De patru ani, Mihăiță este țintuit într-un scaun cu rotile. Pentru a învinge amiotrofia spinală, băiatul are nevoie de un tratament genetic adus din SUA care costă 2.400.000 de dolari.

Ca de nicăieri, o cumplită boală – amiotrofia spinală musculară de tip 2 -, s-a abătut asupra lui Mihail-Andrei Reaboi, din Raionul Orhei, sat Ivancea, Republica Moldova. Anii care au urmat, măsurați în chinuri și, deopotrivă, în speranțe, s-au strâns dureros într-un coșmar în care băiatul a rămas captiv. Specialiștii care l-au examinat pe micuțul care acum câteva zile a împlinit cinci ani vorbesc despre un tratament genetic de ultimă generație ca fiind singurul leac împotriva maladiei care i-a „topit” mușchii și l-a țintuit pe Mihăiță într-un scaun cu rotile. Însă, pentru a putea primi acea doză unică, un soi de vaccin, băiatul are nevoie urgent de 2.400.000 de dolari!

„Îi rog pe toți oamenii cu suflet să ne ajute copilașul!”

„Suntem extrem de aproape să ne îndeplinim visul, acela ca Mihăiță al nostru să meargă! Să-l vedem iar pășind așa cum o facea atunci când avea ceva mai mult de un an, când s-a îmbolnăvit și abia deprindea tainele mersului. Ne mai trebuie aproximativ 130.000 de dolari pentru a strânge întreaga sumă de 2.400.000 de dolari, atât cât costă acel tratament gentic ce poate fi adus din SUA. De aceea, îi rog pe toți oamenii cu suflet să ne ajute copilașul. Zâmbete lui Mihăiță sunt mulțumirile pentru toți cei care ne-au fost și ne sunt aproape”, ne-a spus Natalia Reaboi (43 de ani), mama lui Mihăiță.

Timpul nu mai are răbdare cu Mihăiță. Îi cedează mușchii spatelui

„Chiar dacă starea lui generală pare una ceva mai bună, timpul ne presează. Mușchii spatelui au cedat și mai mult, iar coloana vertebrală a lui Mihăiță s-a deformat și mai tare, spre dreapta. Scolioza s-a agravat. Acel vaccin, ael tratament genetic, este singura lui șansă să meargă din nou, să scape de corset, de scaunul cu rotile, de orteze și de echipamentele medicale care îl ajută când încearcă să pășească. Ce facem acum, exerciții medicale și tratamentul cu sirop, doar încetinesc ritmul în care boala avansează”, a adăugat mama copilului suferind care a trebuit să ajungă în Italia, la Bologna, pentru a-i putea fi luate măsurile pentru echipamentele medicale de care are atâta nevoie.

Mihăiță, consultat și în Germania

De ceva vreme, Mihăiță – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, locuiește împreună cu mama lui Germania, la Berlin. S-au mutat acolo – după obținerea cetățeniei române -, tocmai pentru a încerca să primească ajutor de la sistemul medical local în care a fost înregistrat. Deja, băiețelul care abia a împlinit cinci ani a fost examinat de un pediatru care le-a dat o primă veste extraordinară. Chiar dacă mușchii spatelui sunt slăbiți și favorizează agravarea scoliozei, amiotrofia spinală de tip 2 pare să se manifeste ca o maladie de tip 3, ceea s-ar traduce printr-o stagnare a unor reacții ce pot deprecia și mai rău starea de sănătate a lui Mihăiță.

Gimnastică-tratamente, schema care îi ajută mușchii lui Mihăiță

Gimnastica medicală, terapiile kineto, vojta, vibro, acvatice, exercițiile cu verticalizatorul sunt, ca și echipamentele medicale (n.r. orteze, corset, cărucior și aparat pentru mers) cumpărate din Italia pe bani grei (n.r. peste 10.000 de euro cu tot cu drum și cazare), parte din viața chinuită, dar plină de speranțe, a micului erou care nu a abandonat nici un moment teribila luptă pe care o duce cu boala.

Siropul special pe care Mihăiță îl primește la recomandarea medicilor de la Centrul de Recuperare pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, din Capitală, formează schema completă (terapii – tratament), care menține cumva tonusul muscular al copilului care are nevoie urgent de acel ser adus din SUA.

„Copilașul nostru luptă din răsputeri pentru fiecare zi

„Mihăiță al nostru a fost examinat aici, în Germania, de un medic pediatru. Acesta a avansat o primă opinie care ne bucură, că boala s-ar manifesta, cel puțin în această perioadă, într-o formă mai puțin severă. Și asta chiar dacă mușchii spatelui au început să cedeze și să agraveze scolioza. Mihăiță va intra abia peste o vreme în circuitul medical german pentru investigații complexe. La recomandarea acestui pediatru va fi examinat de și de un neurolog după care vom vedea cum stau lucrurile. Până atunci, copilașul nostru luptă din răsputeri pentru fiecare zi. El face tot ce îi stă în putință, dar are nevoie de ajutor, are nevoie de acei bani pentru vaccin! Altfel…”, ne-a mai spus mama lui Mihăiță, cu speranța că strigătul de ajutor îi va fi auzit.

Oameni cu suflet s-au mobilizat pe facebook, pe pagina de susținere „Mihăiță învinge SMA”

Mihăiță nu a fost singur nici o clipă. Oameni cu suflet s-au mobilizat pe facebook și, într-un val de emoție colectivă revărsat asupra copilașului suferind au reușit să contribuie la strîngerea sumei care acum există în conturile lui Mihăiță. Prieteni virtuali au licitat pentru bunuri și servicii sau au donat în conturile băiețelului pe pagina de susținere„Mihăiță învinge SMA” lansată de părinții micuțului în speranța că astfel vor reuși să strângă cât mai repede cei 2.400.000 de dolari. Lui Mihăiță îi mai lipsesc 130.000 de dolari pentru a ajunge la tratamentul salvator care îi poate reda bucuria de a merge.

Cei care doresc să îl ajute pe Mihăiță o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «MIHĂIȚĂ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 8 ani la rubrica AJUTA COPIII

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!