Pe 1 iunie 2012, ziarul Libertatea şi Fundaţia Ringier începeau un proiect complex, antrenând şi cititorii să comită fapte bune! Au trecut patru ani, timp în care campania “Ajută copiii!” a Fundaţiei Ringier a ajutat 145 de micuţi să treacă mai uşor prin cea mai cruntă etapă a vieţii lor.

La început, gândisem o campanie umanitară prin care să răspundem oamenilor care ne trimiteau scrisori solicitându- ne ajutorul pentru salvarea copiilor lor, grav bolnavi. Părinţi disperaţi că nu fac faţă cheltuielilor cu tratamentele medicale, operaţii, proceduri complicate, internări, drumuri din localităţi din ţară către spitale mari din Capitală sau din alte ţări. Noi, jurnaliştii de la Ringier, ne-am zis atunci că vom face tot posibilul să cercetăm fiecare caz în parte, uneori apelând la un staff medical, să mediatizăm, să strângem fonduri şi, în general, să facem tot ce este necesar pentru a da şanse la viaţă copiilor fără copilărie.

ringier-ajuta-copiii-bula2_fara-numeNe-am propus ca, împreună cu cititorii ziarului Libertatea, să suplinim rolul statului în cazul acestor micuţi, deoarece e ştiut faptul că sistemul nostru sanitar are grave lacune. Şi iată, au trecut patru ani, iar campania “Ajută copiii!” a Fundaţiei Ringier a bifat în statistici un număr de 145 de copii ajutaţi să meargă mai departe. Ce ne-a surprins în tot acest timp a fost implicarea cititorilor, al dumneavoastră, celor care aţi donat în acest timp, unii mai mult, alţii mai puţin, celor care v-aţi oferit să găzduiţi părinţii copiilor internaţi, să le plătiţi transportul, să le spuneţi o vorbă bună, pe scurt, aţi înţeles să faceţi un bine unei familii disperate şi copilaşului ei bolnav.

Cele mai triste întâlniri sunt cu copilaşii atinşi de cancere, internaţi în secţiile de oncologie. Îmi amintesc ce spuneam tot de un 1 Iunie, după o vizită la Fundeni, unde am dus daruri: micuţii n-au mâncat cu poftă prăjitura, n-au alergat în parcul din curte după fluturi şi nici n-au pedalat cu bicicleta pe aleile din jurul spitalului. Ei sunt… altfel. Sunt iubire şi suferinţă cu chip de înger.

Credeţi-ne, sunt atât de trişti aceşti copii, chiar şi când par că se bucură! În acelaşi timp, e suficient să îi revezi la un an de când au primit undă verde de la medici: par copii ca toţi copiii, sunt animaţi de aceleaşi bucurii şi nemulţumiri, se joacă la fel ca vecinii la care până atunci se uitau cu tristeţe.

Aproape toţi copiii din campania Fundaţiei Ringier suferă de boli vindecabile. Cu alte cuvinte, aproape toţi îşi pot relua copilăria. Pentru a ne ajuta să-i sprijinim, este de ajuns să trimiteţi un SMS de 2 euro la numărul scurt 8828.

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro* la 8828
  • Donează în conturile Fundaţiei Ringier RO 29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – LEI
    RO 02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EURO , deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Bilanţul cu care ne mândrim

Satisfacţia noastră ca jurnalişti este imensă când vedem cum fetiţe şi băieţei s-au însănătoşit sau că am reuşit să le dăm şansa la un tratament bun, la o operaţie în străinătate fiindcă aici nu putea fi efectuată sau că am găsit soluţii pentru ceea ce aveau nevoie. Familiile micuţilor Ştefănuţ Apostol, Isabel Codrea, Cosmina Vancea, Alexia Sava, Andreea Dumitran, Erica Gănescu, Daria Ţună, Luca Oprea, Teodora Şerbănescu, dar şi multe altele, sunt recunoscătoare donatorilor necunoscuţi care, în clipe în care ele nu mai găseau resurse pentru a răzbi, au putut să iasă la liman cu ajutorul campaniei noastre.

RINGIER-COPII

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!