„Grijă pentru nou-născuți”, campanie umanitară a Fundației Ringier pentru achiziționarea unui sistem de livrare a oxidului nitric. Licitație caritabilă a unor obiecte donate de nume mari ale muzicii și sportului românesc

La sfârșitul anului trecut, Fundația Ringier România iniția campania umanitară „Grijă pentru nou-născuți” din dorința de a dota și moderniza secțiile de neonatologie ale spitalelor din România. Valul uriaș de emoție a cuprins nu numai oameni obișnuiți, ci și personaje din lumea aritistică și sportivă ce și-au dat mâna și s-au alăturat acestei misuni, pe cât de grea, pe atât de nobilă. Așa a putut fi pregătită și lansată licitația în scop umanitar a unor obiecte ce au aparținut unor mari artiști și foști sportivi ai României, al căror nume a depășit granițele țării: Gheorghe Zamfir, Ilie Năstae, Gheorge Hagi, Elisabeta Lipă sau regretatul Ivan Patzaichin. Banii obținuți vor fi folosiți pentru achiziționarea unui modern sistem de livrare a oxidului nitric, vital pentru nou-născuții internați la Secția de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală.

Darul dumnezeiesc de Crăciun

Concertul caritabil de Crăciun organizat de Alina Sorescu i-a adus pe scena Ateneului Român din Capitală pe Gheorghe Zamfir, Alina Sorescu, Vlad Miriță, Rodica Gabriela Anghelescu, Silvia Micu, artiști acompaniați de Orchestra Valahia condusă de maestrul Florin Totan. Banii obținuți din vânzarea biletelor (24.000 de lei) au ajuns la Alexandru-Constantin Ene, un tânăr de 19 ani bolnav de cancer care, pentru a supraviețui, trebuie să se trateze periodic în Turcia. Înainte de plecarea spre medicii din Istanbul, Elena, mama băiatului, numea darul făcut de oameni cu suflet unul dumenzeiesc.

Naiul lui Gheorghe Zamfir, racheta lui Ilie Năstase, drapelul Elisabetei Lipă și canoia lui Ivan Patzaichin

Acum, la câteva luni distanță de acea minune înfăptuită de oameni cu inimă mare, Fundația Ringier România este, din nou, în fața unui alt eveniment caritabil cu totul special: lansarea unei licitații pentru obiecte donate de mari artiști și foști sportivi ai României. Evenimentul în care au fost arătate publicului o rachetă de tenis donată de fostul mare tenisman Ilie Năstase, un drapel al României oferit cu autograful său de fosta canotoare Elisabeta Lipă, un nai al maestrului Gheorghe Zamfir, instrument muzical pe care este gravat numele virtuozului, o canoe în miniatură și două cărți biografice ale regretatului canotor Ivan Patzaichi ce poartă semnătura acestuia, un pliant semnat de Gheorghe Hagi, dar și afișul concertului de Crăciun pe care și-au pus semnătura toți artiștii care au urcat atunci pe scena Atenului Român a avut loc în sala Casei de licitații Alis, din Capitală.

Mesaje video de susțienere de la artiști

Cântărețul Marcel Pavel și soprana Silvia Micu nu s-au putut afla în sală, alături de prietenii fundației, dar au onorat asistența prin mesaje video în care au invitat la susținerea campaniei „Grijă pentru nou-născuți” lansată de Fundația Ringier România și, implicit, a nou-născuților suferinzi internați la „Reanimarea” de la „Marie Curie” care au nevoie de acel sistem de livrare a oxidului nitric, vital pentru salvarea vieților lor.

Cazuri care impresionează

Unul dintre cazurile impresionante ale fundației – care are în programele sale umanitare și susținerea cazurilor individuale ale unor copii sau tineri aflați în mare suferință -, este cel al lui Dan. Tânărul în vârstă de 20 de ani a suferit grave leziuni cerebrale în urma unui accident rutier în care a fost implicat din postura de pasager aflat într-o mașină care s-a răsturnat.

Fratele lui, Adi, a conturat, în câteva cuvinte, e adevărat rostite cu emoție, drama pe care Dan o trăiește de doi ani. A mulțumit tuturor celor care, într-un val de emoție colectivă, i-au oferit de-a lungul timpului, prin Fundația Ringier România, 100.000 de euro pentru tratarea fratelui său – aflat într-o stare de semi conștiență.

Un alt eveniment caritabil: concert la Ateneul Român

Amfitrioana evenimentului care a marcat lansarea licitației caritabile a fost cântăreața Alina Sorescu. Sensibilizată de dramele copiilor suferinzi, artista s-a implicat și în organizarea unui alt eveniment: un concert umanitar care se va desfășura la Ateneul Român, la data de 11 aprilie 2023. Pe scenă vor urca Marcel Pavel, soprana Silvia Micu, tenorul Vlad Miriță, membrii corului bisericesc Armonia și orchestra Valahia ce va interpreta sub bagheta dirijorului Matthew Freeman.

„Sunt impresionată până la lacrimi de suferința acestor copii”

„Sunt impresionată până la lacrimi de suferința acestor copii care luptă pentru viața lor. Sunt mamă, nu pot rămâne indiferentă și de aceea m-am alăturat acestei ample campanii inițiate de Fundația Ringier România. Sper ca decizia mea de a mă implica în aceste acțiuni de suflet să aducă aproape de aceste evenimente caritbile cât ai mulți oameni cu inimă mare, din toate sferele societății, și astfel să putem oferi o șansă acestor copilași suferinzi”, ne-a spus Alina Sorescu.

Cum poți participa la licitația caritabilă

Licitația caritabilă organizată la Casa de licitații „Alis” va avea loc la data de 2 aprilie 2023, ora 11.00 și se va derula online. Cei care participă pentru prima oară la un astfel de eveniment organiat de această casă de licitații trebuie să-și creeze un cont și, astfel, să se înregistreze online în baza unei parole. Mai multe detalii privind pașii ce trebuie urmați din postura de participant la licitația caritabilă pot fi obținute accesând site-ul https://alis.ro/regulament.html. Banii obținuți din vânzarea la licitație a obictelor donate de nume mari ale muzicii și sportului românesc vor fi folosiți în campania umanitară „Grijă pentru nou-născuți” inițiată de Fundația Ringier România.

În această etapă a campaniei „Grijă pentru nou-născuți” Fundația Ringier sprijină achiziționarea unui modern sistem de livrare a oxidului nitric vital bebelușilor internați la ”Reanimarea” de la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală

Fundația Ringier a inițiat campania „Grijă pentru nou-născuți”. Trimite un SMS cu textul „GRIJĂ” la numărul 8845

Pentru ca viețile bebelușilor suferinzi să poată fi salvate, Fundația Ringier România a inițiat campania umanitarăGrijă pentru nou-născuți” pentru achziționarea unui sistem performant de administrare a oxidului nitric, echipament ce costă 35.000 de euro. Cu doar un SMS în valoare de doi euro, trimis la 8845 cu textul „GRIJĂ”, puteți salva o viața unui nou-născut!

Cu ajutorul vostru, al oamenilor cu suflet, al prietenilor noștri care mereu ați întins o mână de ajutor copilașilor chinuiți de boli cumplite, intenționăm să achiziționăm acest aparat vital pentru nou-născuții suferinzi. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un SMS la 8845 cu textul „GRIJĂ” prin care 2 euro vor ajunge la acești copilași sau să virați suma dorită în conturile fundației.

În fiecare an, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii ”Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, ajung aproximativ 40-50 de micuți pacienți, nou-născuți care suferă de hipertensiune pulmonară.

Împreună putem să le oferim o șanșă bebelușilor suferinzi!

Valoarea donației este de 2 euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange România și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Donația recurentă poate fi oprită prin trimiterea mesajului „GRIJĂ STOP” la numărul 8845. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone.

Cei care doresc să se alăture campaniei umanitare o pot face și donând în următoarele conturi ale Fundației Ringier România:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de11 ani la rubrica AJUTA COPIII

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!