Crenguța are nevoie de 20.000 de lei lunar pentru a lupta cu două boli cumplite. Fetița de opt ani suferă de cancer abdominal și de sindromul chilaiditi.

Crenguța-Ioana Dobrea, din comuna Pătrăuți, județul Vaslui, a împlinit de curând opt ani, dar micuța nu s-a putut bucura, alături de părinți și de cele trei surori, de această sărbătoare. Cu trupul chinuit de boli îngrozitoare – neuroblastom cu lanț ganglionar și sindromul chilaiditi (o afecțiune extrem de rară a unei porțiuni a colonului) -, micuța este prinsă, de mai bine de trei ani, în lupta pentru supraviețuire. O încleștare dură în care miza este chiar viața ei și din care fetița poate ieși învingătoare doar dacă primește ajutor de la semenii ei. Copila are nevoie de 20.000 de lei lunar pentru a putea primi tratamentele care o țin în viață.

„E îngrozitor câtă suferință poate să îndure copilașul nostru”

„Fetița noastră nu se simte bine deloc…Vomită, nu mai mănâncă și are dureri mari…Nu mai e cum era când tumora aceea uriașă din abdomenul ei ajunse de la la opt centimetri la doar 12 milimetri. Stau zi și noapte lângă ea…Asta e menirea mea de mamă, să o ajut…E îngrozitor câtă suferință poate să îndure copilașul nostru…La ultimele investigații computerizate, oncologii au descoperit două lucruri cumplite: tumora din abdomen a crescut cu mai bine de trei centimetri și faptul că Crenguța suferă acum și de sindromul chilaiditi (n.r. o afecțiune extrem de rară a unei porțiuni a colonului). Acum, situația este extrem de gravă și Crenguța are nevoie de ajutor mai mult ca oricând pentru a ieși învingătoare din încleștarea teribilă cu maladiile care îi macină trupul.

„Oricât am vrea, singuri nu putem să strângem cei 20.000 de lei lunar”

Știu că e greu pentru toată lumea, dar fără ajutorul oamenilor pe care îi implor – prin intermediul Fundației Ringier România -, să ne fie aproape, Crenguța nu poate lupta cu boala. Ea este mica noastră eroină! Dar, oricât am vrea, singuri nu putem să strângem cei 20.000 de lei lunar pentru tratamente. Cu câte puțin de la fecare om cu suflet care ne aude povestea Crenguța va reuși să învingă bolile grele pe care le poartă cu multă suferință”, este apelul disperat al Alinei-Elvira Dobrea (35 de ani), mama Crenguței.

Crenguța, 11 luni în anticamera morții

Viața Crenguței este pusă acum în balanță cu cei 20.000 de lei de care are nevoie lunar pentru a primi tratamentele de care este dependentă. De fapt, medicamentele (pastile, prafuri și seruri) care, de ani buni, o țin în viață după ce fetița a fost cu un picior în anticamera morții. Luată din spital pe semnătura mamei ei, când era în comă profundă, Crenguței i-au fost făcute acasă perfuzii timp de 11 luni, răstimp la capătul căruia micuța și-a revenit miraculos.

Minune de la Dumnezeu

O revenire la viață căreia părinții îi spun minune dumnezeiască și care a fost urmată de o perioadă în care medicii care au preluat-o ulterior păreau să fi găsit antidotul împotriva cancerului abdominal. Rezultatele investigațiilor computerizate păstrau speranța că fetița – elevă în clasa pregătitoare la Școala Gimnazială din Pătrăuți -, poate învinge cancerul atâta vreme cât tumora, inițial una gigantică, de două kilograme, se tot micșora sub acțiunea medicamentelor.

Însă, pentru că părinții Crenguței – aflată acum în programul de susținere al Fundației Ringier România -, au fost complet depășiți din punct de vedere financiar cu toate eforturile supraomenești pe care le fac, Crenguța nu a mai primit tratamentul salvator cu regularitate. Motiv pentru care starea sănătății sale s-a depreciat rapid în ultimele săptămâni. Acum, copilul trebuie să fie tratat nu doar pentru cancerul abdominal care a recidivat, după doi ani de investigații și proceduri, ci și pentru sindromul chilaiditi care i-a afectat colonul.

„Vă rog, ajutați-ne să ne salvăm fetița!”

„Facem economii cât putem, ne luăm noi, părinții, de la gură, mai iau și de la gura celorlaltor trei fetițe pe care le avem (n.r. de 15, 10 și 8 ani)…Soțul muncește cu ziua pe aici, prin străinătate. Pentru a ne salva fetița avem nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet care și până cum ne-au fost aproape și ne-au dat cât au putut pentru a plăti tratamentul. Vă rog, ajutați-ne să ne salvăm fetița!”,ne spunea, în urmă cu câteva luni mama Crenguței.

„Uniți pentru Crenguța”

În speranța că vor reuși să adune cei 20.000 de lei lunar, părinții Crenguței au deschis pe facebook o pagină de susținere – „Uniți pentru Crenguța” -, unde se pot face donații, se pot organiza evenimente caritabile, licitații, dar și vânzări de bunuri și servicii.

Cei care doresc să o ajute pe Crenguța o pot face donând în următoarele conturi ale Fundației Ringier România:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Citește mai multe despre  copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 11 ani la rubrica AJUTA COPIII

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!