Americanii donează organizațiilor caritabile și non-profit o sumă record de peste un miliard de dolari pe zi, potrivit raportului anual “Giving USA” publicat marți

Potrivit acestui document elaborat de Giving USA Foundation, în colaborare cu Universitatea din Indiana, donațiile caritabile din partea persoanelor fizice, fundațiilor și corporațiilor a atins un nivel record de 373,25 miliarde de dolari în 2015, în creștere cu 4% față de precedentul record de 359 miliarde de dolari stabilit în 2014.

“Americanii adoptă filantropia într-un nivel fără precedent”, a declarat președintele Giving USA Foundation, W. Keith Curtis.

Cu toate acestea, datele scot în evidență faptul că, în 2015, donațiile venite de la persoane fizice au reprezentat 2% din veniturile disponibile, față de 2,4% în 2000.

Chiar și așa, persoanele fizice au fost responsabile pentru 264,58 miliarde de dolari, peste două treimi din donațiile caritabile totale înregistrate anul trecut în SUA. Mega-donațiile, adică cele în valoare de cel puțin 100 de milioane de dolari, s-au ridicat la 3,3 miliarde de dolari în 2015, în timp ce donațiile mai mici, adică cele cuprinse între 10 și 20 de dolari, au ajutat la creșterea cu 3,8% în ritm anual a donațiilor totale făcute de persoanele fizice.

Continuarea, aici.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!