Va fi operat a doua oară în doi ani. Micuțul Nicolas are nevoie de 1.500 de lei pentru intervenția pe care urmează s-o facă

UPDATE: 25 septembrie 2018

Malformația congenitală de care suferă micuțul Nicolas, din comuna băcăuană Glăvănești, trebuie monitorizată la intervale de timp bine stabilite de specialiști, însă mama copilașului nu-și permite, din cauza lipsei banilor, să-și ducă puștiul la medic pentru a fi supus unor controale de specialitate. În tot acest timp, inima lui Nicolas, care a dat deja semnele unui preinfarct, poate ceda în orice moment.

O mie de lei este suma de care mama lui Nicolas are nevoie urgent pentru a-și putea duce copilul la București, la Clinica de Cardiologie a Spitalului Monza, acolo unde băiețelul ei a fost deja operat pe cord și ținut ulterior sub strictă observație.

Afla mai multe detalii despre cazul lui Nicolas!


Pe când avea doar doi ani, micuţul Nicolas Sârbu, un băieţel din comuna Glăvăneşti, judeţul Bacău, a trecut, probabil, prin cea mai grea încercare a vieţii lui. Diagnosticat cu o malformaţie cardiacă congenitală, puştiul a fost supus unei intervenţii complicate pe cord deschis, peste care a trecut cu brio.

Acum, la aproape doi ani de la intervenţie, micuţul trebuie operat la organele genitale. Mămica sa, care mai are acasă patru copii, pe care îi creşte singură, nu dispune însă de banii necesari operaţiei. Suma de care are nevoie Nicolas se ridică la aproximativ 1.500 de lei.

Înainte de a împlini doi anişori, Nicolas Sârbu a fost diagnosticat cu defect septal atrial (o malformaţie cardiacă congenitală ce constă într-un defect al septului interatrial care permite trecerea anormală a sângelui din atriul stâng în atriul drept). Cu toate că la primul consult medicul i-a spus mamei că puştiul nu are nimic grav şi că ar trebui să revină la control peste 6 luni, femeia s-a văzut nevoită să ceară ajutorul unei fundaţii, pentru că simptomele pe care le avea fiul ei o îngrijorau destul de tare.

Şansele de supravieţuire erau de 5%

“Nicolas se trage din tripleţi, iar eu am observat diferenţele dintre ei. El nu putea merge singur. Avea nevoie mereu de susţinere şi chiar şi aşa obosea foarte repede. Pe lângă asta, se învineţea foarte rău în jurul ochilor, a guriţei şi la unghiuţe . Atunci am decis să cer ajutorul unei fundaţii, pentru că nu ştiam încotro să o apuc sau la cine să apelez. Cu ajutorul oamenilor de acolo, am ajuns la Spitalul Montza din Capitală, unde medicii mi-au spus că starea lui Nicolas este foarte gravă şi că în orice clipă poate intra în stop cardiorespirator. Atunci am simţit că-mi îngheaţă sângele în vene”, povesteşte Ionica Sârbu, mama gemenilor de 8 ani şi a tripleţilor.

Femeia, care îşi creşte singură copiii – pentru că soţul a decis să părăsească şi căminul conjugal şi nu s-a mai interesat de soarta familiei sale -, nu şi-ar fi permis niciodată să plătească operaţia care i-ar fi putut salva viaţa fiului ei şi al cărei cost se ridica la 4.800 de euro. Însă cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, într-un timp record, s-a reuşit strângerea sumei necesare intervenţiei. “N-am să uit niciodată că înainte de a intra în sală am semnat o hârtie pe care scria că există şanse de supravieţuire de doar 5% … iar restul de 95% să moară. Dar pentru că ştiam că e singura şansă a lui, am semnat şi l-am rugat pe dl doctor să facă tot posibilul să-l ţină în viaţă. Şi aşa a făcut!”, spune emoţionată mama puştiului de 4 ani.

1.500 de lei pentru ca Nicolas să se facă bine

Au trecut de atunci aproape doi ani. Nicolas merge la grădiniţă împreună cu frăţiorii lui, iar inimioara lui este sănătoasă. Are însă nevoie de foarte multă odihnă pentru a o păstra aşa, iar mămica sa face tot posibilul pentru ca micuţul ei să aibă parte de un program cât mai lejer. Zilnic, cei trei frăţiori pleacă de la grădiniţă cu o oră înainte de terminarea programului, tocmai pentru a avea cât mai mult timp pentru relaxare şi odihnă.

O bună perioadă de timp totul a mers bine, însă de curând, copilul a început să acuze dureri în zona genitală. Un control la medicul pediatru a pus rapid şi un diagnostic. Micuţul are fimoză şi trebuie operat cât mai repede pentru a scăpa de dureri şi disconfort. Dar cum singurele venituri în casă sunt pensia bunicului matern şi alocaţiile copiilor, micuţul are nevoie de ajutorul nostru pentru a trece şi peste acest hop. Şi cum suma necesară nu este una uriaşă, sperăm să o putem strânge cât mai curând.

Cum îl poți ajuta pe Nicolas Sârbu

Puteţi dona 2 euro prin sms la numărul 8828 cu testul “Nicolas”, iar pentru sume mai mari, depunerile se pot face în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!