Secția de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie” din Capitală este un loc aparte în care poveștile dramatice de viață ale zecilor de bebeluși internați acolo se rescriu până la ultimul capitol. Cele 70 de cadre medicale – neonatologi specialiști în terapie intensivă -, se luptă cu destinul ce le-a fost potrivnic micuților lor pacienți. Și le oferă în dar viitorul care, pentru unii dintre copilași, se măsura doar în ore.

„Îngerii” de aici au ajuns și în Irak unde au salvat de la moarte un bebeluș. Pentru ca asemenea povești să continue, Fundația Ringier România a inițiat campania umanitară „Grijă pentru nou-născuți”, pentru achiziționarea unui sistem performant de administrare a oxidului nitric ce costă 35.000 de euro.

Secunda ce poate fi granița dintre viață și moarte

Clipa scursă într-o unitate de terapie intensivă, mai ales într-un loc în care sunt internați aproape 30 de bebeluși cu afecțiuni extrem de grave, are o cu totul altă dimensiune. Fiecare aparat pulsează în ritmul bătăilor inimilor copilașilor suferinzi (prematuri sau pre-vârsta de 38 de săptămâni, nou-născuți la termen, operați cardiovascular, intubați și ventilați mecanic, care necesită administrare de oxid nitric).

Fiecare secundă poate face diferența dintre două lumi, poate fi granița dintre viață și moarte. De aceea, nimeni – medici și asistenți -, nu își permit nici măcar o clipă de răgaz. Iar efortul acestor oameni cărora părinții nou-născuților care au venit bolnavi în această lume le spun îngeri” este unul pe măsură: viețile salvate ale bebelușilor!

„Îngerii” au salvat un bebeluș irakian, chiar în Irak

Priceprea medicilor și asistenților neonatologi de la „Marie Curie” specializați în terapie intensivă a trecut de granițele României motiv pentru care, nu o dată, sunt chemați în ajutor să salveze un bebeluș din cine știe ce țară. Recent, o echipă din care au făcut parte medicul Cătălin Cârstoveanu, șeful Secției de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie” și profesorul Youssef Tamam, coordonatorul programului de chirurgie pediatrică al aceluiași spital, au fost solicitați să opereze în Irak. Pacientul a fost un bebeluș irakian, un băiețel ce abia dacă trecuse pragul celei de-a treia lună de viață.

Pe durata a ceva mai bine de 48 de ore, ce au fost critice pentru nou-născut, doctorii români au schimbat destinul copilașului. La capătul unei complicate intervenții chirurgicale i-au salvat viața, lucru ce părea imposibil înainte de venirea echipei de medici români în Irak!

„A fost ceva extraordinar, o reușită de excepție”

„Am fost solicitați, cu echipa profesorului Tamam, să operăm în Irak și, firește, ne-am dus. Pacient ne-a fost un băiețel de trei luni care avea un defect care nu fusese observat la ecografie. Nu putea să fie detubat. După intervenția chirugicală, una extrem de complexă care a durat aproximativ două ore, copilul a putut fi detubat. Misiunea de salvare a băiețelului irakian a durat ceva mai bine de două zile.

Nu am plecat de acolo până nu ne-am asigurat că starea de sănătate a bebelușului este una stabilă, în parametri pozitivi. A fost ceva extraordinar, o reușită de excepție pentru care suntem foarte bucuroși. Faptul că am fost chemați acolo, spune multe despre pregătirea medicilor români specialiști în neonatologie. Acolo, am găsit aparatură performantă pe care ne-am dori-o și noi în spitalele noastre, male ales în cele pentru nou-născuți”, ne-a spus medicul Cârstoveanu.

Fundația Ringier a inițiat campania „Grijă pentru nou-născuți”. Trimite un SMS cu textul „GRIJĂ” la numărul 8845

Tocmai pentru ca aceste povești cu final fericit să poată fi scrise în continuare, pentru ca viețile bebelușilor suferinzi să poată fi salvate, Fundația Ringier România a inițiat campania umanitarăGrijă pentru nou-născuți” pentru achziționarea unui sistem performant de administrare a oxidului nitric, echipament ce costă 35.000 de euro. Cu doar un SMS în valoare de doi euro, trimis la 8845 cu textul „GRIJĂ”, puteți salva o viața unui nou-născut!

Cu ajutorul vostru, al oamenilor cu suflet, al prietenilor noștri care mereu ați întins o mână de ajutor copilașilor chinuiți de boli cumplite, intenționăm să achiziționăm acest aparat vital pentru nou-născuții suferinzi. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un SMS la 8845 cu textul „GRIJĂ” prin care 2 euro vor ajunge la acești copilași sau să virați suma dorită în conturile fundației.

În fiecare an, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, ajung aproximativ 40-50 de micuți pacienți, nou-născuți care suferă de hipertensiune pulmonară.

Împreună putem să le oferim o șanșă bebelușilor suferinzi!

Fundația Ringier a lansat și finanțează campania umanitară Grijă pentru nou-născuți”

Valoarea donației este de 2 euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange România și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Donația recurentă poate fi oprită prin trimiterea mesajului „GRIJĂ STOP” la numărul 8845. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone.

Cei care doresc să se alăture campaniei umanitare o pot face și donând în următoarele conturi ale Fundației Ringier România:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

 

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!