Pentru a spera la viață, Alex are nevoie de 80.000 de euro. Băiatul bolnav de cancer, operat în Turcia, este dependent de un tratament salvator.

Toată copilăria, de fapt de când se știe, Constantin-Alexandru Ene, din București, s-a luptat cu disperare pentru fiecare clipă de viață. Soarta l-a aruncat în cel mai negru coșmar după ce a fost diagnosticat cu neuroblastom în stadiul patru, cu metastaze osoase. Băiatul nu a abandonat nici o clipă lupta și, de două ori, a reușit – cu chinuri supraomenești și ajutor medical -, să învingă boala.  Alex (17 ani), are din nou nevoie de ajutorul semenilor după ce cancerul a recidivat. Operat în Turcia, Alex trebuie să strângă 80.000 de euro pentru tratamente și proceduri postoperatorii care îl pot ține în viață.

Bolnav de cancer la doi ani

Avea doar doi anișori când cancerul i-a mușcat din trup. Neuroblastom stadiul IV cu metastaze osoase a fost îngrozitorul verdict al specialiștilor în oncologie. Însă, cu tratamente și o îngrijire specială, micuțul Alex a reușit să treacă peste acel cumplit moment din viața lui. Cancerul fusese învins! Sau cel puțin așa au crezut atât mama copilașului – Elena Ene -, cât și Alex.

Însă, după mai bine de un deceniu, boala a atacat din nou, de astă dată mult mai agresiv. Tumora, cuibărită în coloana vertebrală, i-a fracturat puțin câte puțin o vertebră până când băiatul, pe atunci în vârstă de 13 ani, a rămas paralizat.

Alex a învins și cancerul, și paralizia

Prima oară, Alex al nostru a fost atins de cancer când avea doar doi anișori. Atunci am reușit, am învins! Dar, după vreo zece ani, boala a revenit cu și mai mare forță. Tumora i-a fracturat coloana vertebrală și l-a paralizat. Pentru că în țară medicii nu i-au dat nici o șansă, ne-am dus copilul în Turcia, la Amerikan Hastanesi. Acolo am ajuns cu o aeronavă-ambulanță, închiriată pe cheltuiala noastră. După 18 luni, Alex a învins cancerul a doua oară, dar și paralizia. Din Turcia, a venit acasă pe picioarele lui!, ne-a povestit Elena Ene, mama lui Alex.

Un control de rutină efectuat în luna august, în Turcia, a făcut ca cerul să se prăvălească peste adolescentul care, de 15 ani, se tot luptă cu cancerul. Rezultatul investigațiilor imagistice a arătat că o nouă tumoră, de doi centimetri, s-a format, de astă dată, pe nervul spinal.

A urmat o operație care s-a întins pe durata a nouă ore în timpul căreia medicii turci de la „Amerikan Hastanesi” i-au extirpat tumora și i-au fixat coloana vertebrală extrem de grav afectată în 20 de șuruburi și tije.

Alex a fost operat în Turcia timp de nouă ore

Nici nu am apucat să ne bucurăm că Alex a intrat la liceu, la Colegiul Sf. Sava, pentru că în luna august am aflat că o tumoră i s-a format pe nervul spinal. Operația de extirpare a tumorii făcută la Istanbul (n.r. Amerikan Hastanesi), care a durat nouă ore, l-a salvat pe băiatul nostru. Medicii turci i-au corectat și cifoscolioza și i-au fixat coloana în 20 de șuruburi. Din cauza tumorii s-a creat o cifoza de 55 de grade și o scolioză de 12 grade, a mai spus mama lui Alex.

Conform programului personalizat gândit de echipa de oncologi și neurologi turci care îl țin sub observație, Alex – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, trebuie să ajungă din nou la Istanbul pentru a primi un tratament salvator post-operator. Este vorba de imunoterapie asociată cu ședințe de citostatice și de tratament MIBG (n.r. o investigație computerizată modernă care se poate efectua doar în centre aprovizionate cu radionucleid).

Problema este că procedurile salvatoare, tratamentele care îl pot ține în viață pe Alex, costă cel puțin 80.000 de euro, bani pe care părinții băiatului nu îi au și pe care trebuie să-i strângă cât mai repede pentru a-și putea programa băiatul pentru prima etapă a acestui tratament.

Alex iubește viața, vrea să trăiască!

O singură fiolă din medicamentul care trebuie să-i fie administrat în această primă etapă a imunoterapiei asociat cu chimio costă 10.000 de euro. Și lui Alex îi trebuie opt fiole. E un tratament vital pentru copilul nostru. E un tratament care îi salvează viața. Îi rog pe toți aceia care pot să o facă, să ne ajute cu cât de puțin pentru a ne salva băiatul. Alex are șanse uriașe pentru că boala a fost depistată în stadiu incipient. Alex iubește viața, vrea să trăiască! Ajutându-ne să strângem cei 80.000 de euro pentru tratamente îl vom salva pe Alex!, este apelul disperat al mamei lui Alex.

Cei care doresc să îl ajute pe Alex o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALEX».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!