Valentin Andrei, a fost izbit în plin cu mașina de preotul satului. Inima i s-a oprit de două ori, a revenit la viață, dar suferința continuă.

O secundă de neatenţie a fost de ajuns  pentru ca viaţa lui Valentin Andrei să ia o întorsătură dramatică. Izbit de o maşină în timp ce încerca să treacă străduţa pe care, până atunci, o traversase de nenumărate ori, micuţul a rămas inconştient pe pământul rece, sub ochii îngroziţi ai bunicii materne. În elicopterul care l-a transportat la spital a intrat de două ori ori în stop cardio respirator… la doar cinci anişori.

Viața lui Valentin Andrei a luat o întorsătură dramatică

După accidentul de maşină care s-a petrecut în urmă cu două săptămâni în satul Poienarii Burchii, judeţul Prahova, localitatea de origine a micuţului Valentin Gabriel, viaţa acestuia a atârnat, timp de câteva zile, de un fir de aţă. A fost ţinut în comă indusă mai bine de o săptămână, iar acum medicii speră ca lichidul pe care l-a făcut la creier să se resoarbă fără să fie nevoie de vreo intervenţie chirurgicală.

Copilul va avea nevoie de tratament de lungă durată

Mai mult decât atât, copilul va avea nevoie de tratament de lungă durată pentru plămânii grav afectaţi în urma accidentului.  Şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, mămica a aflat că, dacă totul merge cum trebuie, micuţul ei va fi nevoit să facă recuperare fizică şi kinetoterapie  luni bune.  Toate acestea însă după cine ştie câte săptămâni de spitalizare.

Valentin Andrei a fost lovit când se întorcea de la magazin

Valentin locuieşte împreună cu mămica şi bunica lui. Pe tatăl sau îl vede destul de rar, dat fiind faptul că părinţii nu s-au înţeles şi au decis să-şi vadă, separat, de vieţile lor. Este un copil cuminte şi destul de ascultător.

Adina, mama sa, face menaj la o familie din localitate, motiv pentru care, în orele în care aceasta munceşte, copilul este supravegheat de bunica maternă. În urmă cu două săptămâni, pe când mămica lui era la treaba, Valentin Andrei a ieşit la cumpărături cu bunica.

Mai aveau nevoie de câte ceva şi au mers la magazinul situat vis-a-vis de casa lor. Ca de fiecare dată, copilul a ţinut-o pe femeie de mână şi au traversat strada regulamentar. Atât de regulamentar cât se poate într-un sat prin care nu trece vreun drum naţional.

Este doar un drum de ţară, neasfaltat, pe care se circulă, de obicei, cu viteză redusă. După ce s-au aprovizionat cu tot ceea ce aveau nevoie, cei doi au ieşit din magazin şi au luat-o uşor spre casă, înainte de a se asigura, însă, dacă pe drum  trece sau nu vreo maşină,

Aruncat la câțiva metri distanță

valentin andrei

Deodată, Valentin s-a smucit din mâna bunicii şi a ţâşnit în drum, moment în care a fost lovit în plin de maşina condusă de preotul satului. Trupul micuţului a fost aruncat la câţiva metri distanţă, copilul rămânând inconştient pe jos. Sătenii, care mai de care, au sărit în ajutor.

La scurt timp, la faţa locului, a sosit o ambulanță . Echipajul de pe salvare s-a chinuit zeci de minute să-l stabilizeze şi a chemat de urgenţă un elicopter care să-l transporte la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Marie Curie, starea lui fiind critică. Între timp, Adina, mama lui Valentin, a ajuns şi ea la locul accidentului. Fusese anunţă telefonic de nenorocire.

”Mai aveam doar cinci minute până să ajung acasă, când mi-a sunat telefonul.  În loc să-mi sară în braţe, aşa cum proceda de obicei, l-am găsit întins pe jos, inconstinet. Am crezut că o să mor. Minutele acelea în care medicii se chinuiau să-l stabilizeze au fost cele mai lungi din viaţă mea”, spune mama puştiului de 5 ani.

”Nu am curaj să-l întreb ce s-a întâmplat acolo”

Femeia nu a fost lăsată să urce în elicopter cu fiul ei. A venit în Capitală cu maşina unei familii din sat. Când a ajuns la ”Marie Curie” a aflat că inima lui Valentin s-a oprit de două ori în timpul zborului. Asculta ce-i spuneau medicii şi se ruga ca totul să fie doar  un coşmar. Însă nu era aşa.

Era cât se poate de real. După câteva zile în care starea copilului a fost critică, au urmat alte câteva la fel de tensionate atât pentru mamă, cât şi pentru tatăl micuțului.

valentin andrei

”După o săptămână în care a stat în comă indusă, starea lui fiind foarte gravă, a urmat o alta plină de emoţii. Medicii ne-au spus că plămânii lui sunt făcuţi praf şi că recuperarea va fi lungă şi dificilă. Acum aşteptăm să vedem dacă  lichidul pe care l-a făcut la creier se va resorbi sau va fi nevoie de intervenţie. A trecut o săptămână de când copilul e conştient şi eu nu am curaj să-l întreb ceva legat de acest incident, ce s-a întâmplat acolo. Mi-e frică să fac asta. Dacă el îşi va aminti la un moment dat, bine, dacă nu… Tot ce-mi spune este că el vrea acasă sa se joace cu prietenii lui”, adaugă femeia.

Oamenii nu au rămas indiferenţi la nenorocirea care s-a abătut asupra familiei lui Valentin şi încearcă să strângă bani pentru recuperarea de care va avea nevoie băiatul. Şi dacă pentru copil spitalizarea este gratuită, pentru mama lui nu este tot aşa.

Femeia trebuie să plătească dacă vrea să fie alături de fiul ei zi şi noapte.  Și ce mamă nu-si doreste acest lucru atunci când puiul ei suferă?

Cum îl poți ajuta pe Valentin

Cine doreşte să-l ajute  pe puștiul de 5 anișori o poate face donând  2 euro printr-un SMS la 8828 cu textul ”Valentin”, iar pentru sume mai mari, se pot face depuneri în conturile  Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Aici găsești mai multe modalități prin care poți ajuta -> DONEAZĂ

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Valentin și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!