UPDATE: Din păcate, Andrei Constantinescu a pierdut lupta cu viața. Banii strânși pentru Andrei vor fi redirecționați către alte cazuri ale fundației.

Andrei se luptă pentru a doua oară cu leucemia. Ca să scape iar din ghearele cancerului, băiețelul de șase ani are nevoie de 127.000 de dolari pentru un transplant de celule stem în Turcia.

UPDATE: După aproape două luni de investigații minuțioase la care l-au supus pe Andrei Constantinescu, medicii turci de la Clinica ”Medical Park” din Istanbul au decis că este momentul oportun ca băiețelul în vârstă de șase ani să fie supus transplantului de celule stem care îi poate salva viața. Donatorul este compatibil, iar copilașul a fost pregătit din punct de vedere medical.

Este vorba doar de o perioadă măsurată în aproape două săptămâni până când Andrei va intra în sala de intervenții pentru a fi supus transplantului de celule stem. Condițiile medicale au fost îndeplinite, starea echilibrată de sănătate a lui Andrei este menținută la cote normale cu ajutorul unui tratament chimio de întreținere administrat pe cale orală, iar donatorul compatibil va intra, la rându-i, în procesul de analize și recoltare a celulelor stem.

Donatorul turc, supus unui tratament de înmulțire a celulelor stem

”Suntem în al nouălea cer! Suntem doar la un pas de această intervenție medicală foarte complexă care, sunt sigură, îi salva viața copilașului meu! Peste doar câteva zile intrăm într-un tratament pregătitor transplantului de celule stem. Andrei și cu mine vom fi internați la Secția ”Transplant” a Clinicii ”Medical Park”, din Istanbul unde copilașul nostru curajos va face o cură de chimioterapie pentru a-i fi aduse analizele la ”zero”. Apoi, celulele recoltate într-un alt laborator de la un donator turc – supus unui tratament de înmulțire a celulelor stem -, vor fi trimise la clinică și, în aceeași zi, lui Andrei al nostru i se va face transplantul”, ne-a spus Bianca, mama lui Andrei, care se află cu băiețelul în Turcia.

Dacă din punct de vedere medical lucrurile au fost puse în ordine de specialiștii turci  – investigații și tratamente, găsirea donatorului, stabilirea tuturor detaliilor ce privesc transplantul de celule stem -,  partea financiară legată de această intervenție poate fi rezolvată doar cu ajutorul oamenilor cu suflet și al fundațiilor. Andrei – aflat în programul Fundației Ringier România -, are nevoie disperată de 127.000 de euro pentru a achita costurile intervenției care îi poate salva viața. Suma – una oricum uriașă pentru posibilitățile părinților copilașului în vârstă de șase ani -, nu include și banii de care Andrei va avea nevoie și după efectuarea transplantului, pe perioada celor minimum trei luni în care va fi nevoit să mai stea în Turcia pentru evaluări post-operatorii.

”Vă rog, ajutați-ne să ne salvăm copilul! Transplantul e singura lui șansă!”

”Pentru noi, e o sumă uriașă pe care nu avem cum să o strângem fără ajutor din partea oamenilor. Ne-am împrumutat, am primit ceva de la anumite fundații, dar banii de-a abia ne-au ajuns să dăm un avans. Avem nevoie disperată de cei 127.000 de euro pentru a plăti acest transplant, de fapt pentru a îi oferi fiului meu o șansă la viață…Pentru că acest transplant de celule stem este singura lui șansă la viață! Vă rog, ajutați-ne să ne salvăm copilul!”, este apelul disperat al mamei lui Andrei.

Cei care doresc să îl ajute pe Andrei o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANDREI C.».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Viața lui Andrei Constantinescu, din Deva, Hunedoara, este o luptă continuă pentru supraviețuire. Ani de-a rândul, copilașul s-a așezat cu încrâncenare în fața destinului nedrept și a reușit să învingă cancerul! Acum, stihia bolii îi dă iar târcoale și, pentru a putea fi salvat din ghearele necruțătoarei maladii, Andrei – ce are numai șase anișori – , trebuie supus, în Turcia, unui transplant de celule stem. Însă, pentru a trece și de această uriașă încercare din existența sa, Andrei are nevoie de 127.000 de dolari.

Dramatica poveste a lui Andrei și-a scris primele file, în lacrimile și suferința părinților lui, la începutul anului 2016 pe când băiețelul avea puțin peste doi anișori. Dureri ale încheieturii uneia dintre mânuțe și mai apoi ale unuia dintre piciorușe pe care, brusc, nu s-a mai putut sprijni, au dat semnalul de alarmă.

Suspiciunea de leucemie acută limfoblastică common B, apărută după primele analize de sânge făcute în țară, la Spitalul de copii ”Louis Țurcanu”,  a fost confirmată  – în urma unei puncții -, la o clinică de specialitate din Viena. Diagnosticul crunt l-a transformat pe micuțul Andrei în pacientul spitalelor de oncologie. Au urmat luni de spitalizare și tratamente dure de chimioterapie la capătul cărora băiețelul a reușit să învingă cancerul ucigaș.

Acum, pentru a două oară în ultimii patru ani, Andrei – aflat în programul Fundației Ringier România -, e din nou în mijlocul furtunii care-i răvășește trupul și îi amenință viața. Cancerul a recidivat iar la cap. Fără nici un semn, boala care părea a fi învinsă – după ce tratamentele oncologice păreau să-i fi ”topit” toate cele peste 300 de elemente canceroase din creier -, s-a întors.

Transplantul ce celule stem, singura șansă la viață pentru Andrei

”Posibilitatea trasplantului de celule stem luată în calcul doar ca teorie în urmă cu doi ani, când medicii sperau să rezolve totul pe cale medicamentoasă, cu radioterapii și cu chimioterapii, este acum singura opțiune la viață pentru băiețelul nostru. De aceea, am ajuns aici, în Turcia, unde este posibilă această procedură salvatoare. Anumite celule canceroase au rezistat la tratamentele radio și chimio și au recidivat iar la cap, în lichidul cefalo-rahidian”, ne-a spus Bianca, mama lui Andrei.

Specialiștii turci de la Clinica ”Medical Park” din Istanbul i-au făcut deja lui Andrei toate controalele specifice, investigații minuțioase pregătitoare procedurii medicale de transplant de celule stem și au avansat suma pe care bieții părinți trebuie să o plătească. Pe lângă cei 6.000 de dolari pe care deja i-au achitat în schimbul acestor examinări preoperatorii, tatăl și mama lui Andrei vor trebuie să achite, după intervenție și perioada de convalescență a fiului lor, 127.000 de dolari.

Medicii turci au identificat doi donatori din Europa

”Există doi donatori din Europa… Băiatul meu va intra în operație la sfârșitul lunii martie sau la începtul lunii aprilie. Înainte de transplantul de celule stem, Andrei face radioterapie generală, la tot corpul, ca tratament pregătitor, o terapie care în țară nu se poate face. Pentru tot, va trebui să plătim 127.000 de dolari, bani pe care nu avem cum să-i strângem fără ajutorul oamenilor și al fundațiilor. De aceea, îi rugăm pe toți care au posibilitatea să ne ajute cu cât de puțin pentru a strânge suma necesară acestui transplant care ne poate salva fiul de la moarte”, este apelul disperat al lui Andrei, băiețelul care a învins o dată cancerul.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!