze osoase. A fost o perioadă cumplită, atât pentru el, cât şi pentru familia lui.

Din cauza bolii agresive, puiul de om a făcut 8 şedinţe de citostatice extrem de puternice. Rezultatul?… Ajunsese să cântărească 7 kg la doar câteva zile de la începerea tratamentului. Şi pentru că avea nevoie de investigaţii care la vremea aceea nu se făceau în ţara noastră, părinţii s-au văzut nevoiţi să-l transfere la o clinică din Franţa. Nu ar fi reuşit niciodată să strângă suma necesară, însă cu ajutorul omului de afaceri Gigi Becali, puştiul a reuşit să plece la tratament la clinica din străinătate. Acolo a făcut un transplant de celule stem – în România nu se făcea la vremea respectivă – şi după aproximativ două luni s-a întors în ţară complet vindecat.

Avea dureri cumplite de spate

Chiar şi aşa, Alex trebuia să facă periodic controale şi analize pentru a se asigura că boala nu a recidivat. A trecut un an, doi, cinci , aproape unsprezece şi totul a fost perfect. Până în ziua în care băiatul a început să acuze dureri de spate care ba erau mai puternice, ba abia se simţeau.

A făcut nenumărate investigaţii, dar medicii spuneau că nu are nimic. Părinţii se temeau că boala gravă de care suferise în copilărie recidivase, însă doctorii îi asigurau că nu este aşa. O perioadă bună de timp, Alex nu a primit practic nici un diagnostic exact. Însă pe 11.09. 2017, RMN-ul făcut la o clinică privată din Capitală a scos la iveală faptul că băiatul avea numeroase leziuni şi tumori pe vertebre şi, mai grav decât atât, pe una dintre acestea (T7) exista compresie medulară care, în orice secundă, îl putea lăsa paralizat pe viaţă.

Cu toate acestea, au fost trimişi acasă cu recomandare de repaus la pat şi rechemaţi după o săptămână, Însă starea lui s-a agravat în doar câteva zile şi s-au întors la spital. A fost internat imediat şi i s-a administrat tratament cu cortizon. Dar starea băiatului nu se îmbunătăţea deloc.

Printr-o minune, familia a reuşit să-l transfere la o clinică din Istanbul. Doar transportul a costat 10.500 de euro, bani pe care părinţii i-au împrumutat. În doar câteva ore, Alex a intrat în sala de operaţie, unde medicii i-au extirpat câteva tumori – care au fost trimise la biopsie pentru a se stabili dacă sunt de natură canceroasă, au făcut decompresia măduvei, iar vertebra T7 a fost fixată cu patru şuruburi.

Intervenţia şi primele 4 zile de spitalizare au costat 25.000 de euro. Întreaga sumă a fost împrumutată de familia băiatul de 13 ani şi, din nefericire, cheltuielile nu se opresc aici. “Zilele critice de după operaţie au trecut bine şi Alex a început recuperarea. Medicii fac tot posibilul să îl ajute să recupereze cât se poate din timpul pierdut. A fost la un pas de a rămâne paralizat! Acum este ţintuit la pat şi nu poate decât să îşi privească vânătăile de la perfuzii şi ace.

Pericolul nu a trecut în totalitate pentru că mai avem 3 zile până la sosirea rezultatului patologic care ne va spune clar dacă boala din copilărie a recidivat. Ne rugăm ca piticul nostru uriaş să nu treacă încă o dată prin acea boală cumplită”, ne-a spus mămica băiatului. Pentru a învinge această luptă grea, Alex are mare nevoie de ajutorul nostru. Cine doreşte să i-l ofere o poate face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «Alex». Pentru sume mai mari, donaţiile se pot face în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Alex și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!