Pentru a putea spera la o viață cât de cât normală, Liviu are nevoie de 30.000 de euro. Copilul, bolnav de cancer, hidronefroză și maladia morbus osler, poate fi tratat în Austria.

Peste mai puțin de o lună, Liviu-Alexandru Stoian, din Alexandria, Teleorman, va împlini 14 ani, vârstă la care va avea prima sa carte identitate. Trecerea de la copilăria pierdută în labirintul bolilor care îl macină de când se știe la adolescență vine odată cu dorința uriașă de a se scutura de bolile îngrozitoare care îl macină. Însă, pentru a-și putea vedea visul împlinit, băiatul trebuie să ajungă, cât mai repede, la tratament în Austria unde medicii vienezi îl așteaptă. Însă, pentru a putea primi medicația salvatoare, Liviu – care suferă de cancer, hidronefroză și maladia morbus osler -, are nevoie de 30.000 de euro.

„E dramatic, trăim o tragedie cumplită și avem mare nevoie de ajutor”

„Liviu, eroul meu, este la capătul puterilor. Până acum a luptat cu toate puterile sale, dar în ultimele luni, starea sa de sănătate s-a înrăutățit. S-au îndesit episoadele hemoragice care ajung chiar și la șapte pe zi, varsă și urinează cu sânge, a slăbit dramatic pentru că i-a pierit pofta de mâncare, este extrem de palid, iar durerile de cap și stările de rău nu cedează. Un copil de 1.70 m a ajuns la 49 de kilograme. E dramatic, trăim o tragedie cumplită și avem mare nevoie de ajutor pentru a putea strânge cei 30.000 de euro necesari tratamentului care îl poate salva. Dacă nu ajungem cât mai repede în Austria, la Clinica Wiener Privatklinik-WPK, din Viena, nu știu ce se poate întâmpla cu fiul meu!”, este apelul pe care în lansează Georgiana Stoian (35 de ani).

În a patra zi de viață, în sala de operații

Dramatica poveste de viață a lui Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România , și-a scris primele rânduri imediat după ce bebelușul venit pe lume. Născut cu o malformație genetică ce i-a afectat laba piciorului stâng (încovoiată înspre călcăi), băiatul a intrat în sala de operații în a patra zi de viață. Uriașa suferință a copilașului a devenit și mai mare în momentul în care medicii care îl pregăteau pentru o intervenție chirurgicală, un transplant, ca urmare a unei hidronefroze ce i-a afactat uretra dreaptă au depistat că pe vezica micuțului este o tumoră canceroasă!

Din acel moment, totul s-a schimbat pentru Liviu care nu s-a bucurat nici măcar de o singură zi a copilăriei pe care a trăit-o doar în cabinetele medicilor și ale terapeuților și în sălile de operații. Departe de locurile de joacă…

Șapte hemoragii puternice pe zi

De-a lungul anilor, bolile care l-au măcinat pe Liviu și i-au furat întreaga copilărie au fost ținute cumva sub control, cu chin și multe privațiuni, până ce o nouă maladie, pe cât de rară, pe atât de agresivă, i-a „mușcat” din trup. Precum un supliciu suprem, băiatul – olimpic la matematică și premiant -, a fost diagnosticat cu morbus osler, o afecțiune care duce la „explozia” vaselor de sânge și, prin urmare, la hemoragii violente. Maladia este considerată de specialiștii români o barieră de netrecut în calea încercării de a trata celelalte afecțiuni, la rându-le grave, care macină întregul organism al copilului suferind și care îi pun viața în pericol.

În România, șanse „zero”

Cum în România șansele de ameliorare, cu atât mai mult de vindecare, ale maladiei morbus osler, sunt nule conform specialiștilor, mama lui Liviu a căutat salvarea în afara granițelor țării. Speranțe uriașe vin, din nou, din Austria, de la Clinica „Wiener Privatklinik-WPK”, din Viena, unde băiatul a mai fost tratat în urmă cu trei ani. După ce i-au studiat din nou dosarul medical și au interpretat evoluția și stadiul bolii, doctorii austrieci au decis că băiatul suferind poate să vină pentru investigații complexe și mai apoi pentru tratamentul salvator împotriva maladiei morbus osler.

Rezultatele ulterioare vor oferi răspunsuri și în cazul celorlalte boli de care suferă Liviu, afecțiuni pentru care specialiștii vor pregăti medicațiile adecvate. Tratamente de care, din cauza lipsei banilor, băiatul stă departe de mai bine de trei ani! Însă, pentru ca acest lucru să se poată realiza, pentru ca Liviu să ajungă în Austria la tratamentul salvator, copilul olimpic și premiant are nevoie cât mai repede de 30.000 de euro.

„Fără acești bani, copilul meu este condamnat la suferință și poate chiar la moarte!”

„Timpul se scurge nemilos pentru noi. Fiecare zi este un chin inimaginabil pentru copilașul meu care nu știu cât va mai putea rezista fără tratament. De aceea, fac un apel disperat către toți aceia care îi pot fi aproape copilașului meu să ne ajute să strângem cei 30.000 de euro. Fără acești bani, copilul meu este condamnat la suferință și poate chiar la moarte! Suntem foarte aproape de a ne împlini visul, de a îi oferi lui Liviu posibilitatea de a trăi o viață cât de cât normală. O viață de care nu s-a putut bucura până acum. În speranța că vom reuși să strângem banii cât mai repede am înființat pe facebook și o pagină de susținere „Alături de Alex”, ne-a spus mama lui Liviu care, la rându-i, este sub observația medicilor oncologi.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LIVIU».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 8 ani la rubrica AJUTA COPIII

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!