Peste 400 de copii au primit în dar o șansă la viață de la Fundația Ringier România. Oameni cu suflet au adunat peste patru milioane de euro

Peste 400 de copii au primit în dar o șansă la viață de la Fundația Ringier România. Oameni cu suflet au adunat peste patru milioane de euro.

Sunt clipe disperate când, pentru copiii suferinzi atinși de boli crunte, șansa la viață se măsoară nu numai în priceperea specialiștilor, ci și în posibilitatea micuților de a-și plăti tratamentele salvatoare. De cele mai multe ori, balanța se poate înclina tragic din cauza lipsei banilor! De aproape 12 ani, Fundația Ringier România se află alături de copiii care au intrat în programul ei de susținere umanitară. Așa, s-au adunat peste 400 de povești dramatice care au fost rescrise cu ajutorul oamenilor cu suflet. Aceștia au crezut în șansa copiilor bolnavi, la care au ajuns donații de peste patru milioane de euro!

De ziua lui, Liviu a primit în dar 10.000 de euro pentru tratamente și consultații în Austria

Zilele acestea, un adolescent în vârstă de 15 ani din Alexandria – care de la naștere se tot luptă cu boli îngrozitoare -, își face bagajele pentru a merge în Austria. Nu este vorba de o mică vacanță, de o gură de aer privită ca o evadare izbăvitoare în fața maladiilor care îl chinuie de atâta amar de timp (n.r. cancer, hidronefroză, morbus osler – o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii dese și foarte puternice -, și de o malformație care i-a atacat piciorul stâng).

Este mult mai mult! Fundația Ringier România – cu ajutorul donatorilor -, i-a oferit cel mai de preț dar de ziua lui: îi va susține, cu 10.000 de euro, toate cheltuielile legate de un control extrem de important pe care Liviu Stoian trebuie să-l facă la Wiener Privatklinik-WPK”, din Viena. Investigații de care depinde chiar viața sa!

Peste 400 de povești de viață

Aceasta este doar una dintre sutele de povești de viață rescrise de oamenii cu inimă mare care s-au alăturat de-a lungul timpului campaniilor umanitare inițiate și finanțate de Fundația Ringier România. În cei 12 ani de când pășim alături de copilașii suferinzi, loviți crunt de soartă, cartea de suflet a fundației a adunat peste 400 asemenea de povești al căror final a fost rescris în mod fericit.

Operații pe creier sau pe cord, intervenții chirurgicale de extirpare a unor tumori, de refacere sau de redare parțială a funcționalității unor organe, dar și tratamente moderne împotriva cancerului și a unor maladii la fel de cumplite, tratamente genetice, investigații computerizate și analize. Proceduri vitale pentru viața micilor pacienți făcute la spitale celebre din întreaga Europă sau din întreaga lume pe bani foarte mulți. Tratamente care au costat peste patru milioane de euro și care în România nu ar fi putut fi făcute.

Zâmbete și bucuria de a se juca

Cu ajutorul vostru, al prietenilor fundației, care ați trimis peste 1.700.000 de sms-uri pentru a dona, acești copilași suferinzi au primit încă o șansă la o viață de care acum se bucură. Un dar pe care părinții îl numesc divin și pentru care micuții mulțumesc în felul lor: cu un zâmbet inocent, dar și cu bucuria cândva uitată de a se pierde în jocurile copilăriei furată de boli.

Campania Grijă pentru nou-născuți” – un val uriaș de emoție colectivă

La sfârșitul anului trecut, Fundația Ringier România a lansat campania umanitară Grijă pentru nou-născuți” pentru achiziționarea unui sistem de livrare a oxidului nitric necesar bebelușilor internați la Reanimare”, la Spitalul Marie Curie”, din Capitală. Necesitatea cumpărării acestui aparat ultramodern – ale cărui costuri sunt de peste 35.000 de euro -, a fost scoasă în evidență în timpul discuțiilor pe care le-am avut cu mai mulți medici, în special cu dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Reanimării” bebelușilor internați la Marie Curie”, un specialist în domeniu recunocut la nivel mondial.

În lunile scurse, valul uriaș de emoție colectivă a adus cu el 1.000 de SMS-uri lunare (n.r. recurente), de la oameni cu suflet, dar și donații substanțiale de la firme care s-au alăturat inițiativei nostre. Misiunea de suflet a fost îndeplinită pentru că suntem în ultima fază, cea de achiziție a aparaturii atât de vitală bebelușilor care suferă de hipertensiune pulmonară (n.r. cazuri aflate în continuă creștere) sau acelora care au fost operați pe cord.

Povestea trebuie să meargă mai departe

Însă, nu ne vom opri aici! Aceasta este doar o primă etapă a campaniei umanitare Grijă pentru nou-născuți” gândită și finanțată de Fundația Ringier România pentru a sprijini spitalele din România, în special secțiile de neonatologie unde bebeluși suferinzi se agață de fiecare clipă de viață.

De aceea, vă rugăm să ne fiți alături ca și până acum pentru ca povestea frumoasă scrisă pentru acești copilași să poată să meargă mai departe!

Cei care doresc să se alăture campaniei umanitare o pot face și donând în următoarele conturi ale Fundației Ringier România

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

This post was last modified on 25 July 2023 5:05 pm

Oana Dinu:
Related Post
Leave a Comment