Pentru elevii de gimnaziu, computerele sunt o necesitate, în nici un caz un moft. În şcolile de la ţară e mare nevoie de asemenea tehnologie, dar bugetele nu le permit directorilor să doteze fiecare clasă cu aparatura ce le-ar deschide orizonturi noi copiilor. Cu sprijinul companiei Hama România, Fundaţia Ringier a dotat cu calculatoare două şcoli generale şi o grădiniţă din judeţul Dâmboviţa.

 

Săptămâna trecută, am mers cu 50 de computere la câteva unităţi de învăţământ din mediul rural, din comunele Poiana (Dâmboviţa) şi Poiana Câmpina (Prahova), împreună cu prietenii de la campania “O şansă copiilor de la ţară”. Cuvintele sunt sărace pentru a descrie bucuria copiilor de la şcolile numărul 1 şi 2 din comuna dâmboviţeană Poiana atunci când au văzut calculatoarele aduse în clasă.

Cu atât mai mult cu cât, la indicaţiile Ministerului Educaţiei, profesorii lucrează cu elevii după manuale digitale, ceea ce a dus la situaţii neplăcute: cadrele didactice au legat la un calculator un videoproiector, astfel încât, pe ecranul care acoperă tabla, copiii să poată urmări materialele educative proiectate. Acum, cu calculatoarele donate de Fundaţia Ringier şi de Hama România, lucrurile vor fi mai simple, pentru că elevii vor fi împărţiţi în grupuri de câte 3-4 şi vor învăţa în sfârşit să utilizeze computerul.

Mai bine mai târziu decât deloc

Directorul Şcolii generale nr. 2, profesorul Nicolae Mitroi, spune că timp de 14 ani, de când este în această unitate educativă, a construit bucată cu bucată, ca un arhitect, spaţiul în care copiii sătenilor să vină şi să înveţe carte adevărată. Împreună cu soţia sa, profesoară şi ea, şi-a dorit şi şi-a propus ca şi elevii lor să aibă parte de tot ce există într-o şcoală de la oraş, iar acum se apropie tot mai mult de acest obiectiv.

La grădiniţa din comună am lăsat două computere pentru ca micuţii să aibă acces la desene animate, proiecţii şi jocuri educative. Iar în comuna prahoveană Câmpina am donat 18 computere unor copii care, din raţiuni, desigur, financiare, nu au avut niciodată acces la aceste echipamente. Dacă aţi trăit anii copilăriei la ţară, dacă vă amintiţi de visurile şi dorinţele de atunci, donaţi 2 euro la 8828, ca noi să putem să le înseninăm viaţa unor copii, cu darurile de care au nevoie.

Cum poţi ajuta

Donează 2 euro* la 8828
Donează în conturile Fundaţiei Ringier
RO 29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – LEI
RO 02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EURO , deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!