Fundația Ringier și oameni cu suflet i-au oferit lui Liviu speranța la viață. Băiatul bolnav de cancer și maladia morbus osler a primit 41.000 de euro pentru a fi operat în Austria la oasele toracice care îi striveau plămânii și inima. 

Liviu-Alexandru s-a aflat în preajma sfintei sărbători a Crăciunului într-un spital din Austria. Băiatul în vârstă de 15 din Alexandria, Teleorman, care de-o viață înfruntă cu stoicism boli cumplite – cancer, hidronefroză, maladia morbus osler, dar și efectele dramatice ale unei malformații genetice care îi atacă și distruge oasele -, a fost operat de medicii vienezi de la „Wiener Privatklinik-WPK”. Specialiștii i-au îndreptat oasele cutiei toracice care îi comprimau inima și plămânii, aflate într-un proces extrem de periculos care ar fi putut duce la sufocarea băiatului. Minunea, așa cum o numește mama lui Liviu, s-a înfăptuit cu ajutorul Fundației Ringier România și al prietenilor ei care au achitat o primă rată de 41.000 de euro din totalul de 200.000 de euro al intervenției chirurgicale.

Sărbătoarea Crăciunului și minunea

De parcă nu ar fi fost de ajuns calvarul prin care trece din cauza îngrozitoarelor boli, oasele toracice – sternul și coastele băiatului -, au început să se deformeze și să-i „sufoce” inima și plămânii. Singura ”armă” pentru stoparea procesului de deformare era doar, s-au pronunțat specialiștii, o intervenție chirurgicală în care oasele trebuiau „blindate”. O operație extrem de costisitoare estimată la peste 200.000 de euro – sumă care include și perioada de recuperare -, în care fiecare os toracic ar trebui întărit cu tije metalice în fața atacului agresiv al malformației genetice. O boală cumplită care a lăsat primul semn pe trupul lui Liviu chiar la naștere, când băiatul a venit pe lume cu laba piciorului drept întoarsă spre călcâi.

Spiritul Crăciunului a adus cu el însă și darul divin pentru Liviu care fără ajutor financiar nu și-ar fi permis să meargă la medic. Minune! Așa numește mama copilului cadoul pe care fiul său l-a primit pentru a putea ajunge la operația care îi poate salva viața. Cei 41.000 de euro de care Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, avea nevoie ca de aer pentru a mai putea privi spre viitor.

Cu ajutorul nostru, al fundației, dar și al vostru, al oamenilor cu suflet care ați fost impresionați de povestea lui Liviu și cărora vă mulțumim, în conturile spitalului vienez unde este tratat și examinat de ani buni, au intrat banii atât de importanți pentru viața băiatului chinuit de boli. Cei 41.000 de euro, o parte însemnată a sumei de care avea atâta nevoie pentru a fi operat conform calendarului medical gândit de chirurgii de la „Wiener Privatklinik-WPK”.

„Dumnezeu care mi-a arătat că îl iubește pe Liviu și că există minuni!”

„Fără acei bani băiatul meu nu ar fi putut fi operat. Abia dacă reușisem să strâng 4.000 de euro. Ce puteam să fac cu acei bani? Nimic! M-aș fi uitat la copilașul meu cum se stinge, cum se sufocă. Oasele toracice îi comprimau inima, plămânii și chiar ficatul. M-am rugat neîncetat, am implorat divinitatea, am crezut în minuni! Cei 41.000 de euro au fost un dar de la Dumnezeu care mi-a arătat că îl iubește pe Liviu și că există minuni!

Cele 11 ore în care am stat la ușa sălii de operație mi s-au părut o eternitate. Când mi-am revăzut copilașul și medicii mi-au spus că e bine, am izbucnit în lacrimi de bucurie. L-au aplaudat când a ieșit din sală, i-au spus că este un erou! Nu există cuvinte prin care să le pot mulțumi Fundației Ringier România și tuturor acelor oameni minunați care au făcut posibilă această intervenție chirurgicală care i-a salvat viața băiatului meu!”, ne-a spus Georgiana Stoian, mama lui Liviu.

Un an, perioada de recuperare

Perioada critică a trecut, spun specialiștii austrieci, dar pentru Liviu urmează o lungă perioadă de recuperare estimată chiar la un an. Acum este în faza în care abia dacă se poate mișca pentru că este chinuit de dureri. Organismul se obișnuiește cu tijele metalice care i-au fost introduse în cutia toracică pentru a-i susținele oasele atacate de malformația genetică.

Urmează un tratament bazat și pe calmante, dar primește și energizante și proteine care să-l ajute să se întremeze pentru că este extrem de slăbit (n.r. la 1,85 m are 56 de kilograme). Ceea ce este însă foarte important, este faptul că procesul de deformare a oaselor a fost stopat. Acum, vor rămâne sub control cancerul, hidronefroza și maladia morbus osler ale căror posibile atacuri nu trebuie neglijate.

Peste șase săptămâni, Liviu trebuie să ajungă iar la „Wiener Privatklinik-WPK” pentru debutul procedurilor de recuperare. Copilul și mama lui au rămas datori clinicii vieneze cu peste 156.000 de euro, bani care trebuie plătiți cât mai repede posibil așa că mama băiatului face în continuare apel la cei care o pot ajuta.

Fundația Ringier a oferit 350.000 de euro pentru 20 de copii suferinzi

Povestea lui Liviu Stoian este doar una dintre zecile de povești dramatice scrise doar anul acesta în Fundația Ringier România. Cu ajutorul oamenilor cu suflet, alți 20 de copii au primit bani pentru tratamente, operații sau proceduri complicate, vitale pentru ei, care nu puteau fi efectuate în România. În total, este vorba de peste 350.000 de euro care fie au fost virați în conturile unităților medicale care îi au în grijă pe acei copii chinuiți de boli îngrozitoare, fie chiar în conturile micilor eroi care astfel au primit o nouă șansă la viață.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face folosind următoarele conturi ale Fundației Ringier:

RO98 BACX 0000 0012 7457 7001 – RON

RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!