Viața lui Alin, bolnav de cancer cerebral, depinde de proceduri speciale ce pot efectuate în Turcia. Pentru a fi tratat, băiatul, operat de două ori pe creier, are nevoie de 4.500 de euro.

Două operații pe creier, zeci de ore de tratamente cu citostatice, intervenții pentru montarea șuntului la cap cu ajutorul căruia surplusul de lichid cefalo-rahidian poate fi drenat în corp. Toate adunate într-un deceniu de luptă cu cancerul. O copilărie trăită numai prin spitale, în săli de operații și în cabinetele medicilor. Acesta a fost destinul lui Alin Amariei, în vârstă de 14 ani, din comuna Castelul, județul Constanța. Bolnav de cancer cerebral băiatul este aproape să învingă cumplita maladie pentru a treia oară însă pentru a putea lupta în continuare are nevoie de 4.500 de euro necesari unor tratamente speciale și analize ce pot fi efectuate în Turcia.

„Fără tratamentele și investigațiile din Turcia nu știm ce se poate întâmpla”

„Ne-am săturat, noi, oamenii mari de atâta suferință, dar bietul de el…Sunt zece ani de când luptă cu boala asta cumplită, timp în care Alin a trecut prin momente extrem de grele. Operații pe creier extrem de riscante, tratamente cu citostatice care i-au slăbit corpul, stopuri cardiace…Am crezut că-l pierdem…Dar Dumnezeu mi-a vegheat băiatul și nouă ne-a dat putere. Acum, Alin e bine, restul tumoral nu mai ”mișcă”, e inactiv, iar metastaze nu mai are. Dar fără tratamentele și investigațiile pe care trebuie să le facem regulat în Turcia nu știm cum va fi, ce se poate întâmpla.

„Alin este foarte aproape să învingă cancerul pentru a treia oară”

De aceea, avem mare nevoie de ajutorul oamenilor pe care îi implor să nu ne lase. În mai este programată o nouă etapă de investigații complexe la Amerikan Hastanesi, din Istanbul, spitalul unde copilașul nostru este tratat din 2017. Dar pentru a ajuge acolo avem nevoie de 4.500 de euro, bani care includ și cazarea și transportul. Nu putem întrerupe seria examinărilor pentru că am pierde tot ce am câștigat în cei zece ani de luptă. Nu vrem să riscăm viața lui Alin care este foarte aproape să învingă cancerul pentru a teia oară”, este apelul disperat pe care Mihaela Amariei îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Viața lui Alin depinde de tratamentele din Turcia

Pentru a supraviețui, Alin – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, trebuie să meargă de două ori pe an în Turcia pentru investigații complexe: RMN-uri, analize sânge, investigații pentru tiroidă, pentru ochiul drept cu care Alin mai vede doar 40 la sută din cauza cataractei (n.r. poartă ochelari a căror dioptrie crește alarmant), ecografii abdominale și pentru gât (n.r. unde are niște ganglioni) .Medicii turci îi fac chiar și vaccinurile copilăriei pe care Alin le-a ”sărit” din cauza cancerului cerebral.

Alin are probleme și cu fierea

De curând, specialiștii care îi monitorizează evoluția stării de sănătate au descoperit că de Alin s-a mai ”lipit” o afecțiune, una care este legată de fiere. Ecografiile abdominale arată că băiatul are fierea strangulată fapt care îi cauzează dureri mari și stări de greață. În plus, la școală, la ora de sport, copilul a fost lovit accidental de un coleg cu o minge în cap. Lovitura a fost suficient de puternică să afecteze șuntul necesar drenării surplusului de lichid cefalorahidian motiv pentru care o deplasare în Turcia, neprogramată, a fost inevitabilă pentru că riscurile unor complicații erau uriașe.

„Este vital pentru Alin să putem strânge cei 4.500 de euro!”

„Ne-am speriat rău, dar a trecut. A fost un accident în curtea școlii, la ora de sport, care se putea termina rău pentru Alin. Medicii turci la care am ajuns de urgență au rezolvat problema. A fost o cheltuială neprevăzută, dar nu am avut ce face, nu puteam să riscăm să stăm, așa, fără un consult. Important este ca în luna mai să putem să ajungem la investigații și tratamente. Este vital pentru Alin să putem strânge cei 4.500 de euro!”, a mai spus mama băiatului care a învins cancerul de două ori.

Cei care doresc să îl ajute pe Alin o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 11 ani la rubrica AJUTA COPIII

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!