Viața lui Liviu, olimpic la matematică, depinde de un tratament în Austria. Băiatul care suferă morbus osler, cancer și hidronefroză are nevoie de 20.000 de euro pentru a se salva

De la primele clipe de viață, pentru Liviu-Alexandru Stoian (13 ani), din Alexandria, a început o cumplită bătălie pentru suprviețuire. Un coșmar parcă fără de sfârșit în care băiatul – născut cu laba piciorului drept încovoiată înspre călcâi -, a rămas captiv fără putința de a se scutura de bolile cumplite care l-au năpădit. Cancer la vezica urinară, hidronefroză și maladia orbus osler – o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii dese și foarte puternice. Ba chiar și o îngrozitoare suspiciune de leucemie! Pentru a se putea salva, Liviu are nevoie de 20.000 de euro, bani necesari unui tratament special pe care îl poate primi în Austria.

Liviu, născut bolnav, suferă cumplit de 13 ani

”Copilașul meu s-a născut suferind din cauza unei malformații genetice. De-a lungul anilor, ca un blestem, boli cumplite s-au tot abătut asupra lui. A fost diagnosticat cu cancer la vezică, a făcut hidronefroză și s-a îmbolnăvit de morbus osler. O maladie care îi provoacă hemoragii extrem de puternice și din cauza căreia celelalte afecțiuni, și acelea foarte grave, nu pot fi tratate. Șanșa lui Liviu este un tratament special în Austria. Medicii de la Clinica ”Wiener Privatklinik-WPK”, din Viena, unde am reușit să ținem sub control toate aceste boli îngrozitoare, ne așteaptă, dar avem nevoie de bani. O sesiune de investigații și tratament costă peste 20.000 de euro! Iar eu nu mai am nimic, am cheltuit toate economiile”, ne spune Georgiana Stoian (35 de ani), mama lui Liviu.

Fără bani de tratament, numărul crizelor hemoragice a crescut

Urgența medicală este cu atât mai mare pentru Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, cu cât starea sănătății sale se depreciază rapid din cauza lipsei tratamentului adecvat bolii de care suferă. Cure pe care copilul le începuse în Austria și le urmase cu strictețe atâta vreme cât mama lui – o femeie care își crește singură cei doi copii -, a mai avut o brumă de bani. Fără posibilitatea de a ajunge la medic, suferința băiatului – olimpic la matematică – , este din ce în ce mai mare: numărul crizelor hemoragice care se produc atât ziua cât și noaptea a crescut alarmant și, din această cauză, a devenit o regulă îngrozitoare ca Liviu să se trezească din somn într-o baltă de sânge.

Băiatul, un mic erou care de 13 ani se agață de orice speranță care l-ar putea scoate din acest coșmar fără de sfârșit, e acum speriat. Crizele hemoragice, stările de vomă care nu-l lasă o clipă, cancerul de la vezică, pierderea rapidă în greutate, dar și veștile legate operațiile pe care trebuie să le facă la splină și la fiere, care cel mai probabil vor fi scoase, spune mama lui, sunt motive suficiente pentru a-l îngrozi pe Liviu. Dar și pe mama lui care privește neputincioasă cum fiul ei se stinge pe picioare pentru că nu are bani să-l ducă la tratament în Austria.

Liviu e și grav bolnav și dator

Cum un necaz nu vine niciodată singur, Georgiana a aflat, prin intermediul unei somații, că fiul ei a fost dat în judecată de Clinica ”Wiener Privatklinik-WPK”, din Viena pentru o datorie 3.400 de euro. Banii reprezintă un rest de plată al unor tratamente pe care Gerogiana nu a mai avut puterea financiară să-l achite.

”Mi-au dat copilul în judecată, nu pe mine! L-au condamnat în lipsă la plata acelei sume (n.r. 3.400 de euro). El trebuie să plătească această sumă, în viziunea celor de la clinica din Austria. E adevărat, sunt banii lor, îi voi plăti, dar trebuiau să vorbească cu mine. Liviu e un copil foarte bolnav. Până la urmă, am stabilit cu ei și am garantat plata a 300 e euro săptămânal”, ne-a mai spus mama lui Liviu.

Sunt îngrozită că, fără ajutorul oamenilor, aș putea să-mi pierd copilul!”

Chiar și în situația în care există un litigiu financiar între ea și spitalul din Viena, mama lui Liviu spune că plecarea în Austria ar trebui să se producă cât mai repede pentru a-și salva copilul nu numai din ghearele bolii, ci și ale morții. Și asta pentru că starea de sănătate de copilului ei se depreciază rapid.

”Eu aș pleca și mâine pentru că nu mai e de stat aici. În România, toți medicii care l-au examinat au ridicat din umeri. Spun că nu mai au ce să-i facă. În Austria e ultima lui șansă…Dar pentru asta avem nevoie cât mai urgent de 20.000 de euro, bani pentru investigații, tratament, dar și pentru transport. Mi-e teamă, sunt îngrozită că aș putea să-l pierd…Mă uit neputincioasă la el și nu am cum să-l ajut! Nu mai am nici un ban, am cheltuit toate economiile pe care le aveam și acum sunt disperată. Îi rog pe toți oamenii cu suflet să ne fie alături, să ne ajute cu cât de puțin! Doar așa îmi pot salva copilul!”, este apelul disperat al mamei lui Liviu, și ea aflată în tratament oncologic.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face donând în conturile Fundației Ringier România

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Donează online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 8 ani la rubrica AJUTA COPIII

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!