Șansa Andreei la viață este doar un tratament în Germania. Fata, bolnavă de cancer cerebral, are nevoie de 25.000 de euro pentru terapii.

De mai bine de un deceniu, Andreea Dumitran, din Câmpina, Prahova, se luptă, cu disperare, să scape din ghearele cancerului. Pe când abia trecuse pragul școlii generale, o tumoră formată în creierul mic a aruncat-o în cel mai cumplit coșmar. Au fost momente când părea că îngrozitoarea maladie poate fi ținută sub control, însă, în ultima vreme, starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit. Specialiștii sunt de părere că un nou tratament efectuat în Germania i-ar putea reda speranța la viață, dar pentru asta, Andreea are nevoie de 25.000 de euro.

Peste zece ani de luptă cu boala și o copilărie furată

Andreea – până nu demult o elevă eminentă a Colegiului Național Nicolae Grigorescu” din Câmpina -, nu a știut ce înseamnă copilăria. La opt ani, medicii au descoperit în creierul mic al fetiței o tumoră de cinci centimetri (n.r. tumoră trunchi cerebral infiltrativă). O veste devastatoare care a dat semnalul unei lupte crâncene pentru supraviețuire.

Au urmat investigații computerizate (RMN-uri, CT-uri), controale periodice la tot felul de medici din țară și din străinătate, sute de ore de chimioterapie și zeci de ședințe radio. Prin asta a trecut Andreea în ultimul deceniu cu speranța în sufletul ei chinuit că tumora care i se cuibărise în cap va putea fi distrusă.

A căzut cerul pe noi când am aflat ce are fetița noastră”

Scăderea poftei de mâncare, kilogramele date jos extrem de rapid, vărsăturile, în general starea generală proastă pe care o acuza fetița noastră la acea vreme (n.r. în 2009) ne-a făcut să o ducem la medic. Așa, am primit vestea care avea să ne schimbe complet viața. Andreea, care avea ceva mai mut de opt ani, suferea de cancer cerebral. A căzut cerul pe noi când am aflat ce are fetița noastră. Tumora fiind inoperabilă am început rapid ședințele chimio, iar la scurt timp am ajuns în Germania. Prietenii ne-au ajutat să strângem, cum s-ar spune peste noapte, 25.000 de euro”, își amintește Gabriel Dumitran, tatăl, Andreei, cum au pășit în acest coșmar.

Operată pe creier în Elveția

Andreea a parcurs în ultimii zece ani, precum un om condamnat la suferință veșnică, un drum extrem de greu, presărat cu chinuri inimaginabile. Ani în care fata nu a făcut nici măcar un pas înapoi în fața maladiei, răstimp în care s-a hrănit cu speranțe și a dat mereu semne că poate învinge boala. Mai ales după operația pe creier extrem de dificilă efectuată în Elveția, dar și după alte ședințe chimio și radio efectuate în România.

Andreea nu mai merge, vede dublu și înghite greu

Acum, Andreea – aflată în programul de susținere al Fundației Ringier România -, trece din nou prin momente de cumpănă. Cancerul de la cap a lovit din nou cu o și mai mare agresivitate, iar tratamentele  extrem de costisitoare – schimbate o dată la câteva luni de oncologii germani de la Clinica Fachklinik Dr. Herzog” care au tratat-o atâția ani -, par să nu mai aibă forță să o ajute.

Fata are pareză pe partea stângă și semipareză pe dreapta, afecțiuni din cauza cărora nu mai poate să meargă. Vederea i s-a depreciat, iar pentru a putea fixa o imagine, pentru a nu vedea dublu, trebuie să poarte un ocluzor. Vorbește cu foarte mare dificultate, înghite greu și se îneacă, are contracții musculare extrem de dureroase, varsă des, iar globii oculari i s-au deplasat, mai ales dreptul.

Însă, tot din Germania mai vine un licăr de speranță pentru salvarea Andreei, în ceasul al 12-lea. Specialiștii care o tratează de atâția ani au un nou plan medical, personalizat, pe care ar putea să-l aplice Andreei dacă aceasta va ajunge iar la ei. Dar, pentru asta, pentru o internare de minimum 14 zile, fata are nevoie urgent de 25.000 de euro (spitalizare pentru ea și însoțitor, tratamente, transport dus-întors cu ambulanța).

Fără ajutor, fetița noastră se stinge!”

Trebuie să ajungem cât mai repede în Germania la Clinica Fachklinik Dr. Herzog unde medicii pot încerca o nouă schemă de tratament care să-i redea viața. Andreea nu e bine, starea ei de sănătate s-a depreciat foarte tare. E ultima șansă a fetiței noastre. Pentru asta avem nevoie de 25.000 de euro, bani pe care nu-i avem. În ultimii ani, am epuizat toate resursele financiare pentru tratamente care au ne-au costat chiar și 6.400 de euro lunar. Cu disperarea părintelui care își poate pierde copilul îi rog pe toți oamenii cu suflet să ne fie aproape. Cei 25.000 de euro pot fi prețul vieții Andreei! Fără ajutor, fetița noastră se stinge!” este apelul disperat al tatălui Andreei.

Cei care doresc să o ajute pe Andreea o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANDREEA».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul și donează 2 EURO. Banii se rețin o singură dată.

Cu sprijinul nostru, îşi pot relua copilăria!